Sådan laver du de skønneste forårsbuketter

Blomsterdesigner Annette von Einem giver dig sine bedste tips til, hvordan du sammensætter dine forårsbuketter på bedst mulig vis, og hvordan sarte forårsblomster som syrener og anemoner holder sig bedst i en vase.

En duft af forår

Fine spæde skovanemoner myldrer frem i tusindevis, og forvandler skovbunden til et blomstrende bølgende tæppe, mens syrentræerne eksploderer med deres små pompøse puffede blomster. Velkommen forår med bløde bøgegrene, magnolia grene med imponerende blomster og vilde vårbuketter. Uanset om du er til det stramme design, eller den mere romantiske stil, så kom med på blomsterdesigner Annette von Einems forårsværksted og få tips og ideer til, hvordan du arrangerer og binder blomster, der findes i skoven, haven eller som du kan købe med hjem fra blomsterhandleren.

Livlig fuglekvidder, bøgegrene og skovanemoner. Skoven strutter af forår, farver og dufte, og luften bliver langsomt varmere. Jeg elsker foråret! Så forfriskende efter en lang mørk, våd og grå vinter. Jeg elsker at se anemonerne titte frem, naturen spirer og eksploderer i grønt og følge, hvordan der kommer flere og flere farver på blomsterne i spandene og containerne på Grøntorvet, når jeg handler ind på Torvet om morgenen i Tåstrup. Foråret byder på nye materialer og nye muligheder for smukke buketter og dekorationer i alle størrelser. Jeg elsker blomster, og alle deres muligheder for at blive inkorporeret i smukt design.

Min passion for blomster og for blomsterfaget opdagede jeg som 14- årig, da jeg fik et fritidsjob efter skole hos den lokale blomsterforretning. Jeg vidste hurtigt, at jeg havde fundet mit livs passion, og interessen for faget er bare vokset og vokset. Det er ikke bare et job, men en livslang kærlighed. Jeg var heller ikke et øjeblik i tvivl, da jeg rev rødderne op og flyttede fra det mørke Jylland til det vilde Købehavn. Det var i 2001.

Siden har mit arbejde bragt mig de skønneste steder rundt om i verden, jeg har vundet priser og mesterskaber, undervist og selv deltaget i udfordrende og lærerige seminarer. Blomsterfaget er et meget specielt fag, for selvom vi er konkurrenter designerne imellem, så er vi også kollegaer, der ikke er bange for hjælpe hinanden. Der bliver gerne lånt og delt både blomsterknive, tråde og bånd. Vi deler passionen for blomsterne, og for at skabe et design.

Forårsbuketter, blomster i vaser og krukker

Blomsterbusiness er også tough business. Vi har lange arbejdsdage, står meget op, og fingrene kan virkelig smerte efter en lang dag med mange binderier, men det er det hele værd. Især når foråret melder sin ankomst med alle de nye materialer. Forårets blomster giver masser af ideer til nye designs, uanset om det er et designet binderi eller blomster arrangeret i vase. Nogle af mine egne topfavoritter er Lathyrus, der fås i et væld af nuancer og har en skøn duft, de fine perlehyacinter, de ternede frittelaria, juleroser og løjtnantens hjerte med de små hjerteformede blomster. Alle blomster, der kun er fremme lige nu, ligesom syrener og liljekonvaller, der bare dufter så skønt.

Det er ikke blot blomsterne i skoven eller dem, som jeg indkøber på Grønttorvet, der varsler foråret, men i høj grad også alle forårets fine grene. Så skønt med lækre friske forårsgrene. Det kan være magnoliegrene, kirsebærgrene, eller bøgegrene, der bare får lov at stå og åbne sig stille og roligt i en vase. Uanset om jeg placerer dem på bordet eller i en stor gulvvase. Velkommen forår, ude og inde.

Grib Annette´s Ideer til forårsbuketter:

Pluk en håndfuld hvide anemoner i skovbunden, og arranger dem i tæt selskab med lette græsstrå, og de fantastiske liljekonvaller - de dufter så skønt. Lad græsstråene være længere end anemonerne, så de svæver let henover buketten. For at gøre buketten fed og tæt, er der stukket ekstra liljekonvalblade imellem anemonerne

Tips: Sådan får du små forårsblomster sikkert med hjem

Anemoner er ikke nemme at tage ind - de falder hurtigt sammen og hænger med hovedet. Jeg har altid en lille pose med våd køkkenrulle med, så blomsterne kan holde sig friske under transporten.

Sådan får du en skøn buket med syrener

Foråret er fuld af dufte og sprøde blomster efter en kold, våd og grå vinter. Ikke mindst de skønne syrener. Buketten er en bund af danske syrener i lilla og hvid, og mellem syrenerne har jeg bundet løjtnantens hjerte i hvid - også en blomst jeg elsker i foråret. Vasen er en, jeg har haft med hjem fra en messe i udlandet.

TIP: Få dine syrener fra haven til at holde sig smukke i vasen:

 • Jeg klipper dem aldrig i høj solskin - det er bedst om morgenen eller en kølig aften. I den varme sol er selve blomsten varm og skrøbelig
 • Tag en spand med varmt vand med ud i haven - og sæt den straks i vand når du har skåret dem.
 • Fjern de nederste 5 -7 cm af barken på stilken
 • Snit stilken skråt - så de får en lang sugeflade.
 • Sæt dem i varmt vand
 • Når du er kommet ind - giver du dem et langt skråt snit med en skarp kniv.
 • Arranger syrenerne så de står smukt placeret i vasen

Annette von Einems designvase

Jeg har designet denne vase, der gør det super nemt at arrangere en fin buket. Vasen består af tre glasvaser, der holdes sammen af elastikker, der kan placeres på flere forskellige dekorative måder henover det klare glas. Låget består at cirkler i bambus ringe. Vasen kan købes hos mig til 175 kr.

Tip: Du kan også vælge at arbejde med farvede elastikker, hvis vasen skal matche indretning eller farverne på dugen. Farvede elastikker kan fx købes hos Panduro Hobby.

Bordpynt med lys

Overrask dine gæster med den fineste personlige bordpynt. Du kan variere vasernes størrelser. Det giver et flot flow på bordet. Jeg har anvendt en stor cylinder vase ca. 30x40 cm.

 • Placer en mindre vase med et bloklys i den store vase
 • I den store vase er der hældt 5 cm vand
 • Derefter har jeg arrangeret grene, græsser, allium blomster, juleroser, syrener mellem de 2 glas.
 • Grene og græs er arrangeret først. De danner en form for grundbase, som vil støtte de andre blomster.
 • Det er vigtigt at der ikke kommer blomster ind over glasset med lys, så der ikke går ild i blomsterne.
 • De valgte blomster får fjernet næsten alle blade. Lav et skrå snit og sæt dem i vasen: De må gerne sættes i forskellige retninger og se legende ud.

Blomster i cirkel

Det ser avanceret ud, men hvis du følger mine anvisninger, så kan du sagtens gøre mig arbejdet efter.

 • Fyld vaserne med lunkent vand
 • Sæt vaserne i en cirkel.
 • Sæt skønne forårsgrene i alle vaserne. De skal stå 10 cm over vasekanten
 • Derefter renses alle dine valgte blomster
 • Det er helt okay at mikse mange typer blomster i forskellige farver eller tone i tone. Vær modig og miks. Det ser skønt ud.
 • Fjern de fleste blade på blomsterne - så ses blomsten, dens form og farve bedst.
 • Vælg en blomst, som du har mange af (10-15 stk). Jeg har valgt den lilla clematis.
 • Når blomsterne er renset, kan du placere dem i forskellige højder - dog ikke over grenene.
 • Bruger du flere farver, så fordel farverne jævnt og eksempelvis ikke alle de gule i en side. Når farverne er jævnt mikset, får du det smukkeste helhedsudtryk.
 • Til sidst fordeler du den blomst, du har fleste af. Her er det clematis, som jeg har brugt flest af. De skal svæve henover de andre blomster og grene.

Vasen er fra Rosendahl.

Dæk et forrygende forårsbord

Dæk et smukt gæstebord. Det ser super flot ud med et par høje vaser, der skaber dynamik. Her har jeg brugt hvide syrener, lathyrus, virburnum, astilbe, gule og grønne ranunkler samt blomstrende spirea grene. Serviet-ringen er super nem at lave. Det er rullede græsser, der klipses sammen. En fin måde at pynte op, er også at forme og bøje et par papstrimler. Her har jeg brugt hvide træfiner-strimler og ladet dem pynte omkring vaser og kander.
Vaserne er fra Kähler.

Blomsterbord i drivhus

Et avanceret blomsterarbejde fra én af mine udstillinger på Sofiero i Sverige.

Om Annette von Einem

Blomsterdesigner Annette von Einem er Danmarks blomsterdronning og skribent på BO BEDRE. Annette von Einem har gennem de sidste 20 år gang på gang formået at rykke grænserne for blomsterdesign, samt mode- og eventstyling. Hun rangerer blandt Europas absolut dygtigste designere, og har gennem de seneste år høstet stor anerkendelse i udlandet som trendsætter, samt vundet flere eftertragtede titler.