© iStock

Tre måder at gøre hverdagen i køkkenet nemmere på

Små løsninger og optimeringer i køkkenet kan gøre hverdagen meget nemmere. Se her, hvad du kan gøre for en mere effektiv arbejdsgang i dit køkken.

Vi bruger meget tid hver eneste dag i køkkenet. Derfor kan det betyde meget for hverdagen, hvilke løsninger du har, eller bør have, for bruge tiden optimalt og effektivt i dit køkken.

I dag er der et hav af produkter, der kan gøre dit køkken up to date, så det passer til en travl hverdag, hvor miljøbevidsthed og effektivitet skal gå op i en højere enhed. Se her, hvilke af de løsninger, du kan implementere i køkkenet.

1. Kom hurtigt af med organisk affald

Det kan være noget rod at skrælle grøntsager og frugter, og oprydningen kan måske også være lidt besværlig efterfølgende. For at gøre arbejdgangen langt mere effektiv, er det derfor oplagt at få installeret en køkkenkværn i din vask.

Køkkenkværne fungerer således, at du helt simpelt smider dit organiske affald i afløbet, hvorefter kværnen transporterer det videre i kloaknettet til rensningsanlægget. Det er både smart for dig derhjemme og godt for miljøet, da det organiske affald kan omdannes til biogas.

Husk at ansøge din kommune om lov, inden du får installeret en køkkenkværn. Hent en blanket her.

2. Skrot elkedlen

© GROHE

Der går nærmest ikke en dag, hvor man ikke skal bruge kogende vand - om det er til kaffen, teen, pastaen eller noget hel fjerde. Så spar dig for ventetiden, og skrot den klassiske elkedel til fordel for en langt mere effektiv og tidsvarende løsning.

Hos BilligVVS.dk finder du nemlig Grohes Duo Red-armatur, der både leverer koldt vand og kogende vand på et øjeblik. Vandet ledes igennem et filter, der fjerner kalk og tungmetaller og derved omdanner postevand til helt rent kildevand. Samtidig kommer vandhanen også med indbygget børnesikring, så sikkerheden er i topklasse.

Du kan læse meget mere om armaturet fra Grohe her, hvor du også kan se en masse andre smarte løsninger til dit køkken.

3. Sorter nemt dit affald

Affaldssortering får mere og mere fokus herhjemme i kampen for en mere bæredygtig fremtid, hvor vi genanvender og passer på miljøet. Det kræver måske lidt mere, end bare at gå ud med skraldet i én pose, men du kan effektivisere det med en smart løsning.

Med et opdelt affaldssystem under vasken i køkkenet, kan du nemt og hurtig sortere dit køkkenaffald, så du sikrer dig, det havner det rigtige sted. På den måde gør du affaldssortering til en rutine på en nem og effektiv måde, så hverdagen bliver lidt nemmere i køkkenet.