Et køkken der samler rummet

Et stort lyst rum, hvor køkken og spiseafdeling er smeltet sammen og samtidig skaber en helhed med opholdsstuen. Sådan har Gitte og hendes mand indrettet sig i deres lyse og indbydende hjem på Fyn.

© Andreas Mikkel Hansen

Det første, man lægger mærke til, når man kommer ind i det rum, hvor køkken, spisestue og opholdsstue ligger i forlængelse af hinanden, er, at lyset strømmer ind fra alle sider. Huset er nybygget på en grund, hvor markerne støder lige op til græsplænen, og der er fri udsigt til de fleste sider. Her lå tidligere en gård, og i haven står gamle frugttræer fra dengang, hvor små landbrug var mere eller mindre selvforsynende.

– Vi var fra starten bevidste om, at vi ville have et markant køkken, der ikke gemmer sig, men som samtidig er en del af den samlede indretning, forklarer Gitte over en kop kaffe brygget på kaffemaskinen, der smart er gemt væk i et topskab over ovnen.

© Andreas Mikkel Hansen

Løsningen blev et køkken fra Vipp, som er fremstillet i pulverlakeret metal og har en stålbordplade. Det er et industrielt look, som Gitte er utrolig glad for.

– Jeg synes, at det står så flot i rummet, og lige præcis rammer den stil, vi godt kan lide. Samtidig er det virkelig godt indrettet. Fx med skuffer på begge sider af køkkenøen, så vi kan have køkkengrej på den side, der vender mod køkkenet, og duge, servietter, spil og lignende, som vi nemt kan tage frem, når vi ikke bruger spisebordet til at spise ved, siger Gitte.

Alle de integrerede dele af køkkenet er fra Vipp, dvs. moduler, armaturer, sidebord, skabe og gasblus. De hårde hvidevarer er fra Smeg, mens førnævnte kaffemaskine i skabet er fra Siemens.

– Jeg synes, at det var dejligt nemt, at vi kunne få det hele som en færdig pakke. Det betyder også, at alle delene passer godt sammen. Det er samme formsprog, der er tænkt ind i vandhanen, gasbluset og selve køkkenet, mener Gitte.

Hun synes, at køkkenet har en lethed over sig, fx fordi det ikke har sokkel men ben, samtidig med at det kan tåle, at man bruger det.

– Jeg synes, at det er rart at man ikke skal tænke sig om, hver eneste gang man skal sætte en gryde på bordet. Det her køkken kan tåle noget, siger Gitte.

Masser af skuffer
© Andreas Mikkel Hansen

En af de ting, Gitte sætter mest pris på, er de mange skuffer på begge sider af køkkenøen.

DE SORTE EAMES-STOLE
© Andreas Mikkel Hansen

passer flot til køkkenet og understreger det industrielle look. En Collage-pendel designet af Louise Campbell for Louis Poulsen hænger over bordet.