Fremtidens ovn er her allerede

Det lyder som noget fra en fremtidsfilm med en ovn, der stort set laver maden selv. Men den findes faktisk allerede. Se de smarte features her.

En ovndør, der åbner af sig selv for at køle maden ned, en kogeplade, der er fuldstændig ligeglad med, hvor du placerer dit kogegrej, muligheden for at holde øje med det mad, du har i ovnen, fra din mobiltelefon, og en ovn, der reagerer, bare du nærmer dig den.
Ovenstående lyder måske som noget fra en fremtidsfilm, men det er ikke desto mindre allerede realiteterne, hvis du inviterer Mieles nye ovn fra Generation 7000-serien inden for i dit køkken. Den har features, som betyder, at den nærmest kan lave maden selv. Stift bekendtskab med dem her.

FoodView: Hold øje med maden, uanset hvor du er

En feature i Generation 7000-ovnen, som virkelig gør madlavningen og hverdagen lettere for dig, er FoodView. Et lille integreret kamera i toppen af ovnrummet leverer hvert minut billeder i høj opløsning af ovnens indhold til din smartphone. På den måde har du mulighed for altid at følge med i tilberedningen af din ret. Med denne funktion kan du se til din mad hvor som helst og når som helst – helt uden at være i køkkenet. Det betyder, at du fremover kan stå nede i dit supermarked og købe det sidste ind samtidig med, at du lige tjekker, hvordan det står til med lasagnen hjemme i ovnen. Eller du kan konversere med dine gæster i stuen uden at stresse over, om din hovedret får for meget ude i køkkenet.
Billederne af maden modtager du på din smartphone via Mieles app, og app'en giver samtidig mulighed for – også via telefonen – at slukke for ovnen eller eventuelt sænke temperaturen, så retten holdes varm.

TasteControl: Ovndøren åbner af sig selv

Den nye feature, TasteControl, hjælper dig også i din madlavning, så du kan sikre det bedst mulige resultat. Featuren sikrer, at du hverken bager eller steger for længe, selvom du ikke står lige ved siden af ovnen, når den er færdig. Ovnen åbner nemlig selv lågen en anelse, og så køler den lynhurtigt ovnrummet ned. Det betyder for eksempel, at dine boller ikke står og bager videre, selvom de fortsat er i ovnen. Er det en steg, du er ved at tilberede, kan du vælge, at ovnen ikke køler helt ned, når den er færdig, men i stedet blot sænker temperaturen hurtigt. På den måde kan du lade stegen stå og trække i ovnen, indtil du er klar til at servere den, og du slipper samtidig for hele showet med folie, viskestykker og kødsaft på køkkenbordet.

MotionReact: Ovnen reagerer på din blotte tilstedeværelse

Nogle gange har vi hænderne fulde i køkkenet. Du er måske ved at hakke og tilberede tilbehør til din ret, og du har fedtede hænder. I det tilfælde kan det være enormt belejliget, at du ikke skal til at tørre hænderne af og gå hen til din ovn for at trykke på knapper og ændre indstillinger. Mieles Generation 7000-ovn har MotionReact, hvilket betyder, at du kan få den til gøre ting, blot ved at være i rummet. Du kan for eksempel bruge MotionReact til at tænde lyset i ovnrummet, vække displayet eller slukke alarmen, når ovnen giver besked om, at et program er færdigt.

Full-surface-kogeplader: Sæt gryderne lige, hvor du vil

En traditionel kogeplade med fire faste kogezoner kan begrænse dig i din madlavning, når der er fart på, og du har gang i mange gryder og pander. Med de nye full-surface-induktionskogeplader fra Mieles Generation 7000 kan du placere dit kogegrej helt vilkårligt på kogepladen. Idet du placerer for eksempel din gryde, tænder displayet, så du kan vælge din indstilling. Hvis du flytter gryden, flytter displayet og indstillingen med. Det giver en enorm frihed og fleksibilitet, når du har gang i et måltid med flere elementer.