Politiker Ole Birk Olesens køkken er indrettet med den nyeste teknologi

Køkkenet bærer samtidig præg af at være i en herskabslejlighed fra 1908.

// Spisebordet og de fire stole af Poul Kjærholm passer godt til stålet på fronten af vinskabet fra Gaggenau. Selvom køkkenet er funktionelt og fyldt med ny teknologi, er der ikke gået på kompromis med det æstetiske, som både passer ind i lejlighedens stil og samtiden.

© Sif Meincke

I familien Meincke/Olesens klassiske herskabslejlighed fra 1908

... finder man et elegant køkken indrettet med 2020’s nyeste teknologi.

Da fotograf Sif Meincke og hendes mand, folketingsmedlem Ole Birk Olesen, flyttede ind i deres nye lejlighed med deres to drenge, Frede og Bjørn, vidste de, at de gerne ville indrette det højteknologisk med de nyeste smarthome-features, som de kunne få adgang til.

Det samme skulle gælde for parrets køkken. Hvor mange nok vælger æstetik over praktik, var det omvendt for familien. De havde nemlig forelsket sig i nye funktionelle hårde hvidevarer fra Bora og Gaggenau, og disse kom til at definere stilen i køkkenet.

// Køkkenet har en lille forgang, hvor serveringsvognen fra Rice står klar. Zebraskindet, fra lammeskindet.dk, med en fod inde i køkkenet gør, at de to rum hænger sammen. Vogn og tæppe passer godt ind i den herskabelige stil.

© Sif Meincke

// Ovnen fra Gaggenau er for Sif ligesom at have en lækker taske med et smukt fór. Når man åbner ovnen, er der nemlig en smuk blå emalje.

© Sif Meincke

Iøjnefaldende features

Lejligheden, som de flyttede ind i, var allerede udstyret med et kun få år gammelt køkken, men da dette ikke kunne passe sammen med de hårde hvidevarer, som de drømte om, satte de køkkenet til salg på Den Blå Avis.

I samarbejde med firmaet Handcrafted Interior lykkedes det dem at lave en ny skræddersyet løsning, så der blev plads til al den nye teknologi.

En af de mest iøjnefaldende nye features er deres teppanyaki-grill fra Bora, som for parret både var smuk og nyttig.

– Først og fremmest holder den en højere og jævnere varme end en pande på blus, og derudover har den plads til mere på én gang. Man behøver således ikke at lave sine amerikanske pandekager eller sine bøffer ad flere omgange, men kan få dem alle færdige på samme tid – også når man har gæster, fortæller Sif begejstret.

// Det bedste ved det nye køkken er for familien deres nye Bora-kogeplade med teppanyaki og bordemfang. Emfanget tager al os – også fedtstænk fra bacon. Teppanyaki kan fungere som to mindre stegeplader med hver deres temperatur, eller hele pladen kan kobles sammen, så den fungerer som én stor stegepande.

© Sif Meincke

// Det smarte køkken er naturligvis også udstyret med en Quooker med fem typer vand: danskvand, filtreret og afkølet vand, kogende vand samt almindeligt varmt og koldt vand.

© Sif Meincke

Indbegrebet af smarthome-køkken

I det hele taget er køkkenet lavet til at blive brugt og til at lave mad til mange gæster.

Både køle-/fryseskab, ovne og vinskab fra Gaggenau er valgt pga. deres store størrelse såvel som det stramme design med stålfronter. Desuden er køleskab, ovne, vinskab og opvaskemaskine udstyret med Home Connect, så familien fx kan sætte ovnene til at varme op via en app på telefonen, ligesom de får en advarsel, hvis en af drengene har glemt at lukke køleskabet eller fryseren efter sig.

De kan også stemmestyre ovnene via Google Home, så de kan sige til Google Home i soveværelset, når de vågner, at en af ovnene skal tænde, så bollerne er færdigbagte, når de kommer ud af badet og ind i køkkenet.

– Vi har forsøgt at lave et køkken, som æstetisk bærer præg af, at vi er i en herskabslejlighed fra 1908, men som samtidig teknologisk og funktionelt er up to date med det år, vi lever i, nemlig 2020, fortæller Sif.

© Sif Meincke
© Sif Meincke

To forskellige profiler

Køkkenskabene fra Handcrafted Interior er valgt med to forskellige profiler: de enkle, mørke højskabe, som passer til Gaggenau-elementerne, og et lysegråt med udskæring, som klæder den klassiske stil.