Royal Copenhagen inspirerer med tre bud på årets bryllupsopdækning

Find inspiration til bryllupsbordet hos Royal Copenhagen og få gode tips fra butikkens dygtige interiørstylist.

Bryllupsborde med kongeligt porcelæn
© Thomas Skyum

Til brylluppet skal der gerne være styr på hver en detalje, men der er mange ting at tage stilling til, før den store dag oprinder. Én af disse ting er borddækningen, og her kan du finde inspiration hos Royal Copenhagen.

Steleksperterne har skabt tre smukke og vidt forskellige bryllupsborde, som kan ses i butikken på Strøget i København.

Vi har snakket med Royal Copenhagens interiørstylist, Cille Grut, som står bag de tre borde, for at høre mere om bordene og bryllupsborddækning.

Klassisk med et twist
© Thomas Skyum

”Vi har lavet tre temaer for at inspirere; til det første har vi valgt et klassisk tema, som er det fine musselmalede med helblonde og ret klassisk opdækning.

”Vi har så valgt at kombinere det med nogle vilde blomsterbuketter og brugt vaser og fade på anderledes måde, så det får et andet udtryk og bliver ungt og ikke så højtideligt,” fortæller Cille Grut.

© Thomas Skyum

”Det meste er meget klassisk, men med nogle farvede glas og store, farvede buketter bliver det en ny version af Royal Copenhagens klassiske look.”

”Her har vi også fået La Glace til at lave nogle kager, der er ret enkle og knapt så pyntede. Jeg tror, tendensen er meget, at man bevæger sig lidt væk fra de store lagkagebryllupper, hvor der er 120 glas, 17 tallerkner, og i stedet forenkler det mere.”

Til det klassiske bryllupsbord er der brugt:

Stel, 'Musselmalet Halvblonde', 'Musselmalet Riflet', 'Prinsesse', 'Blå Elements' saltkar, alt fra Royal Copenhagen. Vase, 'Musselmalet Riflet fra Royal Copenhagen. Bestik, ’Pyramide’ fra Georg Jensen. Vinglas, ’Fontaine’ fra Holmegaard. Blå vandglas fra Dibbern, forhandles hos Royal Copenhagen.

Enkel fejring af tosomheden
© Thomas Skyum

Det kræver dog ikke nødvendigvis musselmalet stel og store blomsterarrangementer for at skabe et smukt bryllupsbord. Det viser det næste bord, hvor der er dækket helt enkelt op – og kun til to:

”Her har vi lavet en lille historie om et par, der bliver gift på rådhuset og hopper på et fly til Paris umiddelbart efter. Der er dækket op i en lejlighed ud til altanen, og det er et bryllup for to, hvor man bare gerne vil nyde tosomheden og have det lækreste lækre.”

© Thomas Skyum

”Man får østers, kaviar og en lille bryllupskage, som måske er taget med på flyet. De har valgt, at det bare er dem, og så holder de måske en cocktailfest, når de kommer hjem. Det er helt simpelt og enkelt,” siger stylisten.

Til bryllup for to er der brugt:

Stel, 'Hvid Riflet' fra Royal Copenhagen. Bestik fra Cutipol, lejet hos A Table Story. Champagneglas, Cabernet fløjter fra Holmegaard. Vandglas fra Dibbern, forhandles hos Royal Copenhagen. Glasvaser fra Louise Roe.

Uformelt havebryllup
© Thomas Skyum

Hvis I gerne vil holde en stor fest, men stadig holde det simpelt og nede på jorden, kan det også sagtens lade sig gøre.

Royal Copenhagens sidste bord lægger nemlig op til det hyggelige hjemmebryllup i haven, hvor det kongelige porcelæn får selskab af låneglas og markblomster:

”Det sidste bord er ’Flora’-bordet, som er et af de nyere stel fra Royal Copenhagen, hvor det klassiske ’Flora Danica’ er blevet fortolket til et mere ’affordable’ stel. Det er et stilistisk blomsterstel, som jo er oplagt til at dække op med til et havebryllup.”

”Med det her bord har vi tænkt, at det skulle være noget, som er rigtigt nemt at kopiere. Flaskerne kunne være fra genbrug, og vi har blandet forskellige glas – det kunne i virkeligheden være nogle, man lånte af naboen – og så er det dét, der er temaet.”

”Så kan man blande det, men holde sig til samme farvetoner, så der er en rød tråd, selv om glassene er forskellige. Blomsterne kunne man plukke i en grøftekant eller på en mark eller købe noget enkelt.”

© Thomas Skyum

Til det uformelle hjemmebryllup er der ikke så mange normer, og det uhøjtidelige er i højsædet. Der er dog stadig nogle traditionelle ting, såsom bordkort, der hører hjemme på det uformelle bryllupsbord:

”Bordkortene er rimeligt simple – de er bare lavet på en computer og printet ud, og så fungerer de også som servietring. Bordkort er jo praktiske, de fleste vil jo gerne have en bordplan, så man har gjort sit for, at alle får en god fest."

"Hvis man gerne vil have en mere tilfældig bordplan, kan man jo for eksempel lade folk trække lod, hvis man er til dét,” foreslår Cille Grut.

© Thomas Skyum

”Servietterne er lidt ’loose’ og vi har valgt at bruge hør til både servietter og dug, så det også understreger det sommeragtige. Man kan komme af sted med meget og blande meget, så længe man har sit stel i orden – så kan man jo tage den i mange retninger og bruge det til mange forskellige ting.”

Til bohemebrylluppet er der brugt:

Stel, ’Flora’ fra Royal Copenhagen. Guldbestik fra Broste Copenhagen. Grønne rødvinsglas, lejet hos A Table Story. Grønne og klare krystalglas fra Hartogsohn Antikviteter. Vandglas fra Dibbern, forhandles hos Royal Copenhagen. Glaslysestager fra Holmegaard. Glasvaser/-flasker forhandles hos Royal Copenhagen. Antikke krystalsaltkar, lejet hos A Table Story. Hørdug og servietter fra Georg Jensen Damask.

Stylistens tips til bryllupsbordet

Der findes utallige bud på smukke bryllupsborde, og det kan være svært at beslutte sig for, hvad det helt rigtige er for den enkelte. Men Cille Grut har et par hovedregler, hun selv bruger, når hun dækker op til fest:

”Jeg tænker altid, at man skal have lyst til at sidde der selv. Og så synes jeg, man skal sørge for, at der er blomster på alle borde. Det er med til at sætte en stemning og skabe noget sanselighed.

”Hvis det er aften, kan man bruge lys for at skabe noget stemning. Og så skal man jo selvfølgelig gøre sig umage og sørge for, at der er styr på bestik og glas, at vinen er kold nok, så alt er, som man selv gerne ville forkæles som gæst.”