Praktisk, hvidt - men ikke kedeligt

Hjemme hos den dansk-østrigske familie nord for København er køkkenet indrettet, så det rent funktionelt matcher en travl hverdag med småbørn.

© Andreas Mikkel Hansen

Udefra var villaen fra 1921 i Hareskovby helt perfekt. Den rummede lige præcis den sjæl, historie og varme, som familien gennem længere tid havde ledt efter i området.

Indenfor var det en helt anden sag, hvor en hastigt udført renovering fra 1970’erne maskerede den gamle villa til ukendelighed.

–Huset skulle vækkes til live igen, og vi havde tre måneder til det, for der ventede min kone vores yngste datter. Og så skulle der rives vægge ned og køkkenet flyttes, fortæller ejeren.

Ud over at lægge nye plankegulve og sætte nye vinduer i, øjnede familien med det samme muligheden for at skabe et stort, åbent køkken-alrum, der kunne hænge sammen med stuen.

© Andreas Mikkel Hansen

Indretningen er lige efter bogen hvad angår ganglinjer i køkkenet. Og det bliver familien belønnet for hver eneste dag, ifølge dem selv, for det fungerer praktisk, og alle kan komme til for hinanden, når der skal laves mad. Bordpladerne er i hhv. sort granit ved komfuret og hvid corian med integreret håndvask ved vindue.

© Andreas Mikkel Hansen

Spisestuen er det varme hjerte i indretningen af køkken-alrummet, og pladsen er badet i lys fra de mange vinduer til alle sider i det store åbne rum. Herfra er der også kig til både køkkenet og pejsen, og det er en yndet plads for familiens to piger.

© Andreas Mikkel Hansen

Familien har udnyttet niveauforskellen mellem vindueskarmen og køkkenbordpladen til en smart krydderurte-station. De har fået en smed til at lave en indsats i zink, der passer på mål til vindueskarmen. Den har de sat krydderurterne i og kan dermed vande dem direkte med håndbruseren på armaturet fra Hans Grohe.