"Vi har brug for mere opbevaringsplads"

Godt med opbevaringsplads i køkkenet er essentielt – men store vinduespartier og niveauforskelle skaber udfordringer. Se hvordan det kan løses her.

Kære Møllers.

Niveauforskellen betyder at de to rum kommer til at beholde hver deres funktion, da man ikke kan møblere på tværs af trinnene, men hvis I åbner imellem de to rum, vil man jo få bedre kontakt både visuelt og lyd- og duft-mæssigt.
Jeg vil foreslå at I beholder langsiden ved vinduesfacaden til vask og opvaskemaskine og placerer dem mod højre, så I får et langt, ubrudt arbejdsbord på venstre side af vasken.

Jeg har tegnet to indretninger, begge med god bordplads og masser af skabsplads i hhv. højskabe og i vitrineskabe (højskabe med dybde ca. 35 cm), hvor I kan have alt jeres service, glas, vaser osv. osv. Altså heller ingen overskabe her. Vitrineløsningen giver så meget mere hyldeplads og gør rummet enklere på grund af de lodrette flader, hvor overskabe kan have en tendens til at bryde indretningen op i mange vandrette linjer.
Plan A er indrettet med langsiden ved vinduet med vask og opvaskemaskine i højre side mod bryggerset. En halvø med skuffer parallelt med langsiden med god arbejdsplads OG et par lette siddepladser. En vitrinesektion samt en side med højskabe og kogeplads.

Jeg har anbragt kogepladsen ved bryggerdøren så man nemt kan komme omkring hjørnet og afstanden til vasken er fornuftig.
Plan B har også kogepladsen samme sted men i en halvø, der er drejet i forhold til Plan A, så den er parallel med vaskesiden under vinduet.
Langsiden går til gengæld omkring hjørnet ved væggen til spiseafdelingen, så man også kan stå her og klargøre maden mens man har fin kontakt til folk omkring bordet.
Også her er der sneget sig et par siddepladser ind i køkkenet, mens højskabe og vitriner har byttet plads.

Mange hilsener Lone

© Lone Barslund
© Lone Barslund