Stort galleri med de bedste moderne og skulpturelle reoler

Sådan ser nutidens og fremtiden reoler ud. Se de mange bogreoler, reolsystemer og hyldemetre med attitude. Find inspiration til din næste reol her.

Fremtidens reoler
Der er stadig bud efter reoler. Trods forudsigelser om det modsatte er litteratur i fast form åbenbart kommet for at blive – i hvert fald en rum tid endnu. Det kan man se på de mange spændende nye bud på reoler og reolsystemer til bøger og prydgenstande, som i disse år dukker op i bolighuse og designbutikker. Mange af disse opbevaringssystemer udfordrer i den grad rammerne for, hvad en reol kan være. I dag kan Dostojevskij, Proust, Rifbjerg og Auster finde hvile i skulpturelle designerreoler, der ikke blot fungerer som opbevaringsmøbler, men som i høj grad føjer nye æstetiske dimensioner til indretningen. ### Random skulpturel reol
MDF Italia præsenterer en ny væghængt reol, Randomissimo, designet af Neuland Industriedesign. Fra 1870 kr., Interstudio.

Dekorative reoler
Hører man til dem, der har vendt Johann Gutenbergs opfindelse ryggen for i stedet at læse verdenslitteraturen på tablet, som e-bog eller lydbog, vil den store isolerende reol sikkert virke støvet i en moderne kontekst. Der er derfor dukket en stribe mindre reoler op – reoler, som føjer nye, dekorative elementer til hjemmet, og som i højere grad bliver anvendt til eksponering af brugskunst og til opstilling af personlige stilleben. ### Fleksibelt hyldesystem Up the Wall, som er et nyt fleksibelt hyldesystem fra Bent Hansen, er et godt eksempel på denne trend. Hylderne sælges i pakker med en kort og en lang hylde i hver. Bag designet står Henrik Hvid Hansen. Fås i sort og hvid. Forventet pris ca. 1500 kr. pr. sæt.

Sæt reolen til vægs
Det ligger i reolens natur, at den skal sættes til vægs, og den traditionelle reol er stadig i høj kurs. Ikke mindst, når den skal anvendes til bøger i større mængder. Som et vægtigt alternativ ser man en del lavere, gulvbaserede modeller, som nærmest har karakter af skænke eller konsolmøbler. ### Mobile reolmøbler og enkelthylder Endelig er der dukket en række mobile reolmøbler op – møbler på hjul, som føjer en klædelig lethed til indretningen, og som har trolleyens funktionelle egenskaber. Udvalget toppes af enkelthylder, som kan hænges op i klynger, anvendes enkeltvis ved siden af sengen, favoritstolen, eller hvor de nu kan gøre sig nyttige. Uanset om man er til det store favnende møbel eller til et mindre pladskrævende statement, så er der et stort udvalg af moderne hyldemeter. ### Montana reol med farvet bagbeklædning En af sæsonens nyheder fra Montana er en række kulørte bagbeklædninger, der kan skabe individuelle udtryk – også på eventuelt eksisterende reoler. Viste opstilling 35.000 kr., Montana.

Paul Cadovius - Butterfly-hylde fra DK3
Poul Cadovius’ lille fine Butterfly, designet i 1958, får en velfortjent renæssance. Valnød og eg. 399 kr. Dk3.

Shelvish reol
Det er den danske designvirksomhed Friends & Founders, der byder ind med Shelvish-reolen, designet af Ida L. Hildebrand. Fås i sort, hvid eller kobberbrun. Som vist fra 4995 kr. Friends & Founders.

Muutos opbevaringssystem - Stacked
Muutos klassiske Stacked-opbevaringssystem fås nu i mørk- og lysegrå. JDS Architects står bag designet. Fra 645 kr. pr. modul. Muuto.

Reol fra We Do Wood
Den nye SJ Bookcase Large består af fire mindre reolkasser, som monteres på en liste. Fremstillet af det bæredygtige materiale mosobambus. 7250 kr., We Do Wood.

Hylde fra Artek
Finske Artek er gået i samarbejde med de franske designer-brødre Ronan & Erwan Bouroullec om møbelkollektionen Kaari Collection med bl.a. denne fine lille hylde til 1955 kr., Paustian.

Flip-reolsystem
Flip-reolsystemet fra Munk Collective er designet af Hviid Damsbo, der har eksperimenteret med firkanter, heksagoner og trapezer. Fremstillet af mdf og egetræsfiner. Fra 599 kr., Munk Collective.

Reolskab
Den belgiske designer Stefan Schöning har udviklet reolskabet Legnosystem med denne prototype. Fiam Italia.

Hyldemøblel fra GamFratesi
Designerduoen GamFratesi har designet TS Console – et elegant sortlakeret hyldemøbel med marmortop. 10.105 kr., Gubi.

Konsolbord og roomdivider
Shoji er ikke en reol eller hylde i gængs forstand. Det spritnye møbel fra italienske Zanotta er mere en fusion mellem et konsolbord og en roomdivider. Designet af Lucidi Pevere. 17.710 kr., Hultmann Interior.

Il Kilometro - reolsystem
Det relancerede reolsystem II Kilometre er nordisk i sit snit. Den italienske designer Joe Colombo blev inspireret under et ophold i Skandinavien i 60’erne. Ikke prissat. Karakter Copenhagen.

Nova Reol fra Bolia
Nova-reolen leger med skæve vinkler. Michael H. Nielsen og Annalise Glover har designet. Fås i hvidpigmenteret egefiner og olieret valnøddefiner. Fra 5699 kr., Bolia.

Mogens Koch - byggereolsystem MK
Da Mogens Koch i 1928 tegnede byggereolsystemet MK, var det tiltænkt hans eget hjem. Systemet er siden solgt i mange eksemplarer og produceres stadig. Fra 6450 kr., Carl Hansen & Søn.

Fisbone fra B-Line
Fishbone fra italienske B-Line, designet af Favaretto & Partner. Metal og finer i samspil skaber lethed. 2250 kr., ArnesCo.

Reolsystemet Stock
Danske Novel Cabinet Makers lancerer det fleksible reolsystem Stock, der består af forbindelsesled, stiger og hylder, som kan samles uden brug af værktøj. Fås i hvid, sort og eg. Viste model 6615 kr., Novel Cabinet Makers.

Roterende reol - joy

Joy-reolen er skabt i 1989 af Achille Castiglioni, og italienske Zanotta producerer den roterende reol. Fra 19.150 kr., Hultmann Interior.

Shelfie fra Nomess
Shelfie fra Nomess er et modulbaseret reolsystem udført i asketræsfiner og metal. Fås i flere farver. 995 kr. pr modul, Nomess.

Reolsystemet R.I.G
Grafisk stringent. Sådan opleves reolsystemet R.I.G. i stål, eg og glas, designet af Mikal Harrsen og Adam Hall for MA/U Studio. 17.400 kr., CasaShop.

LÆS OGSÅ

Dadà fra Cassina
Dadà fra Cassina er en relanceret klassiker, designet i 1965 af den japanske arkitekt Kazuhide Takahama. Fås i massiv eg eller amerikansk valnød. 52.034 kr., Designambassaden.

Slide-glasreol
Japanske Oki Sato alias Nendo står bag Slide-glasreolen fra Glas Italia. Bemærk de sorte glashylder, hvoraf den ene er forskudt – en teknisk krævende detalje. Prototype, Sibast Interieur.

Norra - Skovby Møbelfabrik
Norra er navnet på Skovby Møbelfabriks modulære opbevaringssystem, som tilbyder en vifte af kombinationsmuligheder. Kan vægmonteres eller placeres på sokkel eller ben. Fra 2439 kr., Skovby.

Bridge - reol i stål og egetræ
Bridge er designet af Outofstock. Fremstillet af pulverlakeret stål og egetræ. Fås i hvid eller grøn. 2699 kr., Bolia.

The Wooden Shelf fra Hay
Reol, The Wooden Shelf, egetræ, 4999 kr., Hay.