24 lænestole

En kærlighedshistorie
© bobedre.dk

En kærlighedshistorie Hollandske Linteloo står bag serien Romeo and Giulia opkaldt efter hovedpersonerne i verdenshistoriens mest berømte kærlighedsdrama. Der er dog ikke nogen tragedie over det enkle design. 11.070 kr. og 10.250 kr., Thorsen Møbler.

Italiensk mesterværk
© bobedre.dk

Italiensk mesterværk Italienske Antonio Citterio præsenterede den fine serie Suita, som han har designet for Vitra, på Milano-messen i 2010. Denne loungestol er ligesom sofaerne enkle og elegante i udtrykket. Fra 13.552 kr., Paustian.

En foret skal
© bobedre.dk

En foret skal Svenske Monica Förster har designet stolen Vika for amerikanske Bernhardt Design. Den består af en hård, højglanslakeret træskal, som indvendigt er beklædt med polster i enten læder eller tekstil. Fra 22.500 kr., Junge Designagentur.

Bedre ben
© bobedre.dk

Bedre ben Susanne Grønlund har skabt to nye understel til stolen Mundo Lounge. Det viste drejestel på fire ben er i forkromet stål. Den anden nyhed er en udgave med træben. Fra 13.380 kr., Fredericia Furniture.

Skudt i ryggen
© bobedre.dk

Skudt i ryggen Stolen Bullet har fået sit navn efter fire små patroner, der ligger indfræset i ryg og sæde. Fås med skal i olieret valnød eller eg, stel i krom eller sortlakeret og hynde i flere læder- og stofkvaliteter. Designet af Karl Rüdiger. 4999 kr., Bolia.

Naturlig lethed
© bobedre.dk

Naturlig lethed Trods sine massive ben i birk og det grove betræk har Karlstad-serien en naturlig lethed. Serien er designet af Tord Björklund. Den viste Chaiselong koster 2100 kr., IKEA.

Dansk-tysk samarbejde
© bobedre.dk

Dansk-tysk samarbejde Tyske Brühl har arbejdet sammen med den danske designerduo Johannes Foersom og Peter Hiort-Lorenzen. De har designet en serie stole med navnet Gerard, som inkluderer denne klassiske loungestol. Fremstillet i stål og læder. Fra 9700 kr., Brühl Denmark.

Arkitektens hyldest
© bobedre.dk

Arkitektens hyldest Willy er oprindelig designet i 1937 af Guglielmo Ulrich. Italienske Poltrona Frau har nu relanceret den som en hyldest til den afdøde arkitekt og designer. Fås i næsten 100 forskellige farver. 28.800 kr., Haslund Interior.

Minimalisten
© bobedre.dk

Minimalisten Minimalistisk design, hvor stolen svæver i midten af et visuelt let stel i enten børstet eller poleret stål. Model 568 er skabt af Cuno Frommherz for tyske Rolf Benz. Med betræk i læder fra 16.301 kr., Rolf Benz.

Italiener med drejefod
© bobedre.dk

Italiener med drejefod Veneto er en region i Italien og nu også en behagelig stol med drejefod. Fås i forskellige stof- og lædertyper. Den viste i sort læder koster 7490 kr., BoConcept.

Grønt flet
© bobedre.dk

Grønt flet Andersen er en gammel model fra 1950’erne, der igen har set dagens lys i slipstrømmen af den grønne bølge. Flettet i rattan. 2295 kr. Der findes også en fodskammel til 875 kr., Sika Design.

Håndværkstraditioner
© bobedre.dk

Håndværkstraditioner Hollandske Vanhoffontwerpen har skabt Chair 01 for De La Espada, der priser modernismen i begyndelsen af det tyvende århundrede – dengang designere var håndværkere, der kendte de materialer, de arbejdede med. CPH Square.

Fra den gamle mester
© bobedre.dk

Fra den gamle mester Gilda er designet af Carlo Mollino tilbage i 1954 for italienske Zanotta. Gilda er taget op igen som en hyldest til designeren, der døde i 1973. Fremstillet i træ med betræk i læder. 30.178 kr., Hultmann Interior.

80'er nostalgi
© bobedre.dk

80'er nostalgi Back to the Eighties med læder og forkromede stålbøjler. Model Underbar kan slås ud til en længde på 160 cm, så den også kan bruges, hvis man trænger til et seriøst hvil. 4900 kr., Innovation Living.

Panton-swung
© bobedre.dk

Panton-swung Der er dømt 1970’er-nostalgi, efter at Verpan har valgt at relancere Verner Pantons berømte 1-2-3-serie fra 1974. Den viste loungestol har det velkendte swung, som Verner Panton holdt så meget af. Fra 9995 kr., Verpan.

Viva Mexico
© bobedre.dk

Viva Mexico Monterrey-stolen har taget navn efter den mexikanske by med de smukke bjerge i baggrunden. Den er designet af Christophe Pillet for Arketipo. Med betræk i tekstil er prisen 15.000 kr. Puffen fås fra 3700 kr., J.K. International.

Stramme linjer
© bobedre.dk

Stramme linjer Endnu en stol, hvor formsproget er inspireret af den japanske origami. Form og flader overlapper uden nogen åbenlys orden. Tight er skabt af Nicola Gallizia for italienske Molteni & C., fra 19.320 kr., 3 Falke Møbler.

Skrøbelig skønhed
© bobedre.dk

Skrøbelig skønhed Der er en utrolig lethed og umiddelbar skrøbelighed over Stefan Diez’ loungestol Bessy i egefinér. Fremstillet for tyske E15, 6600 kr., CasaShop.

Papirflet
© bobedre.dk

Papirflet Finske Woodnotes er kendt for deres nyskabende brug af papirfibre. K Chair er designet af Harri Koskinen, og betrækket er fremstillet af 70 procent papirfibre og 30 procent bomuld. Model med drejefod: 14.834 kr., 3 Falke Møbler.

Behageligt enkelt
© bobedre.dk

Behageligt enkelt Hybrid mellem den funky sækkestol fra 1960’erne og en lænestol. Hide Chair er designet af Matthew Hilton for De La Espada. Stolen er fremstillet af ét stykke læder, der er foldet omkring en ramme af træfinér. CPH Square.

Bedstefars favorit
© bobedre.dk

Bedstefars favorit Finnigan er en klassisk lænestol, som de så ud i de gode gamle dage. Fremstillet i akacietræ med betræk i tekstil. 6999 kr., Eleanor Home.

Hårde kurver
© bobedre.dk

Hårde kurver Den lille siddeskulptur Kloe er designet af Marco Acerbis for italienske Desalto. Den ser blød ud, men er fremstillet i højglanslakeret nylon. Fra 4495 kr., Bjarne Rønnow.

Blød blomst
© bobedre.dk

Blød blomst Skulpturel stol, der står som en ø eller en blomst i rummet. Avalon er designet af Michael Young for Swedese og består af en ramme i stål fyldt med skum og betrukket med tekstil. Fra 8500 kr., Søren Møller.

Papirfolderi
© bobedre.dk

Papirfolderi Stolen Origami er skabt af Carlos Tíscar for svenske Offecct og inspireret af den særlige japanske papirfoldekunst. Bygget op omkring en træramme og betrukket med tekstil. Ben i forkromet stål. 15.950 kr., Ally Group.