tesla bil hvid
© COBE

Se den nye, hurtige og grønne opladning til elbiler

Der kommer 8 nye ladestationer til elbiler i Danmark - den første åbner i et af Danmarks knudepunker.

En grøn pause

Tid er værdifuldt og derfor skal vores pauser på køreturen også være det. Det tager omkring fem minutter at tanke en bil med benzin, mens elbiler kræver op til tre kvarter for at blive opladt. De nye ladestationer vil oplade elbilerne på cirka 20 minutter.

COBE har i samarbejde med CLEVER designet en ny ladestation til elbiler, som skal give en ekstra hurtig opladning til bilerne. Den pause, som opstår, skal være et meningsfyldt afbræk på køreturen, hvor bilen bliver opladt, men det gør dine egne batterier også.

Konceptet bag ladestationerne er lavet ud fra en grøn teknologi, ligesom elbilerne, og skal bygges i bæredygtige materialer. Stationerne bliver en grøn oase, omgivet af træer og planter, og deres konstruktion er også inspireret af naturen.

cobe ladestationer til elbiler
© COBE

Den første ladestation åbner i sommeren 2018

Ladestationerne bliver bygget som et samlesæt, og kan derved tilpasses forskellige behov. Der er en samlet "krone" over stationen, som kan udvides med "træer" for at gøre "kronen" større. De laves i træ og beton og har solceller på toppen.

Den første ladestation skal åbne i Frederica i sommeren 2018, hvor fire elbiler kan oplades af gangen. Det bliver en 400 m2 stor "krone" med både åbne og lukkede tagpaneler. I alt kommer der otte stationer i Danmark inden for de næste par år og yderligere 40 i Norge og Sverige.