Sådan laver du den perfekte bøf

Sous Vide er kokkenes hemmelige trick til at stege en bøf perfekt. Men nu kan du også selv lege med: Vi har fundet nogle af de produkter på markedet, der transmogriffer dig om til en fem-stjernes bøf-steger

Sous vide går ud på, at maden langtidstilberedes ved en lav temperatur, der er nøje udregnet i forhold til typen af kød, fisk eller grøntsager. Tilberedningen foregår i vandbad, der skal have nøjagtigt den temperatur, man ønsker at opnå som kernetemperatur i den pågældende fødevare.

Resultatet er, at man kan forberede en bøf flere timer før, den skal steges, fordi man holder den på præcis den temperatur, der gør, at den er lækkert rød indeni, uden at den steger videre og bliver tør.

Når man så er klar til at servere bøffen, smider man den blot på panden, for at give den stegeskorpe – indeni er den jo allerede klar. Det giver nogle fantastiske røde og møre bøffer, men metoden kan naturligvis også bruges til fisk, grøntsager osv.

Hvis du skulle få mod på at prøve kokkenes hemmelige tilberedningsmetode, så er der her nogle tip til, hvilke redskaber, du kan gå i gang med.

© OBH Nordic
© Siemens
© Lindhart & Ringhof
© Witt