Christian Bitz spisestel

Klassisk stentøj får sin renæssance med Bitz, Würtz, Kähler og Gurli Elbækgaard

Det solide stentøj med flotte glaseringer og naturlige farver er tilbage. Se de smukke spisestel her.

Stilen og indretningen fra 60'erne og 70'erne topper nu for alvor, og mange klassikere er tilbage. Heriblandt kan vi nu byde velkommen (igen) til det håndlavet stentøj og de solide spisestel.

I mange år har danskerne haft en hang til det stilrene og minimalistiske. Men nu er kursen vendt og fokus hviler igen på håndværket, de naturlige farver og organiske former.

Vi har fundet fire spisestel, som vi synes er særligt smukke.

K.H. Würtz leverer til Danmarks gastronomi elite

K.H. Würtz er en dansk familievirksomhed, som drives af far og søn. Begge har en forkærlighed for keramik og det klassiske håndværk. Begge mestrer håndværket og bidrager stort til virksomhedens sortiment. Sammen har de skabt keramik, som alle de kendte restauranter sukker efter.

I dag leverer K.H. Würtz til mange danske gourmetrestauranter, blandt klientellet kan nævnes Noma, Falsled Kro, Geranium, Kirk+Maarbjerg, Sortebro Kro og mange flere.

Kähler og Ombria stellet

Kähler har i over 175 år leveret fantastisk keramik til danskerne - men trods deres lange historie og stolte tradition, er de ikke bange for at tage nye og innovative talenter ind.

Anders Arhøj og Kähler kan nu sammen præsentere en ny stentøjsserie, som hedder Ombria (af italiensk og betyder skygger). Inspirationen til stellet er hentet fra Kählers arkiver og gamle værksted. Håndværket er solidt og stilen er fin og klassisk.

Christian Bitz lancerer eget stel

Christian Bitz er normalt kendt som sundhedsguru'en fra TV. Men nu har han bevæget sig ud på nyt territorium, og har sammen med F&H of Scandinavia udviklet et iøjefaldende stel.

Farverne er nostalgiske men designet fremstår simpelt og klassisk. I serien kan du blandt andet finde krus, tallerkner og skyrskåle.

Gurli Elbækgaard – kunstner og keramiker

Gurli Elbækgaard er uddannet keramiker fra Designskolen i Kolding – siden har hun tilbragt megen tid i Norge, hvor hun har dygtiggjort sig og fundet masser af inspiration.

Gurli Elbækgaard er trænet i de gamle metoder og mestrer drejeskiven til perfektion. Med lette bevægelser får hun skabt keramik og stentøj af høj kvalitet.