© wendelbo.dk

Efterårets flotteste lænestole

Her er de flotteste lænestole, som er et absolut must til efterårets kulde.

En varm og indbydende rede

lænestole design
© wendelbo.dk

Makkerparret Anderssen & Voll står bag designet af Sunday Chair for danske Wendelbo. Beklædt med Coast-tekstil. 11.838 kr., wendelbo.dk.

”Det er en kold tid, som vi lever i”, lyder ordene i en efterhånden gammel sang, som stadig har aktuelle anslag. Der kan således være god grund til at polstre den hjemlige rede med endnu mere dun og skrue lidt ekstra op for varmen. Meget tyder på, at interiørbranchens modsvar til den lidt fjendtlige stemning, der hersker i det offentlige rum, er venlige møbler, der omslutter og skærmer os.

Tendensen er ikke helt ny – faktisk har der med mellemrum, netop når verden har været lidt af lave, været fokus på ”Cocooning” eller ”Nesting”, på godt dansk: redebyggeri. En stilretning, hvor der bliver sat ekstra trumf på hyggen, overmander os med stadigt kortere intervaller, og lige nu afspejler den sig blandt meget andet i altfavnende loungestole med stor appel til vores indre huleboer. Simultant med et ønske om optimal komfort, samt en udbredt lyst til at nyde det gode liv, insisterer vi på overpolstrede armlæn, bløde hynder, skrå og imødekommende linjer, som trøstende tager os i favn.

lænestole design
© imagecollection.dk

Massimo Losa Ghinis klassiske stol fra Big Mama-serien, tegnet i 1992. Fra 34.400 kr., imagecollection.dk.

Stilen underbygges af handskeblødt læder eller polster med taktile og varme overflader som fx velour i varme farver, inspireret af ædelsten og uspoleret natur. Stolene er ikke nødvendigvis store, men de får lov til at svulme – også på de indre linjer. De puster sig lidt op, og selv de kubistiske eksemplarer forsøger at sprænge den stringente ramme. Når de frodige former skal holdes en smule i skak, sker det meget dekorativt med remme, reb og bælter, som føjer en ny modernitet og en klædelig dynamik til den ellers trinde stil.

Frodigheden fremkommer ikke kun ved at putte ekstra fyld i sæde, ryg og hynder. Designerne arbejder også med skæve linjer, stikninger, keder og syninger, materialemiks og tekstiler med farver i kontrast for at understrege de yppige former. Løse hynder og masser af puder er markører for stilen. Til den perfekte rede høre også integrerede borde, hylder og sadeltasker, hvor man kan gemme strikketøjet, opbevare avisen eller tabletten og stille tekruset.

lænestole design
© gubi.dk

Space copenhagen har designet Stay Chair for Gubi. 18.995 kr., gubi.dk.

lænestole design
© coedition.fr

You Lounge Chair er designet af Luca Nichetto for Coedition. Endnu ikke prissat, coedition.fr.

lænestole design
© form4.dk

Jord er navnet på en ny møbelserie fra svenske Fogia, designet af Luca Nichetto. Ryg og armlæn kan sænkes trinvis. Fra 29.500 kr., form4.dk.

lænestole design
© ihreborn.com

Blob er en modulær møbelserie designet af Helene Tiedemann for svenske Jonas Ihreborn. Fra 10.140 kr., ihreborn.com.

lænestole design
© woud.dk
lænestole design
© ligne-roset.com
lænestole design
© wondesign.dk

Kurverne er på plads på Ventall Lounge Chair fra danske Won. Bag designet står Yonoh Studio. Betrukket med Juke velour. 9.409 kr., wondesign.dk.

lænestole design
© casashop.dk

Frodige former i faste rammer

lænestole design
© intermezzo.dk

Formerne bliver tøjlet i Pinch-stolen fra LaCividina. Designet af Skrivo Design. Fra 25.150 kr., intermezzo.dk.

lænestole design
© materdesign.com

Legacy Armchair fra Mater er kendetegnet af sin solide egetræsramme, som understøtter og omfavner. Bag designet står pederjessen. 20.000 kr., materdesign.com.

lænestole design
© 3falke.dk

I 60’erne nyfortolkede Mario Bellini den klassiske kubistiske stol ved at sammenføje stolens elementer med et bælte. Cassina har genoptaget produktionen af model 932 Quartet med respekt for forlægget. 32.457 kr., 3falke.dk.

lænestole design
© hornbakco.com

Christophe Pillet har designet den kubistiske Avignon-lænestol for svenske Offecct, endnu ikke prissat, hornbakco.com.

lænestole design
© casashop.dk

Ny stol fra hollandske Moooi, designet af Bart Schilder, der også har lagt navn til stolen: Bart Swivel. Fra 31.360 kr., casashop.dk.

lænestole design
© menu.as

Milly-lænestol fra Menus Septembre-kollektion med ramme af askefinér. 34.955 kr., menu.as.

lænestole design
© hay.dk

De franske designbrødre Ronan og Erwan Bouroullec har designet Can-stolen til Hay. Pulverlakeret stålstel med bløde hynder. 9.399 kr., hay.dk.

lænestole design
© 3falke.com

Antonio Citterio står bag designet af Erica-stolen for B&B Italia. Kan anvendes både ude og inde. 18.023 kr., 3falke.com.

Højryggede stole med en slank silhuet og en favnende attitude

lænestole design
© ihreborn.se

Cirkelslaget dominerer Matz Borgstrøms fine højryggede stol Pod for svenske Jona Ihreborn. Fra 10.305 kr., ihreborn.se.

lænestole design
© casalab.dk

Slank i sit udtryk, men ikke på bekostning af komfort og hyggefaktor. Leya Wingback fra Freifrau, designet af Birgit Hoffmann og Christoph Kahleyss. 18.885 kr., casalab.dk.

lænestole design
© intermezzo.dk

My place lounge chair er designet af Michael Geldmacher for LaCividina. Fra 18.975 kr., intermezzo.dk.

lænestole design
© imagecollection.dk

Longwave er designet af Diesel Creative Team for Diesel by Moroso. Fås med mange typer læder og tekstil. Fra 19.400 kr., imagescollection.dk.

lænestole design
© qqdesign.dk

Jaime Hayon har designet den elegante loungestol Lounger for BD Barcelona, der her ses i lys valnød betrukket med nubuk-læder. 39.160 kr., qqdesign.dk.

Armlænene giver den enkle stol et twist

lænestole design
© garsnas.se

Naturflet og skind i klassisk kombination fra svenske Gärsnäs. Dandy er seneste nyhed. Fra 20.915 kr., garsnas.se.

lænestole design
© alivar.com

Alivar er kendt for ekstraordinært design og håndværk. Ses på Margot-stolen med de lange arme. Endnu ikke prissat, alivar.com.

lænestole design
© carlhansen.dk

Ole Wanscher tegnede den elegante stol OW124 i 1951. Nu har Carl Hansen & Søn føjet den til deres kollektion. Armlænene har givet den kælenavnet Beak Chair. Fra 13.995 kr., carlhansen.dk.

lænestole design
© interstudio.dk

Lievore Altherr står bag designet af Arcos-stolen for Arper. Der er lagt vægt på de horisontale linjer. Fra 10.846 kr., interstudio.dk.

lænestole design
© stouby.com

Med tydelig reference til det luksuriøse fly har Stouby med Concorde-stolen skabt en klassisk stol med en strømlinet elegance. Bag designet står Thomas Pedersen. Fra 25.420 kr., stouby.com.

lænestole design
© bolia.com

PropUp-lænestolen fra Bolia er et moderne bud på en enkel og let stol med bløde hynder. 8.999 kr., bolia.com.

lænestole design
© arflex.com

Leafo er et nyt design af Jaime Hayon for italienske Arflex. Fra 9.900 kr., arflex.com.

En maskulin krammer af den bløde slags

lænestole design
© arketipo.it /JK International

Giuseppe Viganò har med Barracuda designet en moderne lænestol for Arketipo med et dynamisk udtryk. Stor komfort trods det slanke design. 26.500 kr., arketipo.it /JK International.

lænestole design
© hagen-etc.com

Den dansk designer Rikke Hagen er begejstret for kork. Hun har udfordret det organiske materiale med stolen Bark, som foreløbig er inkluderet i hendes egen kollektion. Endnu ikke prissat. hagen-etc.com.

lænestole design
© casalab.dk

Quiltet blødt skind og et spindelvævsagtigt stel. Det er ingredienserne i Marla-stolen fra Freifrau. Fås også med ben. 22.780 kr., casalab.dk.

lænestole design
© fritzhansen.com

Det bliver næppe mere maskulint. Fritz Hansen vækker Arne Jacobsens imponerende Oksen til live igen. Designet i 1966. Fra 60.000 kr., fritzhansen.com.

lænestole design
© boconcept.dk

Enkel stol fra BoConcept. Monte med klassiske linjer. Fra 7.429 kr., boconcept.dk.

lænestole design
© witehauz.dk

Back Me Up Lounge designet af Arian Brekveld for hollandske Montis rækker venligt ud. I stof eller læder. Fra 15.600 kr., witehauz.dk.

lænestole design
© hultmann.dk

Judy er navnet på en ny elegant stol designet af Frank Rettenbacher for Zanotta. Fra 17.700 kr., hultmann.dk.

lænestole design
© arflex.com

Hug (krammer) hedder denne frække stol med den store favn fra Arflex, designet af designer-trioen Claesson Koivisto Rune. Fra 17.140 kr., arflex.com.

lænestole design
© casashop.dk

Jonas Forsman er designeren bag den spritnye Shift Lounge Chair fra Moooi – noget så usædvanligt som en klapstol med stor komfort. Perfekt til den lille stue. 6.470 kr., casashop.dk.

Formsproget må gerne overraske

lænestole design
© myhomecollection.it

Silhuetten er blød og navnet er feminint. Chemise-stolen er designet af Ilaria Innocenti for My Home Collection. Endnu ikke prissat, myhomecollection.it.

lænestole design
© softline.dk

Busk+Hertzog, der er husdesignere for Softline, har tegnet en ny møbelkollektion, der indeholder den favnende Basel-stol. Fra 7.995 kr., softline.dk.

lænestole design
© cor.de

Roc Chair er designet af Uwe Fischer for tyske COR. Formsproget signalerer "kom i mine arme". Endnu ikke prissat, cor.de.

Stole med mere: der bliver sat trumf på hyggen med integrerede borde, hylder og sadeltasker

lænestole design
© form75.dk

Alain Giles har med stolen Eddy Up for Bonaldo skabt et multifunktionelt møbel med sadeltaske og plads til plaid og pude bag ryglænet. Fra 24.600 kr., form75.dk.

lænestole design
© blastation.se

Pocket er det seneste samarbejde mellem det spanske designstudio Stone Design og Blå Station. Stolen har integreret gemmested. Fra 9.375 kr., blastation.se.

lænestole design
© arflex.com

Cradle har Arflex kaldt deres vugge af en loungestol, designet af Neri&Hu. Fås med integreret bord. Fra 21.790 kr., arflex.com.