vinkøleskab er et køleskab til din vin
© Gaggenau

Vinkøleskabe, som passer godt på din vinsamling

Vinkøleskabe er en enkel måde at opbevare flaskerne dekorativt og korrekt – og så er de både for entusiasten og dem, der bare godt kan lide vin.

Vinkøleskabe har flere fordele

Er man en rigtig vinentusiast med en flot vinsamling, ved man sandsynligvis også, hvor vigtigt det er, at vinene bliver opbevaret ved den rette temperatur. Det klassiske valg er naturligvis en vinkælder – men det er jo ikke os alle, der bor et sted hvor det er en mulighed. Derfor er et vinkøleskab et godt alternativ.

De åbenlyse fordele ved et vinkøleskab er naturligvis, at man har fuldstændig kontrol over temperaturen. Mange vinkøleskabe kan desuden indstilles til at have forskellige temperaturer inde i skabet, så det passer til hvid- og rødvin. En anden fordel ved et vinkøleskab er imidlertid, at det ser ret flot ud, når flaskerne ligger linet op bag glas i et vinkølskab, der er bygget ind i væggen eller en køkkenø.

Vi har fundet tre firmaer, som har udviklet klimaskabe, som passer godt på din vinsamling.

Vinkøleskabet den store vinsamling

Hvis du har en stor vinsamling, er Liebherrs nye vinotek måske løsningen til dig. Skabet har plads til 200 flasker og er dermed et af de vinskabe på markedet med den største kapacitet. Skabet er af energiklasse A og har én temperaturzone. Vinothek, WKb 4212-20 001, fra 11.949 kr.,Liebherr.

vinkølskab liebherr
© Liebherr

Det sofistikerede vinkøleskab

Det tyske firma Gaggenau har lanceret et nyt klimaskab fra deres Vario Cooling serie 400, som også tilbyder køle- og fryseskabe. Klimaskabet har 3 uafhængige klimazoner. Således kan du have årgangsvinen ved kældertemperatur i én zone, og hvidvinen, som skal serveres kold til maden, i en anden. Klimaskabet har desuden indbygget fugtighedsregulering samt et trækulsfilter, som beskytter dine vine for fugt- eller lugt-skader. Hertil kommer 5 forskellige lys-presets, som præsenterer din vinsamling på sofistikeret vis. Klimaskab, Vario Cooling 400, kapacitet 98 flasker, læs mere på gaggenau.com.

Vinkøleskab gaggenau
© Gaggenau

Det snehvide klimaskab

Mange vinskabe er sorte, men hvis man fx har et hvidt køkken og ønsker sig et vinskab, der ikke skiller sig for meget ud fra den øvrige farvepalet, så er denne model fra mQuvée, WineCave 187 Powder White, en mulighed. Klimaskabet har 2 temperaturzoner og har plads til 123 vinflasker. Ligeledes har det en kølende fane, som kan justere temperaturen i de to zoner, såvel som et rensende kulfilter og en fugtighedsregulerende funktion. Læs mere på mquvee.com