Lænestol
Af
Manzù Designet af Pio Manzù for Alias. Relancering af en lænestol skabt af en af de største italienske bildesignere i 1960erne.

Husk er et nyt projekt, præsenteret under møbelmessen i Milano for italienske B&B Italia. Stolen består af en tredimensionel yderskal med bløde omfavnende puder og ben i træ.

Comeback Chair er designet for italienske Kartell. Det er et moderne bud på den klassiske windsorstol med sæde i formstøbt plast og ben i træ.

Archair Designet af Joe Colombo for Kartell. Relancering af et af Kartells ikoniske møbler fra 1960erne.

Ghiaccio Designet af Piero Lissoni for Porro. Lav og bred loungestol med blødt betrukket sæde.

Fan Chair Indigo Designet af Tom Dixon for eget brand. Moderne, volumiøst bud på den klassiske Windsor Chair.

Guscio Designet af Antonio Citterio for Flexform. Formfuldendte former i tilbagelænet stil med typisk Citterio-enkelhed.

Nub Chair Designet af Patricia Urquiola for Andreu World. Fornemmer man en lille hilsen til Hans J. Wegners Påfuglestol bag det gode spanske snedkerhåndværk?

Attitude designet af Morten Voss.

Daytona Chair designet af Morten Voss.

Ét lækkert designermøbel kan løfte en hel stue, hvis det får en fremtrædende plads. Et flot, og billigere, alternativ til den, der nu har plads i stuen her kunne være Eames Rar-gyngestol, der fås i seks forskellige farver, 3760 kr., Paustian.

Polstret lænestol, Finigan i akacietræ og elegant blåt tekstil, 6999 kr., Eleanor Home.

Lænestol, CH 25 i sort eg, designet af Hans J. Wegner i 1950, h 73 cm, 21.224 kr., Carl Hansen & Søn.

Lænestol, Silver Lake opbygget af skum og med stel i lakeret metal, d 73 x b 65 x h 83 cm, 10.800 kr., Moroso/ Interstudio.

Lænestol, Ella med stel i stål og stof efter eget valg, designet af Fredrik Mattson, h 70 x b 58 x d 76 cm, 7950 kr., Blå Station/Niels Kilian.

Cellular Chair af Mathias Bengtsson. Kombination af ny teknologi fra lægevidenskaben med et let epoxymateriale.

Kludestolen er tilbage Da Bernt Pedersen designede Kludestolen i 1965 til Snedkerlaugets udstilling, ramte han tidsånden og gjorde op med pænheden. Stolen er blevet en klassiker, som i en årrække har været ude af produktion. Nu er den relanceret af PJ Furniture. 8300 kr. for udgaven i egetræ med betræk i kanvas.

Stol, Cosmopolitan beklædt med stoffet Stanmer og ben i mørk træ, h 80 x b 63 x d 43 cm, fra 11.125 kr., Designers Guild/Zen Out.

Cover Up-stolen er et eksempel på, at Christina Liljenberg Halstrøms hjerte banker for andet end gulvmøbler. Fremstillet i eg, uld og læder.

Alle stole er forskellige Den dansk-russisk-ukrainske designerduo Aleksej Iskos og Boris Berlin står bag denne specielle stol Spook, som de har designet for svenske Blå Station. Den er fremstillet i formpresset genbrugsplast ved hjælp af en teknik, der gør, at alle stolene er forskellige. Fås i to farver. 6900 kr., Niels Kilian.

Stol, der mimer nyfalden sne Den danske møbelproducent Stouby har de seneste par år imponeret med en række seriøse bud på fremtidige danske møbelklassikere. Det nyeste indslag er stolen Frost, som er skabt af designerduoen FurnID. Stolen er karakteriseret ved et vellykket møde mellem tekstil og træ, som udfolder sig gennem flydende linjer og bløde former. Møblet er ifølge designerne inspireret af de formationer, der opstår, når vinden leger med nyfalden sne. Fra 8998 kr., Stouby.

Frost, designet af FurnID Designduoen FurnIDs loungestol et seriøst bud på en ny møbelklassiker. Her er klare referencer til både 40ernes og 50ernes møbelklassikere - en af FurnIDs store inspirationskilder er nemlig den anerkendte møbelarkitekt Finn Juhl, som blev berømt for sit unikke, organiske formsprog.

Stokkestolen fra 1966 kan skilles ad og samles uden brug af værktøj. I den oprindelige produktion var træstokkene fremstillet i palisandertræ, men i den nye udgave er det røget eg. Det var simpelt hen ikke muligt at finde certificeret palisander noget sted i verden, og vi ville jo ikke lave en stol af regnskovstræ, for- tæller Jacob Gubi fra GUBI, der netop har relanceret stolen, som koster 9995 kr.

Lænestol, Uma designet af Hannes Wettstein, h 89,5 x d 84,5 x b 92,5 cm, fås i mange stoftyper og i læder, fra 18.408 kr., Erik Jørgensen

Gyngestolen Stingray Fredericia Furniture har doneret Thomas Pedersens organiske gyngestol Stingray med skal i sort plast. Stingray har vundet flere internationale designpriser og blev af BO BEDREs læsere tildelt Nyklassiker-prisen i 2009.

GJ Chair af Grete Jalk Lange Production har doneret en GJ Chair i sort asketræ. Den skulpturelle stol blev designet i 1963 af Grete Jalk én af de få kvinder på den mandsdominerede, danske designscene, og møblet var for sin tid meget teknisk dristigt udført i formspændt træ. Stolen har vundet flere designpriser.

Colonial Chair af Ole Wanscher P.J. Furniture har doneret en Colonial Chair i palisander, designet af Ole Wanscher i 1949. Colonial Chair har plads på mange museer ude i verden, bl.a. MOMA i New York.

Corona-stolen betrukket med Kvadrat-tekstil Erik Jørgensen har doneret en smuk version af Poul M. Volthers skulpturelle Corona-stol fra 1964. Stolen var meget forud for sin tid i 1960erne, men blev for alvor populær i løbet af 1990erne, hvor den er blevet brugt i mange film og musikvideoer.

Pelikanen Design Finn Juhl, 1940, One Collection.

Cirkelstolen Design Hans J. Wegner, 1986, PP Møbler.

GJ Chair Design Grete Jalk, 1963, Lange Production.

Svanen Design Arne Jacobsen, 1958, Fritz Hansen.

Skalstolen CH 07 Design Hans J. Wegner, 1963, Carl Hansen & Søn.

Bamsestolen Design Hans J. Wegner, 951, PP Møbler.

Oksen Design Hans J. Wegner, 1960, Erik Jørgensen.

Corona-stolen, designet i 1964 Corona minder om den menneskelige anatomi med sine overdimensionerede og fritstående ribben. I 1964 var stolen lidt for avanceret for sin tid. Salget startede tungt, og den blev først ekstremt populær i 1990erne. 33.579 kr., Erik Jørgensen.

Ægget Design Arne Jacobsen, 1958, Fritz Hansen.

PK 22 Design Poul Kjærholm, 1955, Fritz Hansen.

Den spanske stol Design Børge Mogensen, 1958, Fredericia Furniture.

Skater stol Skater stolen blev oprindeligt designet i 1968, men er nu sat i produktion igen. Stolen fremstilles i sort læder.

Designere Aleksej Iskos og Boris Berlin leger med vores forventninger, når de lader det bærende element under deres Bride-stol være et stykke reb. Stolen er produceret af Källemo og Kvist Industries og var et af de spektakulære bidrag til den seneste Snedkernes Efterårsudstilling. Se-design.dk.

Papirfolderi Stolen Origami er skabt af Carlos Tíscar for svenske Offecct og inspireret af den særlige japanske papirfoldekunst. Bygget op omkring en træramme og betrukket med tekstil. Ben i forkromet stål. 15.950 kr., Ally Group.

Hårde kurver Den lille siddeskulptur Kloe er designet af Marco Acerbis for italienske Desalto. Den ser blød ud, men er fremstillet i højglanslakeret nylon. Fra 4495 kr., Bjarne Rønnow.

Blød blomst Skulpturel stol, der står som en ø eller en blomst i rummet. Avalon er designet af Michael Young for Swedese og består af en ramme i stål fyldt med skum og betrukket med tekstil. Fra 8500 kr., Søren Møller.

Bedstefars favorit Finnigan er en klassisk lænestol, som de så ud i de gode gamle dage. Fremstillet i akacietræ med betræk i tekstil. 6999 kr., Eleanor Home.

Papirflet Finske Woodnotes er kendt for deres nyskabende brug af papirfibre. K Chair er designet af Harri Koskinen, og betrækket er fremstillet af 70 procent papirfibre og 30 procent bomuld. Model med drejefod: 14.834 kr., 3 Falke Møbler.

Skrøbelig skønhed Der er en utrolig lethed og umiddelbar skrøbelighed over Stefan Diez loungestol Bessy i egefinér. Fremstillet for tyske E15, 6600 kr., CasaShop.

Stramme linjer Endnu en stol, hvor formsproget er inspireret af den japanske origami. Form og flader overlapper uden nogen åbenlys orden. Tight er skabt af Nicola Gallizia for italienske Molteni & C., fra 19.320 kr., 3 Falke Møbler.

Viva Mexico Monterrey-stolen har taget navn efter den mexikanske by med de smukke bjerge i baggrunden. Den er designet af Christophe Pillet for Arketipo. Med betræk i tekstil er prisen 15.000 kr. Puffen fås fra 3700 kr., J.K. International.

Panton-swung Der er dømt 1970er-nostalgi, efter at Verpan har valgt at relancere Verner Pantons berømte 1-2-3-serie fra 1974. Den viste loungestol har det velkendte swung, som Verner Panton holdt så meget af. Fra 9995 kr., Verpan.

80'er nostalgi Back to the Eighties med læder og forkromede stålbøjler. Model Underbar kan slås ud til en længde på 160 cm, så den også kan bruges, hvis man trænger til et seriøst hvil. 4900 kr., Innovation Living.

Fra den gamle mester Gilda er designet af Carlo Mollino tilbage i 1954 for italienske Zanotta. Gilda er taget op igen som en hyldest til designeren, der døde i 1973. Fremstillet i træ med betræk i læder. 30.178 kr., Hultmann Interior.

Håndværkstraditioner Hollandske Vanhoffontwerpen har skabt Chair 01 for De La Espada, der priser modernismen i begyndelsen af det tyvende århundrede dengang designere var håndværkere, der kendte de materialer, de arbejdede med. CPH Square.

Grønt flet Andersen er en gammel model fra 1950erne, der igen har set dagens lys i slipstrømmen af den grønne bølge. Flettet i rattan. 2295 kr. Der findes også en fodskammel til 875 kr., Sika Design.

Italiener med drejefod Veneto er en region i Italien og nu også en behagelig stol med drejefod. Fås i forskellige stof- og lædertyper. Den viste i sort læder koster 7490 kr., BoConcept.

Minimalisten Minimalistisk design, hvor stolen svæver i midten af et visuelt let stel i enten børstet eller poleret stål. Model 568 er skabt af Cuno Frommherz for tyske Rolf Benz. Med betræk i læder fra 16.301 kr., Rolf Benz.

Arkitektens hyldest Willy er oprindelig designet i 1937 af Guglielmo Ulrich. Italienske Poltrona Frau har nu relanceret den som en hyldest til den afdøde arkitekt og designer. Fås i næsten 100 forskellige farver. 28.800 kr., Haslund Interior.

Dansk-tysk samarbejde Tyske Brühl har arbejdet sammen med den danske designerduo Johannes Foersom og Peter Hiort-Lorenzen. De har designet en serie stole med navnet Gerard, som inkluderer denne klassiske loungestol. Fremstillet i stål og læder. Fra 9700 kr., Brühl Denmark.

Skudt i ryggen Stolen Bullet har fået sit navn efter fire små patroner, der ligger indfræset i ryg og sæde. Fås med skal i olieret valnød eller eg, stel i krom eller sortlakeret og hynde i flere læder- og stofkvaliteter. Designet af Karl Rüdiger. 4999 kr., Bolia.

Bedre ben Susanne Grønlund har skabt to nye understel til stolen Mundo Lounge. Det viste drejestel på fire ben er i forkromet stål. Den anden nyhed er en udgave med træben. Fra 13.380 kr., Fredericia Furniture.

En foret skal Svenske Monica Förster har designet stolen Vika for amerikanske Bernhardt Design. Den består af en hård, højglanslakeret træskal, som indvendigt er beklædt med polster i enten læder eller tekstil. Fra 22.500 kr., Junge Designagentur.

Italiensk mesterværk Italienske Antonio Citterio præsenterede den fine serie Suita, som han har designet for Vitra, på Milano-messen i 2010. Denne loungestol er ligesom sofaerne enkle og elegante i udtrykket. Fra 13.552 kr., Paustian.

En kærlighedshistorie Hollandske Linteloo står bag serien Romeo and Giulia opkaldt efter hovedpersonerne i verdenshistoriens mest berømte kærlighedsdrama. Der er dog ikke nogen tragedie over det enkle design. 11.070 kr. og 10.250 kr., Thorsen Møbler.

Lænestol, CH468 i læder, fås også i tekstil, designet af Hans J. Wegner, h 105 x b 94 x d 94 cm, 40.450 kr., skammel, CH446, i læder, h 37,5 x l 49 x b 37,5 cm, 9720 kr., Carl Hansen & Søn.

Stol, Butaca Roca med stel i krom og polstring i samarbejde med Kvadrat, fås i flere farver, h 80 x d 83 x b 80 cm, 11.160 kr., Uno Design/Frama.

Lænestol, Valdemar 16.000, Normann Copenhagen.

Lænestol, Model 45 designet af Finn Juhl, 41.206 kr., One Collection.

Lænestol, CH468 designet af Hans J. Wegner, fra 26.907 kr., Carl Hansen & Søn.

En hyggelig lænestol til højtlæsning med børnene eller en rolig stund alene med en god bog enhver stue bør have én. Den velkendte flagermusstol ville også klæde familiens nye læsehjørne og i korthåret, islandsk lammeskind er den bare helt uimodståelig. Stol, 3995 kr., puf, 1125 kr., CasaShop.

Som en blomst der folder sig ud. Sådan fremstår Ottoman-stolen fra Ligne Roset, designet af Noé Duchaufour-Lawrance. Fås også som puf og trepersoners sofa. Ligne-roset.com.

Polstret lænestol, Finnegan med armlæn i akacietræ, h 90 x b 70 x d 65 cm, 6999 kr., Eleanor Home.

Wegner-nyhed Hans J. Wegner fik noget fra hånden, og diverse producenter hiver nu og da møbler frem fra skuffen, som ikke tidligere har været i produktion. PP126 skabte Wegner i 1983 til Snedkernes Efterårsudstilling i 1984, men dengang blev stolen fundet for gammeldags. Nu er Wegners gyngestol støvet af og taget til nåde igen af PP Møbler. 33.875 kr.

Stol, Lounger med fodkryds i lakeret stål og skal i lakeret plywood betrukket med enten Tonus fra Kvadrat eller Atlantic fra Gabriel, designet af Jaime Haydón, stol: h 99 x b 76 x d 91 cm, fra 28.755 kr., fodskammel: h 42 x b 62 x d 60 cm, fra 8050 kr., BD Barcelona/Interstudio.

Stol, Troll Chair i eg, kernelæder og islandsk fåreskind, h 68 x b 80 x d 85 cm, 18.000 kr., Lund & Paarmann/LOP Furniture.

Gyngestol, Gullholmen remstillet af bananfibre, som kan genbruges, designet af Maria Vinka, b 62 x d 68 x h 75 cm, 399 kr., Ikea.

Aurora-stolen Aurora-stolen er designet af Jørn Utzon i 1965 i forbindelse med opførelsen af Operahuset i Sydney.

Lænestol, Hultö i afbarket rotting, designet af Jonas Kamprad, h 68 x b 73 x d 75 cm, 379 kr., Ikea.

Doshi Levien har de seneste år skabt en række utraditionelle møbler. Loungestolen Paper Planes er en asymmetrisk sag, inspireret af barn- dommens papirflyvere. Tekstilet, som skallen er polstret med, byder på flere farver, stikninger, metaltråde samt indvævede tal og bogstaver. Moroso.it.

Metallets potentiale er flot er flot udnyttet i hollandske Peter van de Waters toptunede Stripped-stol, der indgår i Zuivers nye kollektion. Zuiverdesign.nl

Det enkle og skulpturelle altid været designeren Pierre Paulins varemærke. En af hans sidste stole blev den svævende, næsten æteriske Anneau-stol. Ligne-roset.com.

Drejestol, Coco Swivel med stel i forkromet stål, designet af busk+hertzog, h 78 x b 65 x d 54 cm, fra 4950 kr., Softline.

Blank ryg FK-stolen fra Walter Knoll er designet af Preben Fabricius og Jørgen Kastholm, og den blev en klassiker efter at Meryl Streep sad i den i filmen The Devil Wears Prada. Nu er den kommet i en helt ny udgave med indvendigt betræk af læder og blotlagt ryg med spejlblank skal. Fra 18.125 kr., Illums Bolighus.

Klassiker i kanvas Fritz Hansen har netop relanceret PK22-lænestolen, designet af Poul Kjærholm i 1956, som den oprindeligt var tænkt. Med kanvas og i et udvalg af de originale farver: rød, umbragrøn og sort. 19.074 kr., Fritz Hansen.

pp126 pp126 blev designet af Hans J. Wegner i 1983. Stolens forgænger var gyngestolen pp124 fra 1984. Wegner designede i alt ni gyngestole gennem hans karriere. pp126 var nummer otte i række. Da Wegner begyndte at arbejde på pp126 besluttede han sig for, at hvis han skulle lave endnu en gyngestol blev den nødt til at være anderledes fra de foregående. Han besluttede derfor at gyngestolen for PP møbler både skulle være mere komfortabel og udstråle et bedre stykke håndværk.

pp911 - Slow Chair Slow chair blev designet af Søren Ulrik Petersen i 2000 for PP Møbler. Det generelle indtryk af stolen er lyst og let - ikke ulig den traditionelle lidt "tunge" armstol. Stolen giver en yderst god komfort trods den simple konstruktion. Som navnet antyder inviterer Slow Chair at man skal sætte sig ned og tillade tiden at gå lidt langsommere - og det virker.

JH 106 JH 106 blev designet af Jørgen Høj og Poul Kjærholm i 1952 for Thorvald Madsens Snedkeri og blev udstillet på Snedkerslaugets Efterårsudstilling samme år. PP Møbler genoptog produktionen i 1993. Stolen stringente design er overbevisende og udført med stor sikkerhed. Den fremstår geometrisk og næsten transparent og imødekommer hermed modernismens kriterier for at det det funktionelle dikterer form og design.

pp550 - Påfuglestolen Da Finn Juhl så stolen for første gang, så han øjeblikkeligt den karakteristiske ryg og navngav stolen Påfuglestolen - et navn som har fulgt stolen lige siden. På trods af stolens næsten postmodernistiske udseende blev den allerede sat i produktion i 1947 hos Johannes Hansen Møbelsnedkeri A/S. PP Møbler genoptog produktionen i 1992. Men stolens bevidste, moderne linier er ikke kun lavet for stolens udtryks skyld. De flade dele af ryglænet, der får stolen til at minde om en påfugl, er placeret der hvor skulderbladene møder ryglænet for at skabe større komfort.

pp512 - Foldestolen Stolen blev designet af Hans J. Wegner i 1949 for Johannes Hansen Møbelsnedkeri A/S. PP Møbler genoptog produktionen i 1991. Det var Wegners ambition at designe en armstol, der var let at gemme væk. Han løste dette ved at tegne en stol, der kunne hænges på væggen. pp512 er en ufejlagtig, mobil lænestol, som også ser godt ud slået sammen.

pp130 - Cirkelstolen I 1986 begyndte PP Møbler produktionen af denne fantastiske stol, som Wegner designede til værkstedet. Ligesom Flaglinestolen er Cirkelstolens design ikke et egentligt forbillede af historisk karakter eller inden for Wegners egen produktion. Cirkelstolen viser at Wegner stadig er i stand til at bibeholde entusiasme og innovativitet trods en allerede lang karriere. Den massive ask og flettede flagline er elementer, der er gengangere i Wegners omfattende produktion.

pp130 - Cirkelstolen I 1986 begyndte PP Møbler produktionen af denne fantastiske stol, som Wegner designede til værkstedet. Ligesom Flaglinestolen er Cirkelstolens design ikke et egentligt forbillede af historisk karakter eller inden for Wegners egen produktion. Cirkelstolen viser at Wegner stadig er i stand til at bibeholde entusiasme og innovativitet trods en allerede lang karriere. Den massive ask og flettede flagline er elementer, der er gengangere i Wegners omfattende produktion.

pp124 - Gyngestolen Gyngestolen i massiv ask og flettet flagline blev sat i produktion af PP møbler i 1984. Hos Wegner kan man næsten altid fornemme en inspiration fra den amerikanske shaker-tradition, og det ses tydligt i dette tilfælde. Stolen viser også Wegners fokus på kvalitet, idé, form, funktion og forarbejdning. pp124 er kendetegnende for Wegner og møbelsnedkerne og viser at ikke kun kronologi, stil eller andre ydre aspekter kontrollerer designet - kommunikation og kvalitet på alle niveauer i processen er helt ligeså vigtigt.

pp112 pp112 blev designet for PP Møbler i 1978 af Hans J. Wegner. Denne stol er nærmest en hybrid af flere design, da denne stol både har elementer fra Wegners serie af Kinesiske stole samt elementer fra hans mange forsøg på at tegne en moderne engelsk Windsor Chair. Altså blev denne lænestol let og elegant. Stolens design viser Wegners traditionelle syn på at konstruktion og design skal være enkle.

pp105 Hans J. Wegner tegnede oprindeligt denne lænestol i 1950erne i samarbejde med Børge Mogensen. De designede i fællesskab en serie, der bestod af en stol, et bord og en tremmesofa til FDBs daværende kampagne, hvor den almindelige dansker skulle have mulighed for at købe gode og gennemdesignede møbler til overkommelige priser. De to formgivere besluttede at dele designet, så Børge Mogensen blev tilskrevet tremmesofaen, og Wegner blev designeren bag stolen. Stolen indskriver sig på fornem vis i en klassisk dansk designtradition. Samarbejdet med Børge Mogensen er tydeligt, men hvilestolen peger også på Wegners vedvarende fascination af den klassiske engelske Windsor-stol fra 1700-tallet.

pp19 - Bamsestolen Bamsestolen blev designet af Hans J. Wegner i 1951. Så tidligt som 1953 blev PP møbler underleverandør for Bamsestolens ramme. Ligesom mange andre af Wegners møbler er pp19 inspireret af dyreriget. Stolen fik sit navn, Bamsestolen, efter at en kritiker sammenlignende dens armlæn med "store bjønepoter der omfavnede en bagfra". Bamsestolen er siden hen blevet et af Wegners mest populære design. Wegner tegnede senere en fodskammel til Bamsestolen, pp120. PP Møbler gentoptog produktionen af Bamsestolen i anledningen af værkstedets 50 års jubilæum.

pp240 - Konferencestolen Konferencestolen blev designet af Hans J. Wegner i 1990 for PP Møbler. Konferencestolen er en yderst elegant stol, som stadig er komfortabel efter flere timers brug.

Silver Lake-møblerne fra Moroso er designeren Patricia Urquiolas hyldest til 50ernes California-modernisme. Hun leger med kontrastfyldte overflader og geometriske figurer og spiller på modsætningen mellem det lette og det tunge. Moroso.it

Bløde og hårde elementer mødes i schweiziske Antoinette Baders Triangular Beans-kollektion. Stolenes cover består af en række fleksibelt sammenkoblede, fast polstrede triangler. Indvendig er stolen fyldt med plastkugler, som bløder stolen op. Antoinettebader.net.

10-Unit System er skabt af Shigeru Ban og består af 10 elementer i plastkomposit, der kan sammensættes, hvorved du kan skabe forskellige typer møbler.

Årets design Paper Chair designet af Mathias Bengtsson. Den både teknologisk og kunstnerisk udfordrende stol af papir, som er en del af Danish Crafts Mindcraft10-kollektion, vandt en delt førsteplads.

Stol, Patch med polster i uld og stel i lakeret metal, h 84 x b 54 x d 59 cm, 6900 kr., Blå Station/Niels Kilian.

Runde former Callas blev præsenteret på årets møbelmesse i Milano. Den er designet af Noé Duchaufour Lawrance for italienske Zanotta. Den er bygget op omkring en stålramme, der er betrukket med tekstil eller læder eller en kombination af de to materialer. Fra 12.658 kr., Hultmann Interior.

Store ører Taormina-stolen fra italienske Alias er designet af Alfredo Häberli. De store ører gør stolen volumiøs, men de tynde ben i træ giver den alligevel et let udtryk. Fås med betræk fra Kvadrat i forskellige farver. 7200 kr., Design Ambassady.

Paper Chair Designet af Mathias Bengtsson. Papirstolen er et eksperiment over, hvor langt man kan gå med et materiale. Ark efter ark af sort og hvidt genbrugspapir, skåret med en CNC-styret kniv i 2000 forskellige profiler, er limet sammen til en stærk og skulpturel form. Den grafiske stol lander på sin egen måde i krydsfeltet mellem møbel og kunst og repræsenterer en spændende kombination af det teknologisk innovative og det håndlavede unikaprodukt.

Concorde Designet af Thomas Pedersen for Stouby. Det legendariske luksusfly flyver ikke længere på rekordtid mellem Paris og New York, men følelsen af lethed og fart er overført til formerne i den polstrede lænestol, som nærmest svæver på aluminiums-foden. Smuk, solid og langtidsholdbar i sit udtryk. Concorde er designer Thomas Pedersens opfølger på successen med stolen Stingray, der vandt BO BEDRE-læsernes nyklassikerpris sidste år.

LCW lænestol Charles og Ray Eames eksperimenter med krydsfinér markerede starten af deres stræben efter at forme materialet som den menneskelige kropsform. Ideen med at forme finérskallerne i en 3-dimensionel form er meget synligt i Plywood Chair. Stolene blev vist første gang på Museum of Modern Art i New York i 1946, og betegnes nu som en klassiker i blandt moderne møbeldesign.

La Fonda Armchair The La Fonda armchair blev originalt designet af Charles og Ray Eames til restaurant "La Fonda del Sol" i New York.

Organic Chair Organic Chair fra 1940 er tegnet i samarbejde mellem Charles Eames og Eero Saarinen til en konkurrence for Museum of Modern Art. Den fik først verdenspremiere i 2005, 65 år efter denne originale og komfortable armstol blev tegnet. En stol der med sit "retro" look stadig indgår i den moderne indretning. En yderst komfortabel stol.

RAR gyngestol Eames Plastic Chair er Vitras originale opdaterede udgave af den kendte Eames Fiberglass Chair, som blev tegnet i 1948 til konkurrencen "Low Cost Furniture Design" på New York Museum of Modern Art. Sædeskallen fremstilles nu i polypropylen, et miljøvenligt plastmateriale, med samme siddekomfort og styrke.

Icon En leg med cirkler og cylindre har givet form til denne moderne og dog tidløse lænestol, som er tegnet i 2002. Det skulpturelle og organiske udtryk er kendetegnende for Nanna Ditzels design. Lænestolens lette og smidige ryg tilpasser sig komfortabelt kroppen, når man sætter sig tilrette. Icon fås med stof- eller læderbetræk, mens stellet er udført i rustfrit stål.

Paper Chair er skabt af danske Mathias Bengtsson som en del af den årlige udstilling Mind Craft under møbelmessen i Milano i april. Stolen består af genbrugspapir, belagt med en tynd limfilm. Papiret skæres ud i 2000 forskellige profiler, som derefter stables i korrekt rækkefølge. Danishcrafts.dk.

Tyske Hermann August Weizenegger har sammen med blandt andet it-programmører og 3-d-teknik skabt kollektionen Digital Couture, der fx rummer stolen Erosio. Kollektionen er opbygget af helt tynde lag af træ, papir eller stof. Erosio består af 900 lag papir og findes i en Limited Edition på 12 stk. Hermannaugustweizenegger.de.

Wingchair CH_445 Stolen, der har fået betegnelsen CH_445 / Wingchair, er en ægte Wegner. I lighed med andre af de bedste kreationer, Wegner har frembragt, står og taler denne skulpturelle lænestol for sig selv i vidt forskellige miljøer. Stolen er tegnet i 1960.

Eames Lounge Chair Lounge Chair er én af de mest berømte designs fra Charles & Ray Eames. Stolen er produceret i 1956 og er idag en klassisker i historien af moderne møbler.

Flaglinestolen (PP225) Med Flaglinestolen sender Wegner i 1950 en hilsen til de tidlige modernister som Le Corbusier, Mies van der Rohe og Marcel Breuer og viser, at også han behersker et design med stel i forkromede stålrør. Trods denne gestus er den stadig Wegner. Stolens flader udgøres af flettet flagline og det tilhørende langhårede fåreskind opbløder det industrielle ved stålet og indbyder til komfort.

PK20 PK20 er en tilbagelænet og elegant lænestol i peddigrør eller læder med nakkepude og hviler på et fleksibelt og matforkromet stel. 55.834 kr., Fritz Hansen.

Lazy Bastard produceres af Montis og kan betegnes som en hybrid mellem en normal stol og en sækkestol.

Darling er et koncentrat af håndværk og teknologi. Det er den engelske designer Nigel Coates, der har udviklet den skulpturelle stoleserie for italienske Frag. Fås med fem forskellige understel, fx dette med krydsede ben. Frag.it.

Lænestol, Pelikanen Stol tegnet af Finn Juhl i 1940, fås med og uden knapper i håndsyet uldbetræk, læder eller lammeskind, ben i eg, valnød eller teak, h 68 x b 85 x d 76 cm, 25.500 kr., One Collection.

Stolen Eva, 1934 Stolen Eva fra 1934 er i formspændt træ og beklædt med flettede hampegjorde.

Retrostol Designers Guild har præsenteret en række nye møbler, som kigger tilbage i tiden på en cool måde. Stolen Gibson er inspireret af enkle stole fra 1920. Serien rummer desuden en daybed og en skammel. Møblerne fås med betræk i tekstil eller læder i mere end 40 forskellige farver. Fra 8565 kr., Designers Guild.
Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Det ligner pop art men er en stol designet af tyske Markus Benesch, der arbejder eksperimenterende med PE-skum. Stolen indgår i The Foomy Collection. Markusbeneschcreates.com.
Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Designeren Frederik Mattson forener det internationale udsyn med skandinavisk enkelhed i sin stol, Fellow, for Blå Station. Ved at blande farver og tekstiler opnår man et meget nutidigt og dynamisk møbel. Blastation.se.

Ellipse-stolen designet af finske Timo Ripatti, er en ægte eye-catcher. Den har sit helt eget formmæssige udtryk og i den multikulørte version er stop-effekten slående. Stolen blev da også præmieret som Finnish Furniture of the Year 2009 for sin skulpturelle balance. Vivero.fi.

Tight fra Molteni & C er designet af Ferruccio Laviani. Stolen er inspireret af origami japansk papirfoldning.

EOS-Lounge designet af Edi og Paolo Ciani for Fornasarig. Klassisk loungestol her fremstillet af bæredygtigt materialer.

Network er bygget op af en ramme af stålrør betrukket med groftvævet high tech-tekstil og små stykker læder. Designet af Bertjan Pot for Arco.

The Invisibles er en serie helt gennemsigtige plastmøbler designet af japanske Tokujin Yoshioka for italienske Kartell.

Valdemar Stol designet af Christian Nørgaard og Martin Kechayas. Stolen med de store komfortable ører er en fuldpolstret sag bygget op omkring en skal af træ. Normann Copenhagen.

Jade er designet af Christophe Pillet. Stolen er fremstillet i skind på en ramme i sort ask. Porro.

Tulip Armchair er en poetisk blomsterknop designet af Marcel Wanders. Fremstillet i skum og tekstil med en fod i stål. Cappellini.
Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

CH468 er intet mindre end en hidtil ukendt Wegner-stol, som Carl Hansen & Søn nu sætter i produktion for første gang.

Lænestol, Alessandra betræk i forskellige uld-metervarer, b 99 x d 94 x 112 cm, 33.300 kr., Moroso/Interstudio.

Er man til prints udtryksfulde former og vilde farver, er Markus Benesch Creates i München et godt bud. Det kreative design-studie skaber både møbler og interiør i bredere forstand, hvor der leges med materialer, former, farver og prints. Mange af tingene er unikaer eller design i begrænsede oplag. Markusbeneschcreates.com.

Røget eg Ole Wanschers smukke Colonial Chair er blevet opgraderet og fås nu i i røget eg og betrukket med stoffet Riva fra Kenzo. Fra 17.800 kr., P.J. Furniture.

Brugerdrevet design Den nye hvilestol i-SIT bygger på et design for alle-princip, hvilket betyder, at stolen er et resultat af et brugerdrevet innovationsprojekt, der har involveret såvel unge som ældre brugere gennem hele designprocessen. Det er producenten Magnus Olesen, der står bag stolen, og designprocessen har været styret af Design Concern. Fra 25.000 kr., Magnus Olesen.

Lænestol til Delphi Lænestolen Uma er en nyhed fra Erik Jørgensen. Den er designet af nu afdøde Hannes Wettstein, som tidligere har tegnet den populære sofa Delphi også for Erik Jørgensen. Uma er polstret med et understel i formstøbt, poleret aluminium. H 90 x b 85 x d 81,5 cm. Betrukket med stoffet Sunniva fra Fanny Aronsen, 18.683 kr., Erik Jørgensen.

Qo2 Stol, polstret med stoffet Balder fra Fanny Aronsen, designet af Tine Mouritsen, b 91 x d 90 x h 78 cm., 21.830 kr., Erik Jørgensen.

Cirkelstolen Stol designet af Hans J. Wegner i 1985, i sort olieret ask, b 112 x h 97 x d 94 cm., 37.625 kr., PP møbler.

Oxchair Stol designet af Hans J. Wegner, 50-års-jubilæumsudgave, b 99 x d 99 x h 90 cm, sidde- højde 36 cm, 58.110 kr., Erik Jørgensen.

Pencil Case Stol af Karsten Gransgaard Madsen. Stol inspireret af det klassiske penalhus fra folkeskoletiden. 22 metalrør betrukket med skum og læder. 21.900 kr., Strictly Design.

Willy Stol af Guglielmo Ulrich. Poltrona Frau hylder den afdøde designer med relanceringen af stolen Willy fra 1937. Endnu ikke prissat, Haslund.

Stick Stol af Jonas Lindvall. Klassisk egetræsstol i bred loungeudgave fra Skandiform. Fås også med læderhynde. Fra 2736 kr., Kinnarps.

Hugo af Busk + Hertzog. Afslappende loungemøbel i skum med aftageligt betræk. L 86 x d 108 x h 78 cm, 3950 kr., Softline.

Dunder Stol af Stefan Borselius. Stolen Blå Station er en del af den nye modulserie Dunder, som du kan bygge videre på. Pris ikke fastsat, Blå Station/Nils Kilian.

Cruiser Stol af Marina Bautier. Tilbagelænet loungestol fra svenske Swedese. Egefinér med betræk i stof eller læder. 7859 kr., Swedese/Søren Møller.

Valdemar Stol af Martin Kechayas og Christian Nørgaard. Store øreklapper skaber intimitet. Fuldpolstret med ben klædt i stof. Pris ikke fastsat, Normann Copenhagen.

Jiella Stol af Samuli Naamanka. Lofthængt redestol fra finske Habitek. Forbøjet finér i forskellige træsorter. Pris endnu ikke fastsat, Habitek.

Canapo Stol af Franco Albini. Franco Albinis berømte stol er blevet optaget i italienske Cassinas serie I Maestri, som rummer relancerede klassikere. Pris ikke fastsat, 3 Falke Møbler.

Tok Stol af Toshiyuki Kita. Den populære Tok fra Variér er en kombination af japansk og skandinavisk design og er nu kommet med ny fod, nye skindtyper og tekstiler fra fx Paul Smith. Fra 20.920 kr., Variér.

Marvin Stol af Christophe Marchand. Lænestol fra Montis med en indbygget skjult fodstøtte, der popper ud ved tryk på en knap. Fra 17.590 kr., Witehauz.