© Inger Marie Grini

Et skræddersyet køkken i det nybyggede hus

Køkkenet her er designet til hele familien med forskellige højder og dybder. En velvalgt grå farve giver elegance til et meget funktionelt rum.

## Åbent køkken med rene linjer "Vi ønskede et funktionelt køkken med rene linjer, uden at det blev monotont," fortæller Rannveig Valkvæ Seierstad. Sammen med sin mand, Hans-Henrik Seierstad, har hun designet deres køkken fra Boform i parrets nybyggede hus. Tanken var at skabe dynamik og bevægelse i form af elementer, som popper ud af rene flader og bryder med linjerne i rummet. Derfor stikker ovnene ud fra væggene, mens overskabene er trukket ind. Farverne bidrager til et levende, men også blødt udryk i en kombination med hvide rammer og mørkere grå nuancer på skabsfronter og de mange detaljer. "Køkkenet er placeret midt rummet, som er åbent. Med en bærende væg er det rygvendt til stuen, mens det åbner sig mod lyset og vinduerne i spisestuen," siger Rannveig.

© Inger Marie Grini
Den åbne løsning underbygger parrets sociale liv, hvor gæster og muligheden for at lave mad til mange var essentiel i indretningen. Med køkkenøen som midtpunkt kan parret kokkerere og samtidig tale med gæster, og holde øje med børnene Fabian og Albert, når de leger. "Funktionalitet og kvalitet er vigtigt. På køkkenøen er den ene del lavere, så børnene kan deltage, ligesom vi har to vaskezoner – en til opvask på bagvæggen og en til mad- og håndvask på øen. Samtidig er ovnen og opvaskemaskinen hevet op på væggen, så vi slipper for at bøje os."

Køkkenet fra Boform har et levende lag på lag-udtryk med elementer, som stiger ind og ud fra de rene flader. Foran køkkenøen står to CH56-barstole, designet af Hans J. Wegner for Carl Hansen & Søn.

© Inger Marie Grini
De tre ovne fra Atag, henholdsvis kombidampovn, almindelig ovn og en mikrobølgeovn, er placeret i god arbejdshøjde, hvor de nærmest popper ud fra væggen.
Rengøring er der også tænkt over, hvor slidstærke materialer og glatte flader som bordpladen af stål ved vasken og kompositsten på køkkenøen gør det let at rengøre.

"Udover at se fint ud skulle vores køkken også glide ind i husets helhed. Muren på ydersiden af huset er lavet med et sølvlook, der glitrer, når solen skinner, og samme glitrende effekt har vi derfor i den hvide bordplade på køkkenøen."

© Inger Marie Grini
Skræddersyede skuffer i eg lyser op i den ellers stramme køkkenindretning.

© Inger Marie Grini
Lampen Cadre fra Kreon over køkkenøen giver godt arbejdslys og er tilmed en vigtig del af køkkenets udtryk. Træbrættet med glasklokke fra Trefjøla har fået selskab af en glasklokke fra Holmegaard og keramikkrukke fra House Doctor og Eske.

© Inger Marie Grini
Den ene ende af køkkenøen er lidt lavere end resten, for at små kokke skal kunne hjælpe til.