© Carl Hansen & Søn

En gyngestol til søster

Anker Baks søster mangled et sted at amme – så han designede en gyngestol, der kan klappes sammen.

© Carl Hansen & Søn

Carl Hansen & Søn har netop lanceret en ny sammenklappelig gyngestol Rocking Nest Chair, der gør op med hele det billede, man har af en gyngestol. Samtidig. Stolen er designet af den nye spændende designer Anker Bak, der udover et talent for formgivning, har
meget andet at fortælle om, da BO BEDRE møder ham og Carl Hansen & Søns CEO, Knud Erik Hansen.

– Jeg er uddannet møbelsnedker på et bådebyggeri, hvorefter jeg læste til produktionsteknolog. Da jeg var færdig, var jeg helt forvirret, så jeg tog på en rejse rundt i verden, der varede syv år, fortæller Anker Bak.

Til sidst endte han hos en møbelsnedker på Hawaii, som han var kommet i kontakt med, da han i en periode rejste i landet og tilbød sin arbejdskraft til folk.

– Jeg havde boet i Kina og savnede Danmark. Derfor tog jeg hjem og købte mig en ladcykel, som jeg smed 100 kilo værktøj på. Det er vildt grænseoverskridende at banke på en fremmeds dør og spørge, har du noget, jeg kan hjælpe med. Gratis, griner Anker Bak.

Efter Hawaii uddannede han sig til møbeldesigner, og Rocking Nest Chair er det første design, han har fået i produktion. Inspirationen kommer fra hans søster, som gerne ville sidde i en gyngestol, når hun skulle amme.

© Carl Hansen & Søn

– Men hun bor i en meget lille lejlighed med sin kæreste, og den store gamle gyngestol, hun havde fundet, fyldte næsten hele køkkenet, så de ikke kunne lave mad. Så hver enkelt detalje i Rocking Nest Chair er gennemarbejdet i forhold til hendes behov, forklarer Anker Bak.

Derfor blev det til en sammenklappelig gyngestol, som søsteren kan stille til side, så der bliver plads til at lave mad. Derefter sendte han en mail til Carl Hansen & Søn.

– Jeg får rigtig mange henvendelser hver dag, men den her syntes jeg var speciel. Den var unik, sjov og anderledes. Og den passer ind i alt det andet, vi laver, og står ved siden af Wegners stole og ser ud, som om den er en del af familien, siger Knud Erik Hansen, som har været glad for at arbejde direkte sammen med designeren.

– Jeg arbejder oftest kun med efterkommerne efter dem, der har lavet produkterne, men her har vi været sammen om at nå frem til det endelige produkt. Det har været spændende, og det vil jeg meget gerne lave mere af, siger han.

© Carl Hansen & Søn
© Carl Hansen & Søn