6 lamper

Det er koldt og mørkt udenfor, men inde er det den perfekte årtid til at lege med hjemmets lyssætning. Her har vi samlet seks nye lamper, der kan lyse op.

Slank pendel
Italiensk marmor. Blub 3 er navnet på denne slanke lampe designet af belgiske Fermetti. Den har egentlig være på markedet i nogen tid, men marmor-versionen er en nyhed. Den brugte marmor er af typen Calacatta og fra Toscana i Italien. Diam. 13,3 x h 25 cm, 4875 kr. plus forsendelse, Ex.t.

Ginger-gulvlampe
Trommeslageren Ginger Baker fra 60’er-rockbandet Cream har ageret inspiration for spanske Marset, da de designede lampeserien Ginger. Lampen er fremstillet af flere lag træ og papir formet under højt tryk, og skærmen er kun fire mm tyk. Den viste gulvlampe måler h 102,3 x diam. 42 cm, fås med skærm i enten wengé eller eg og stel i aluminium. 6599 kr., Lampefeber.

Kobberlamper
De gamle marokkanske kobberlamper er perfekte, hvis du gerne vil skabe et hjørne i hjemmet, der udstråler eventyr. Den viste lampe er fra Fenankollektionen. H 75 x b 40 cm, 11.200 kr. plus porto, Moroccan Bazaar.

Bordlampe
Lystårn. Den hollandske designer Frederik Roijé har et legende og figurativt formsprog, hvilket den nye lampe Table Tower er et fint eksempel på. Bordlampen er fremstillet af pulverlakeret stål med messingdetalje på toppen. Fås i flere farver. Diam. 10 x h 68 cm, 1200 kr. plus forsendelse. Frederik Roijé.

Glaslampe
Glaskunstneren Marion Fortat er tilknyttet Designer Zoo i København og hendes Half er en mundblæst glaslampe, der giver et meget stemningfuldt lys på natbordet, reolen eller i vindueskarmen. Lampen står på en base af kork og fås i brun eller pink. H 18 x diam. 11 cm, 1900 kr., Marion Fortat.

O-light-bordlampe
Rundt lys. O-light-bordlampe med kugleformet lampehoved, der hviler på et kantet metalstel. Duoen Halskov & Dalsgaard står bag den lette og grafisk stærke lampe. H 27,7 x diam. 22 cm, 1699 kr., Bolia.