Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kompromis: Skal vi have to brusenicher og dermed droppe vores walk-in?

Et svært kompromis for parret, der ønsker begge dele, når de skal renovere badeværelset. Vores ekspert giver sine råd til, hvordan de kan løse problemet.

Hej Lone,

Vi skal i gang med at renovere vores badeværelse og walk-in i vores hus fra 1964.
Badeværelset er smalt og trangt og vi mangler lys, luft og plads omkring os.

Vi vil gerne have plads til dobbelt bruser, badekar, toilet og et badeværelsesmøbel med to håndvaske. Der udover ønsker vi at bevare muligheden for walk-in, da vi sætter pris på at tøjskabet er adskilt fra vores ikke så store soveværelse. Vi vil gerne finde en løsning så vores tøj ikke bliver omgivet af damp fra badeværelset.

Vi overvejer at sætte et ovenlys i overbruserne og et vindue mod haven. Gerne forslag til fliser der giver ro og velvære. Døren imellem soveværelse og walk-in kan evt. flyttes.
Døren fra entreen og ind til badeværelset skal lukkes, da der er et andet badeværelse i huset. Støttemurene i badet kan fjernes ligesom diverse installationer kan flyttes da der er fuld kælder under badeværelset.

Venlig hilsener
Mette

Kære Mette,

Det er ret usædvanligt at så stort et badeværelse oprindeligt er skabt uden vindue og mulighed for dagslys og udluftning, så det synes jeg bestemt også er et must når I bygger om.
Jeg er heller ikke begejstret for at jeres adgang til badeværelset går igennem jeres skabsrum, for I går jo direkte ind i et helt mørkt rum, i stedet for at gå mod noget lyst og åbent.

Mit første forslag, Plan a, har derfor ændret på tingene, så I i stedet for et skabsrum, får skabene bygget ind i væggen imellem soveværelse og bad. Det giver mindre skabsplads, men til gengæld vil helt nye garderobeskabe måske kunne rumme det samme når de indrettes med tidssvarende bøjlestænger, udtræksskuffer m.m.
Badeværelset bliver til gengæld mere homogent og med plads til alle jeres ret så pladskrævende ønsker. Lige overfor døren placeres jeres vaskemøbel med de to vaske og et stort spejl med god belysning, så det bliver et rigtig fint kik fra jeres soveværelse. I den smalleste del, hvor døren er blændet, er der rigtig god plads til den nye bruseniche, hvor I ydermere kan montere en loftkassette, der kan indstilles til mekanisk åbning og i hvert fald giver jer masser af lys i badet.

I den modsatte ende af rummet er det væghængte toilet placeret under et nyt vindue. Cisternekassen går hele vejen i rummets bredde, så vand til badekarret også kan føres her samt installation af kar-armaturet. Det giver en gavmild hylde til badeartikler, planter og andet godt.

Plan b har bevaret jeres walk-in, så du kan se hvilke begrænsninger det giver. Karret er mindre, ligesom brusenichen, der nu rummer en bruser. Der er også en anelse klemt omkring toilettet, men her skal du huske på at karrets hjørne kun er cirka 45-50 cm højt, så der er ikke helt så skarpt som det ser ud på tegningen.
Det nye vindue er fulgt med toilettet, og ovenlyskassetten er placeret midt i rummet.
Jeg synes at indretningen bliver meget klemt i forhold til plan a, men det er helt op til jer at vælge.

Med hensyn til fliser ville jeg gå efter lyse, sandstensagtige, keramiske fliser på gulvet og hvide fliser i brusenichen og bagved karret, da der ikke er så meget lys.

Bedste hilsener
Lone

Plan nu

© Lone Barslund

Håndplukket til dig