Parret bag Boform skabte deres eget drømmekøkken

Kirsten og Mads Larsen, der står bag Boform, har set mange forskellige køkkener. Derfor var de ikke i tvivl om, hvordan deres drømmekøkken skulle se ud.

køkken boform marmor spisestue
© Andreas Mikkel Hansen

Køkkenet Infinity fra Boform er suppleret med en ø i marmor. Over det runde spisebord fra Eberhardt hænger pendlen Bolle fra Giopato & Coombes/Møller & Rothe. Stole fra Marac/Bo-Tikken. Maleri af Bjørn Agertved.

Marmor spiller en vigtig rolle i dette køkken. parret bag Boform i Hellerup og københavn, Kirsten og Mads Larsen, var ikke i tvivl, da de skulle vælge, hvordan deres nye private køkken skulle se ud. Det skulle ligne et smukt møbel – særligt når det ikke var i brug. Og så måtte det ikke være hvidt!

boform boligreportage køkken
© Andreas Mikkel Hansen

Frit valg på alle hylder

Forestil dig, at du helt frit selv kunne vælge, hvilket køkken du ville have. Ville det være nemt eller svært? Mads Larsen ejer Boform-butikkerne i Hellerup og København, og hans kone, Kirsten, er ud over at være personlig træner også konsulent på indretningsopgaver i butikken, og da de for halvandet år siden flyttede til en førstesals-villalejlighed i Hellerup, skulle de både omorganisere sig, downsize, gennem en større renovering og blandt andet skabe deres eget nye drømmekøkken. Valget var ikke så svært for dem. De vidste med sikkerhed, at det ikke måtte være for nordisk og traditionelt, og at det for alt i verden ikke måtte være hvidt!

marmor sort køkken boform hvid
© Andreas Mikkel Hansen

Den smukke Fiore di bosco-marmor har en dominerende rolle. Den er nem at holde, men man skal passe på syre. Belysningen Storm System er fra oneA/Bjarnhoff. Armaturer i messing fra Dornbracht og Quooker.

– 80 procent af alle danskere vælger hvide køkkener. Det er ikke så personligt, så vi var uden tøven enige om, at vi ville have en farve på. Valget faldt på modellen Infinity, og så prøvede vi os frem og fandt denne nuance, der changerer mellem grå og blå, fortæller parret.

marmor sort køkken boform
© Andreas Mikkel Hansen

Fronterne af asketræsfiner er bejdset i en gråblå farve, så årene træder tydeligt frem. Nuancen skifter efter lyset. Om dagen er farven mest blå, om aftenen mere grå. Farveintensiteten skifter også alt afhængig af træsort.

Marmor skulle indgå som en vigtig del af designet, for det er et levende materiale, der tilfører masser af personlighed og varme til et interiør. Den valgte gråbrune marmor står flot til de gråblå elementer og til de rosa hørgardiner. Og den er brugt på både bord, væg og på hele øen.

marmor sort køkken boform komfur ovn
© Andreas Mikkel Hansen

Emfanget fra tyske Bora er gemt i bordet mellem stegeplade og kogeplade.

– Man skal turde så meget marmor, for det dominerer naturligvis meget i forhold til fx corian, som har en mere "død" og neutral overflade, fastslår Mads. Køkkenet ligger i stuen – eller omvendt – stuen ligger i køkkenet, og hele rummet er i dag 60 m2. Det tidløse snedkerbyggede køkken er fyldt med kompromisløse valg af hårde hvidevarer fra Bora og Gaggenau, som er implementeret i designet og nærmest skjult.

køkken boform marmor spisestue
© Andreas Mikkel Hansen

Udsigt over øresund fra arbejdsøen i marmor med en lille praktisk ekstra vask.

Familien har boet i London i mange år, og har flyttet meget rundt, og de har altid nydt at indrette deres hjem og finde særlige løsninger. Her til køkkenet har de blandt andet valgt et stort maleri af Bjørn Agertved som eyecatcher.

boform farve køkken farveprøve
© Andreas Mikkel Hansen

Godt tip

Da Kirsten og Mads skulle finde farver til deres vægge, arbejdede de med en palet af støvet grøn, blå, grå og rosa. Og da det er en stor beslutning og investering, er det naturligvis essentielt at ramme den rigtige farve i første forsøg. Og mange af os bliver overraskede, når vi erfarer, at farven skifter alt efter lyset. Kirsten kunne ikke vurdere og vælge efter de sædvanlige små farveprøver, så hun købte lærreder hos Søstrene Grene og malede dem i de forskellige farver, så det blev nemmere at forestille sig resultatet. Maling fra Flügger. Væggene i køkkenet/stuen er malet i en lys grå/grøn, som henter det grønne udenfor med ind i rummet.