kvadrat showroom sofa bourroullec
© Michel Giesbrecht & Studio Bourroullec

Kvadrats nye showroom er let, luftigt og cool

Se billederne: BO BEDRE var på pletten, da Kvadrat åbnede deres nye Showroom.

  • Mange showroom, også nogle af dem vi selv har lavet, fokuserer så meget på en idé, at man som besøgende næsten ikke lægger mærke til produkterne. Det har vi forsøgt at gøre helt anderledes her hos Kvadrat, forklarer Erwan Bourroullec.

Vi møder ham i Kvadrats showroom et par timer før, det officielt bliver åbnet. I lokalet hersker moderat travlhed, og en assistent er i gang med at dampe nogle af de store tekstilflader, der præger rummet. Damperen er blevet indkøbt om formiddagen, så alt kan tage sig flot ud kl. 17, når gæsterne ankommer.

Ved at give tekstilerne plads og lade de store flader fylde, får man som gæst mulighed for at opleve dem ordentligt.
© Michel Giesbrecht & Studio Bourroullec

Anledningen er at Kvadrat har åbnet et nyt showroom i Pakhus 48 i Københavns Nordhavn. Lokalerne, der tidligere rummede Montanas Showroom er blevet strippet for alt interiør undtaget nogle metal-ophæng, som tekstilerne kan slænges over. Det giver en lag-på-lag-effekt, når man kigger gennem rummet mod det smukke lys fra Københavns Havn udenfor, der er betagende.

  • Tekstiler er sådan et vidunderligt materiale, at vi måtte skabe nogle rammer for, at folk virkelig kan opleve dem. Derfor har vi hængt dem op således, at folk bliver tvunget til at se på tekstilerne og lege med dem, siger Erwan Bourroullec.

Det har de to franske design-brødre løst ved at hænge udvalgte tekstiler ned fra loftet, så man kan se tekstilet i store flader, og ikke kun som en rulle på et bord.

Rummet er på begge sider kantet af store glasvægge. Her med kig til Kvadrats bibliotek, som de kalder samlingen af prøver fra hele deres kollektion.
© Michel Giesbrecht & Studio Bourroullec
  • Det betyder, at man kan opleve, hvordan tekstilet bevæger sig, hvordan det opfører sig i dagslys og hvilken tekstur, det har. Der er nogle af de ansatte, her i Kvadrat, der har været overraskede over, hvor meget det betyder. Tænk på, at de er jo også kun vant til at se tekstilerne i ruller eller som små stofprøver, forklarer Erwan Bourroullec.

Han påpeger samtidig, at han finder det vigtigt, at folk får mulighed for at opleve tekstilerne på en ordentlig måde, for ellers kan det være svært at forstå, hvor komplekst og specialiseret et produkt, det er.

  • I vores tid er folk meget fremmedgjorte i forhold til, hvordan ting bliver produceret. Tidligere blev mange ting lavet af små værksteder og producenter, der lå nede ad gaden. I dag sker det på store fabrikker, og for folk er det svært at forholde sig til forskellen på et discount-produkt og et kvalitets-produkt, hvis de ikke har det mellem hænderne, mener Erwan Bourroullec.
Receptionen og skabene i baggrunden er lavet af Kvadrats nye kompositmateriale Really, der består af op til 70 procent genbrugstekstiler.
© Michel Giesbrecht & Studio Bourroullec
Tekstilerne kommer til deres ret i de lyse og luftige omgivelser, hvor man som gæst både kan mærke på stoffet og se, hvordan det ser ud i bevægelse og lys.
© Michel Giesbrecht & Studio Bourroullec