
Camillas skønne sommermad
Camilla Plum er aktuel med en ny bog, Mors Mad Sommer, hvor hun opfordrer til, at flere benytter sig af naturens spisekammer. Både fordi det smager godt, men også for at få mere respekt for naturen.
AfHun har i årevis beskæftiget sig med den mad, danskerne putter i munden, og fra sin hjemmebase på Fuglebjerggaard i Nordsjælland har hun kæmpet for at udbrede kendskabet til de mange sorter af grøntsager, urter og frugt, der findes uden for supermarkedernes kølediske.
– Det er jo slående, at danskerne er det folk i Europa, der bruger mindst på mad. Det betyder, at vi fylder os med rigtig mange ting, der har dårlig kvalitet. Jeg mener faktisk, at der er ting i supermarkedet, det burde være forbudt at sælge, fordi det er så ringe og decideret usundt, siger Camilla Plum. I stedet vil hun have os alle til at tænke mere over kvaliteten af de råvarer, vi bruger i det daglige.
– Tomater er et godt eksempel. Nu er der efterhånden kommet nogle enkelte sorter tomater i supermarkederne, der rent faktisk smager af tomat i stedet for sur agurk. Men hvis nu folk dyrkede deres egne tomater, så ville de opdage, hvor mange forskellige sorter og smage der findes. Og det er jo slet ikke svært – mange tomater kan sagtens dyrkes på friland i en have, forklarer Camilla Plum.
Derfor er det vigtigt med en bog, der både er flot at kigge i, med mange inspirerende fotos og tekster, og som giver en praktisk tilrettevisning om, hvordan man griber naturen an, hvis man vil servere den på middagsbordet.
– Jeg opfordrer jo ikke folk til bare at drøne ud og æde alle mulige græsarter. Men jeg håber, at folk vil sætte sig lidt ind i det. Både fordi det er sjovt og smager godt, men også fordi der mangler respekt for naturen nu til dags, og en af måderne at få den respekt tilbage er ved at lære den at kende, mener Camilla Plum.