Mit liv som papir

Du læser dette på nettet, men det handler om papir. Kærligheden til papir er nemlig ikke forsvundet, tværtimod. DR Kunstklubs projekt 'Hva' ka' papir' beviser dette.

DR Kunstklub: Byg dit hjem af papir
© Merete Due Paarup

Papir kan noget, som den digitale verden aldrig kommer til at erstatte. Mennesket har levet med papir i årtusinder og slipper det ikke sådan lige. Faktisk har lysten til at skabe ting med hænderne og genopfinde materialer aldrig været større.
DR Kunstklub har hyldet papiret i januar med projektet 'Hva' ka papir'. En af opgaverne var at skabe sit eget hjem i en 3D papirsversion.

"Det digitale liv koblet med det fysiske"
© My Bueman

”I en tid hvor de fleste har deres smartphone i hånden det meste af tiden, kan vi mærke en modreaktion hos flere af vores brugere. Her er der en kærlighed til det taktile og det analoge, og en lyst til at koble ens digitale liv med noget fysisk. Og det ene udelukker jo langt fra det andet. Der kan sagtens komme noget fint og interessant digitalt indhold ud af fysiske og analoge sysler,” siger Ole Huld Jakobsen, der er projektleder på ”Hva’ Ka’ Papir”.

Mit liv af papir
© Helle Madsen

DR Kunstklubs interaktive projekt viser en masse eksempler på, at danskerne bestemt ikke har glemt, hvordan man bruger hænderne og skaber noget originalt med ganske få midler.

(Se mere på 'Hva ka' papirs' Facebookside).

© Stine Orle
© Katrine Marie Nielsen
© Malene Skriver
© Erik og Sofie Mietke