Andreas Engesvik er en af Norges førende designere – her viser han sit eget nye køkken, som er indrettet, så der er plads til alt. Idéen har været et køkken designet som ét stort møbel med nicher og små rum, så lys og skygger kan få rummet til at leve.
Topdesignerens eget køkken
– Jeg har meget ordenssans ... ja! Designer Andreas Engesvik griner.
Svaret er til et spørgsmål, som kommer naturligt, efter at han har beskrevet alle funktionerne i sit første køkkendesign.
– Før køkkenet blev bygget, var hver funktion gennemtænkt. Stearinlys og servietter har en specialskuffe, foodprocessoren står let tilgængeligt. De smalle hylder over komfuret skal være til skåle og tekander, ikke til nogen stabler af noget. Åbningerne under bordpladen har riste, som kan trækkes ud, der står tallerkener og gryder. Nogle hylder har plads til karafler. Og her er én skuffe til pantflasker, én til ..., siger Andreas, som nok kunne fortsætte i det uendelige.
Køkkenet har han, sammen med sin kæreste, Jannicke Grung, som også er designer, specialtilpasset ned til mindste detalje.
– Det er skønt at lave et køkken, som er 100% på specialmål. Det er en glæde at bruge noget, som fungerer så godt, siger han entusiastisk.
Men det er selvfølgelig en luksus, ikke alle kan tillade sig, og netop derfor ville Andreas gerne designe et køkken, som giver kunden ganske frie tøjler til at bygge stort eller småt. Gjeving Trevarefabrikk har bygget klassiske køkkener i over 30 år. Nu var tiden imidlertid moden til mere moderne design.