© Troldtekt

Sådan skaber du karakterfuld indretning med dine lofter

Lofterne er nogle af de største overflader i boligen, men bliver ofte overset som en aktiv del af indretningen. Det kan du lave om på med disse designlofter, som samtidig sikrer god akustik.

Når du skal indrette din bolig, er det ofte en af de allerstørste flader, der får mindst opmærksomhed, selvom det potentielt set kunne være et af de mest effektfulde elementer i din indretning. Loftet får som regel hvid maling - enten for at skabe mest muligt lys eller af frygt for, at en farve eller et mønster vil få det til at virke tyngende.

Men med en række nye designmuligheder er det blevet tid til at vende blikket opad. Danske Troldtekt, der er kendt for deres akustiklofter, har lanceret en serie af design-lofter med mønstre og farver, der giver dig mulighed for at skabe et effektfuldt loft - både hvad angår look og akustik.

Fra strømlinede detaljer til behagelig akustik

Ved at give dine lofter et løft kan du give din indretning helt særlig karakter, der afspejler din stil og personlighed. Giv for eksempel dine lofter et moderne og strømlinet look med Troldtekt line, der med sine langsgående spor fræset ned i overfladen skaber et elegant loft uden synlige samlinger. Eller med Troldtekt contrast, hvor elegante trælister er monteret i Troldtekt pladerne.

I den eksklusive interiørforretning UniqueRoom på Amager giver Troldtekt contrast og Troldtekt line modspil til de rå betonvægge med sine naturlige materialer, og giver rummet et smukt spil.

© Troldtekt

Begge løsninger har man valgt i interiørforretningen UniqueRoom på Amager, der forhandler eksklusive designermøbler. Her har man som et designelement blandt de rå vægge i pudset beton skabt karakterfulde lofter med Troldtekt contrast og Troldtekt line. Det skaber ikke bare en behagelig akustik i butikken, men skaber også en illusion om, at rummene har mere længde og dybde, end de i virkeligheden har.

Du kan også gå i en mere dristig retning med et mønstret akustikloft som Troldtekt rhombe Troldtekt curves eller Troldtekt dots, der skaber et organisk blikfang og giver et dynamisk udtryk i din bolig. Vil du skabe endnu mere stemning og give en dramatisk effekt, så gå efter et loft i en dyb, lækker farve som koksgrå, mørkeblå eller rustrød.

Nye muligheder for indretning

Bag den nye designserie står Troldtekts in-house arkitekt, Michael Christensen, der har designet den nye serie med øje for dem, der ønsker at skabe en indretning ud over det sædvanlige:
”Målet er at appellere til arkitekter og designbevidste boligejere, som gerne vil have rum til at gøre noget ekstra i indretningen, men som samtidig skal holde sig inden for et fornuftigt budget,” siger han.

Ligesom de klassiske og originale akustiklofter fra Troldtekt er de nye designløsninger produceret af naturmaterialerne træ og cement. Kombinationen af de to materialer bliver til træbeton. Det giver en helt særlig struktur, der sluger lyden i dit hjem og skaber langt bedre akustik.

Bor du med mange hårde flader som for eksempel gips eller glas, så kan akustikregulering være en god idé, for at at skabe et roligt miljø. En loftkonstruktion med en af Troldtekts løsninger kan sluge omkring 80-90 procent af lyden i dine rum. Til sammenligning absorberer et loft af beton kun 1-2 procent af lyden. Samtidig er Troldtekt et dokumenteret bæredygtigt valg, som sikrer dig, at indeklima, æstetik og akustik går op i en højere enhed.

Parret Nadja og Thomas har købt en murermestervilla fra 1947, som de er i gang med at totalrenovere – blandt andet med designløsningen Troldtekt line. Følg med på Instagram-profilen @bygoghyg, hvor parret deler store og små skridt

© Troldtekt