Få inspiration fra 12 funktionelle køkkenøer

En elektronisk styret køkkenø, UV-filter i lakken eller en køkkenø med indbygget møbel til stuen? Vi har samlet køkkenøer i slidstærke materialer og flot design.

Garde Hvalsø køkken i lyst træ og sort med køkkenø
© Garde Hvalsø

En glødende nyhed

Når jern køler af, efter det har været glødende varmt, får det en sortgrå overflade, som kaldes glødestål. Det er navnet på Garde Hvalsøs nye serie af køkkenvaske og bordplader, som er støbt i råt jern. Seriens maskuline, autentiske udtryk indbyder til eksperimenterende madlavning med den nordiske naturs råvarer – og så giver det som her en køkkenø et helt unikt udseende.

Garde Hvalsø køkkenø nærbillede af hjørne
© Garde Hvalsø
Caesarstone køkken i sort og lys sten
© Caesarstone

Karakterfulde kvarts

Caesarstone er et produkt bestående af ca. 93 % naturkvarts og er et af de stærkeste materialer i naturen – og er i forhold til fx natursten og kunstige overflader langt overlegent, når man ser på vedligeholdelse. Her er materialet brugt i en stor køkkenø. Vi opdagede på årets designmesse i Milano, hvordan den spanske designer Jaime Hayon virtuost legede med materialet, som firmaet hvert år sender nye farver ud på. Se mere på caesarstone.dk.

Tvis Køkkener opbevaringsskuffe med magnetiske skillevægge
© Tvis Køkkener

Organiseret kaos

Alle, der virkelig bruger deres køkkener, søger at få orden i alle de redskaber, som et rigtig madværksted har. Skufferne her fra Tvis Køkkener har magnetiske skillevægge, som gør det nemt selv at opdele skufferne i små og store rum alt efter dit personlige behov.

Multiform køkkenø i lyst træ med indbygget bar
© Multiform

I det skjulte

Flere og flere bruger deres køkken som et madværksted, og det giver udfordringer, hvis man samtidig kan lide at have orden i rummet. Multiform introducerer denne elevationsreol – her i egetræ med stålbordplade. Når du skal lave mad, kører reolen op, og der er adgang til fx krydderier, og når du er færdig med at lave mad, kører reolen ned, og så står køkkenøen helt æstetisk ren igen i designet.

Svane Køkkenet køkken med indbygget ovn og hylder
© Svane Køkkenet

En hyldest til egetræet

Nordisk eg hedder Svane Køkkenets nyeste finertype, og det er gennemført brugt til at skabe et køkken som et møbel i stuen – køkkenøen kommer til at ligne en stor skænk. Træet fremhæves af en sort baggrund, som går igen i hele designet.

Kvänums lindö lava køkken i grå
© Kvänum

50 nuancer af grå

Først var det hvide køkkener, vi alle ville have, og så var det sorte. Nu er de to modpoler fusioneret i køkkener i mange nuancer af grå. Et af de flotte nye grå køkkener er Lindö Lava fra Kvänum, hvor et vægpanel i mørkegrå marmor møder lavastensgrå skabe. Skabe og skuffer fås med håndtag eller i push-to-open -system, som kommer i en elektronisk styret og en manuel version.

Invita køkken i sort med kogeø
© Invita

Gastronomisk leverum

En af Invitas populære køkkenmodeller, Urban, fås nu med håndsorteret sort egetræsfinér. Finéren er udvalgt og sammensat nøje for at sikre et harmonisk, roligt forløb i årerne, som løber på langs af fronterne. Stuen er her flyttet ind i køkkenet, hvilket understreges af det lampe-lignende emfang og Finn Juhls Pelikan-stol, der bidrager til den harmoniske stemning og indbyder til tilbagelænede sociale stunder.

Uno forms new nordic shaker kitchen køkken i mørkegrå
© Uno form

Fra køkken til lounge

Hele verden vil have del i den danske hygge – og en af måderne er at indrette et køkken som en stor lounge, hvor siddepladser integreres i køkkenøen. Her er det Uno forms nye køkken New Nordic Shaker Kitchen, som fås i både hvidt og tre forskellige grå farver. Naturstensbordpladen Jura Polar Blau fremhæver indtrykket af enkel elegance, der sammen med armaturer og greb i messing binder køkkenets materialer sammen i en varm komposition.

Boffi køkkenø i hvid med kurvede linjer
© Boffi

Sexede kurver i øen

Superarkitekten Zara Hadid døde alt for tidligt, i 2016, men hendes arkitektfirma lever i bedste velgående, og dette nye køkken fra italienske Boffi viser, hvordan hendes karakteristiske sexede linjer fra bygninger er overført til et køkken i hvid corian. Det har teknisk været en stor udfordring at få krumningen til at se så ubesværet ud.

HTH køkken i mørkegrå med indbyggede højtalere
© HTH

Sød musik i køkkenet

Ud over at være rum for madlavning er et køkken også et socialt rum, hvor der skal være plads til samvær, kreativitet og god stemning. Det bidrager HTH til med lydsystemet Sound ID, som består af en højttaler, der integreres i overskabene og forvandles til en diskret del af designet. På den måde kan der opstå sød musik i køkkenet uden ledninger, der flyder, eller store højtalere, der er i vejen. I midten af november kan HTH løfte sløret for en ny udgave af højttaleren, som træder et skridt nærmere usynlighed.

Kvik køkken med uv-filter i lakken
© Kvik

For evigt lyst asketræ

Her i Skandinavien har vi altid været glade for lyst træ, og det har fået plads i mange hjem i form af møbler, gulve og køkkener. Med tiden vil de lyse træsorter tage farve fra dagslyset og blive mørkere og i nogle tilfælde mere gullige, og det har der tidligere ikke været meget at gøre ved. Men nu er Kvik begyndt at dække askefineren på lågerne i deres køkken, Tinta Wood, med en helt særlig lak. Lakken indeholder et UV-filter, som blokerer for solens stråler, så lågen kan beholde sit naturlige, lyse ydre. Her ses køkkenet Tinta Wood med skabslåger i ask og skuffer med hvide fronter.

Køkkensnedkeren køkken i knastet eg
© Køkkensnedkeren

Et levende madværksted

Træ er et levende materiale. Træer vokser, slår revner og får knaster der, hvor de mister grenene. Det har Køkkensnedkeren valgt at hylde i deres køkkener i knastet eg, her KS 32. På fronterne finder man masser af grove knaster og revner, som Køkkensnedkeren har bevaret, så man kan se, hvor grenene engang har siddet, og hvor træet har arbejdet og trukket sig sammen. De naturlige, oprindelige karakteristika vidner om træets liv og beriger køkkenet med et organisk udtryk. Køkkensnedkeren er begyndt at bruge materialet, fordi de kan mærke, hvordan deres kunder higer efter at invitere naturen helt ind i hjemmet. Mere end nogensinde før efterspørger
de ægte træfinér, der giver køkkenet et naturligt, autentisk udseende.