De sprødeste køkkennyheder

Tjek denne måneds køkkennyheder ud, men pas på - det kan være, du bliver fristet!

SMUK SERIE I STENTØJ

Gry Staunstrup, der er designeren bag brandet Én Gry & Sif, har i mange år koncentreret sig om produkter i filt. Men nu har hun fået øjnene op for stentøj, og det har resulteret i en flot kollektion i et enkelt udtryk, der både kan anvendes i køkkenet, på bordet og i stuen. Serien, der består af skåle, vaser og krukker, er fremstillet på fair trade-værksteder i Nepal. Fra 129 kr. pr. del, Én Gry & Sif.

Køkkenlågerne på Lungsbacka

der er en ny serie køkkenfronter fra Ikea designet af From Us With Love, er fremstillet af genanvendt træ og plast fra plastikflasker. I hver køkkenfront på 40 x 80 cm indgår således plast fra 25 halvliters PET-flasker, som på den måde bliver genbrugt i stedet for at ende som affald eller i naturen, som det ofte er tilfældet. Fronter fra 220 kr., Ikea.

SALATBESTIK.

RO har lanceret dette salatbestik, der med sit organiske udtryk passer flot på et nordisk spisebord. Det er fremstillet i asketræ og bør ikke sættes i opvaskemaskinen, da det udtørrer træet. 300 kr., Ro Collection.

GIN-DRINKS

er ifølge bartenderne det, man skal drikke i 2017. Og gerne af et stort glas, der får alle smags- og duftnuancerne med. Fx dette gin & tonic-glas fra Lyngby Glas, der koster 200 kr. for 4 stk.

Silkeblød champagne

Baguette Champagne er en ny bestik-serie fra Gense, der er en smule oversized, hvilket giver godt hold og passer til tidens borddækning. Bestikket er belagt med en coating, der spiller flot i lyset og har et blødt look. Sæt med 24 dele, 1499 kr., Gense.

Skål til det hele

Designeren Linda Svedal Walsøe står bag skålen Falla, der er fremstillet i glas og fås i farverne gul, rød og blå. Serien omfatter også vaser, der farvemæssigt er afstemt efter skålene. H 12 x diam. 28 cm, 990 kr., Wik & Walsøe.

ÅBN FLASKEN OP MED STIL

Biru er designet af de finske designere Claesson Koivisto Rune, som var trætte af de traditionelle og ret kedelige ølåbnere, der er på markedet. 140 kr., Smaller Objects.

Mikrobølgeovn med damp

Panasonic har lavet en ny serie mikrobølgeovne, der ud over grill også har dampfunktion, så man kan tilberede fx fisk og grøntsager og bevare så mange af de sunde egenskaber som muligt. Fra 1599 kr., Panasonic.