Sådan skal dit køkken se ud i 2017

Det hvide laminatkøkkens død er blevet forudsagt mange gange. Men nu tør vi tro på, at farver og stoflighed gør sit indtog.

& Shuffl

& Shuffl

KØKKENET MED LINOLEUM i farven Midnight Blue er ny i sortimentet hos &Shufl. Det er inspireret af den franske kunstner Yves Klein og er et markant eksempel på, at forbrugerne er blevet mere modige, når det gælder at bruge farver i køkkenet. &Shufl er et såkaldt Ikea-hack, hvor man bruger Ikeas basismoduler, men vælger andre fronter. Som vist på foto 62.000 kr. ekskl. vask, ovn og armatur, &Shufl.

HTH

HTH

NANOTEKNOLOGIEN har gjort sit indtog i køkkenet – her i HTHs model VH-7, der har grebsløse låger i en nanoteknologisk laminat. Det betyder, at man ikke sætter fedtfingre på lågerne, og at mindre ridser forsvinder af sig selv. Opstilling som på foto inkl. bordplade, vask og armatur, 51.400 kr., HTH.

LÆS OGSÅ: Sådan skal dit køkken se ud i 2019.

BOFORM

BOFORM

BOFORM har lanceret en ny udgave af 1980'er-køkkenet Line. Den nye udgave, Line One, ses her i en støvet grøn med bordplade og paneler i statuario venato-marmor. Køkkenet har gennemgående mellemliste på korpus og gennemgående grebsliste. Opstilling på foto koster 112.000 kr., Boform.

REFORM

REFORM

MICHAEL ANDERSEN & JEPPE CHRISTENSEN, EJERE, REFORM

● Vi tror på. at der kommer mørkere køkkener med nye, spændende og anderledes materialer. Vi oplever flere og flere kunder, der tør købe et mørkt køkken til en lejlighed med et lille køkken.

● Et begreb, vi også tror på, er "convenience", og vi har lanceret et køkken designet af Sigurd Larsen i aluminium, hvor der kun er brugt ét stykke ved hver front, hvilket gør, at køkkenet fremstår let, ligetil, altså "convenient".

● Endelig tror vi på, at sammenlægningen af køkken og opholdsrum fortsætter. Reform udvider snart med design, der ikke kun er tiltænkt køkkenet, men også spisestue/stue. Det vil betyde, at man kan få vores fronter til samtlige møbler i hjemmet.

Svane Køkkenet

Svane Køkkenet

DEN SILKEBLØDE GRÅ LAMINAT på Svane Køkkenet S17 skaber et flot udtryk sammen med de specialdesignede DOT-greb og de væghængte reoler. Et grafisk markant køkken, der kan tilpasses i både store og små hjem. Som vist på foto fra 129.000 kr, ekskl. bordplade, vask, armatur og hårde hvidevarer, Svane Køkkenet.http://www.svane.com/

Key Cucine

Key Cucine

ET TRADITIONELT KØKKEN med et moderne udtryk. Italienske Key Cucine Metalwood er opbygget af fritstående moduler, i lakeret eg med bordplade i emaljeret metal eller marmor. Pris på forespørgsel,Key Cucine.

Poggenpohl

Poggenpohl

POGGENPOHL tror på det metalliske højglanspolerede look og har lanceret 14 nuancer af metal-farver til A30-køkkenet, som bliver præsenteret på messerne i løbet af foråret. Pris på forespørgsel, Poggenpohl.

MADS ARLIEN SØBORG, TRENDSEKSPERT

MADS ARLIEN SØBORG, TRENDSEKSPERT

● Boligens indretning afspejler sig i højere grad i køkkenet. Køkkenfirmaerne er blevet skarpe til at fange tendenser hurtigt, som fx messing og marmor, som straks bliver en del af køkkensortimentet.

● Statuskøkkenet er på vej ud, og i stedet er køkkenet ved at blive et socialt samlingspunkt. Et madværksted, der skal bruges. Det skal være et personligt rum, hvor de enkelte ting er af høj kvalitet. Fewer but better – det gælder også de maskiner, vi har i køkkenet. Hellere 2 dyre luksus-maskiner end 10 billige.

Kostumhouse

Kostumhouse

STEINEGER ER ET NYT NAVN I DANMARK, men kan om kort tid ses i et nyt showroom hos Kostumhouse i København. Pure er udført i en særlig let fiberbeton, der giver et unikt udtryk, uden at skuffer og skabe føles tunge. Fås i fire farver indfarvet beton. Her kombineret med et urtebed i tyk rustfrit stål, der giver et organisk pift i det grå. Køkken-ø inkl. vask, armatur og kogeplade fra 500.000 kr. Højskabsvæg i materialet Fenix, som ikke tager mod fingeraftryk, er antibakteriel og resistent mod mindre skrammer, inkl. Gaggenau Serie 400 ovn/vinkøleskab/ opvaskemaskine, 350.000 kr., Kostumhouse.

Bulthaup

Bulthaup

DET MODERNE KØKKEN er et sted, man gerne vil opholde sig, også når man ikke laver mad, mener Bulthaup. Her demonstreret i eksperimentalkøkkenet B3, hvor de afdæmpede varme farver og fronternes organiske overflader understreger tidens tendens til at vægte det nære. Endnu ikke prissat, Bulthaup.

Tvis

Tvis

DE VARME FARVER fra træ er slået igennem hos forbrugerne. Her er det et eksempel fra Tvis, hvor de grebsløse skuffer med push-ud-funktion er flot indrammet i en grå ramme. Fra 8944 kr. pr. element. Bordpladen er en kompositplade, der koster 2807 kr. pr. løbende meter, Tvis.

Kvik

Kvik

MODU er lavet til køkkenet, men kan bruges i entreen, som skænk el.lign. Ved at indramme hvert af modulerne får de mere præg af at være et møbel end et køkken. Kvik opfordrer til, at man flytter høj- og underskabe fra hinanden for at øge stue-looket. Som på foto 45.820 kr., ekskl. hårde hvidevarer, armatur og vask, Kvik.

SVANE KØKKENET, ROLF BIRK, CHEFDESIGNER

SVANE KØKKENET, ROLF BIRK, CHEFDESIGNER

● Lidt provokerende kan man sige, at køkkenet igen skal ligne et køkken. Paradoksalt nok, bliver selve køkkenmøblet en kontrast til den digitale udvikling. Jo mere digital og immateriel vores hverdag og liv bliver – des mere har vi brug for sanselige og taktile materialer i vores bolig. Sten og træ er med til at skabe denne balance på en meget direkte måde.

● Ægthed og ærlighed er i fokus materialemæssigt, design og håndværk møbelmæssigt, hvor detaljer som fx greb er stærkt på vej tilbage. Efter ti år med grebsløse køkkener er køkkengrebet et stærkt statement i sig selv. Svane Køkkenets nye Dot-designgreb er alt andet end traditionelt, og har både et dekorativt og funktionelt formål.

Garde Hvalsøe

Garde Hvalsøe

OEO OG GARDE HVALSØE har sammen designet Model OeO, hvor japansk æstetik er fusioneret med nordisk håndværk. Her i oliebehandlet eg med bordplader i sort glødestål. Køkkenet tegnes individuelt i forhold til kundens ønsker. Som på foto, ekskl. hårde hvidevarer, 475.250 kr., Garde Hvalsøe.

CPH Square

CPH Square

DET MOBILE KØKKEN. Travelkitchen fra CPH Square har mange anvendelsesmuligheder: Kogeø, rumdeler, mobil opbevaring, eller man kan rulle det ud i haven om sommeren. Her er den brugt som køkkenø i kombination med tre skabe til vask, skuffer og ovenskab. Højskabet har fronter i linoleum og kogesektionen i pulverlakeret stål. Denne opstilling koster 145.000 kr., CPH Square.

Københavns Møbelsnedkeri

Københavns Møbelsnedkeri

DETTE EKSPRESSIVE KØKKEN, fra Københavns Møbelsnedkeri's showroom, er udført i røget knast-eg, der er spejlskåret, så de smukke mønstre i træet er bevaret. Pris ekskl. hårde hvidevarer 350.000 kr., Københavns Møbelsnedkeri.