Hvad er det smarte ved et »smart home«-køkken?

Google Voice Assistant, apps og kunstig intelligens løfter disse intuitive hårde hvidevarer til køkkenet op på et exceptionelt niveau. Og så ser de samtidig smukke og elegante ud.

Teknologi bliver en større og større del af vores hjem og vores hverdag. Og selvom der ganske vist kan være en bagside af medaljen, så kan elektroniske apparater også være med til at gøre livet en hel del nemmere, sjovere og mere komfortabelt. Derfor er det heller ikke underligt, at begrebet ”smart home” er blevet mere udbredt de seneste år. Smart home dækker over et fænomen, hvor hjemmets interiør og tilbehør via intelligent teknologi tilpasser sig og supplere dine rutiner, ønsker og behov. Det kan være med til at give dig mere tid og forhøje kvaliteten af en given genstands ønskede effekt.

Vi har taget et nærmere kig på nogle af produkterne fra Electrolux's nye Intuitiv-serie, hvis stilfulde ydre dækker over massevis af genialt teknologi. Hele seriens formål er at give dig den bedste køkkenoplevelse dag efter dag. Den gør madlavningen mere flydende og intuitiv, og du får mere tid til socialt samvær med venner, familie og andre kærkomne gæster.

Hjælp til at blive en bedre kok

Electrolux SteamPro-ovnen gør det nemmere for dig at fremtrylle de skønneste stege og det lækreste brød. Ovnen kan nemlig det hele til perfektion og guider dig igennem det hele - hvad end du laver dampet fisk eller eksperimenterer med sous vide. Brug displayet til at finde den kategori, du arbejder med, og Steamify-funktionen sørger for at sætte det optimale dampniveau for det bedste resultat. Kort fortalt gør SteamPro dig altså til en bedre kok, og aftensmaden bliver en tand lækrere.

Bliv endelig siddende – der er styr på det

Et smart home kan give dig mere tid til det, du holder af. Det er for eksempel slut med at rende ind og ud af køkkenet for at se til maden. Læn dig i stedet tilbage, slap af og nyd øjeblikket med dem omkring dig. For nu kan du fra din mobil følge med i, hvordan det står til med lækkerierne i ovnen. Det sker med Electrolux 900 CookView, hvis indbyggede ovnkamera kan kobles samme med ”My Electrolux”-appen, og gør dig i stand til at holde øje med udviklingen fra sofaen og samtidig justere temperaturen og tilberedningstiden efter behov. Du kan også tilknytte din ovn til Google Assistant og kontrollere tilberedning uden at røre en finger.

Kogepladen sætter en stopper for gætteriet

Du behøver ikke at vide, hvad den perfekte temperatur for en god medium rare bøf er, eller hvor længe et kyllingebryst skal have for at være helt perfekt. For det ved SensePro induktionskogepladen. Faktisk behøver du ikke længere at tage stilling til selve madlavningsprocessen men blot have fokus på slutresultatet. Tryk på displayet og vælg den ret, du arbejder med – så justerer komfuret selv indstillingerne for det bedste resultat. Med verdens første trådløse og batteriløse madlavningstermometer har komfuret hele tiden kontrol over ingrediensernes temperatur, og den sørger dermed også for, at intet koger over eller brænder på. Det betyder, at du sagtens kan forlade køkkenet og bruge tiden med dem, du holder af.

Læs mere om Electrolux Intuit-serien her.