Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Quiltede tæpper, som du aldrig har set dem før

Håndarbejds-disciplinerne quiltning og patchwork har været i skammekrogen siden 80'erne, men nu vender de smukke boligtekstiler for alvor tilbage - også som moderne vægkunst.

© All People Quilt

Fra folklore til moderne vægkunst

At quilte og lave patchwork med tekstilrester har eksisteret som hjemmesysler i århundreder mange steder i verden. Men ordet 'hjemmesysler' er i virkeligheden en undervurdering af håndværkets kvaliteter.
For eksempel har amerikanske og afrikanske kvinder skabt de mest fantastiske tæpper med indsyede folklore-fortællinger. Især i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet var arbejdet med quiltede tæpper en måde at mødes for de hjemmegående amerikanske kvinder.
Ebay kan du købe 'vintage-quilts', blandt andet fra 1920'erne, (se også Pinterest-eksemplet herunder. Etsy er også et glimrende sted at lede efter vintage-quilts.

De moderne versioner af quiltede tæpper vender dog op og ned på princippet i håndværket.
Det er mere en individuel kunstart - se blandt andet eksempler på Pinterest herunder samt brigitteheitland.de, allpeoplequilt.com.

Relaterede Artikler