Indret med kork: Det er både bæredygtigt og billigt

Der er utallige muligheder med det flotte materiale: Det er yderst praktisk og tilmed meget dekorativt.

Kork - et multifunktionelt materiale

Opslagstavler, rumdelere, borde, lamper, og bordskånere. Kork kan bruges til lidt af hvert, og der er god grund til at tænke kork endnu mere ind i din indretning. Det er nemlig et yderst praktisk og tilmed meget dekorativt materiale.

Både billigt...

Kork er et billigt materiale, som du kan få hos de fleste byggemarkeder og i flere forskellige varianter. Samtidig fås korken i smarte ruller, så det er let at have med at gøre for de fleste.

Og bæredygtigt

Derudover er en af de helt store fordele ved kork også, at det er et bæredygtigt materiale. Man kan faktisk gå så langt som at kalde det en uudtømmelig ressource, fordi man kan høste kork på samme træ hvert eneste år.

Det kræver altså ingen fældede træer, da det blot er barken, man skræller af træet. Derudover har kork en høj slidstyrke, og du kan dermed regne med, at dine ting i kork holder meget længe.

Akustikvæg i kork
© Abstracta

Lad korken skabe ro

Brug kork som et lyddæmpende element i din indretning. Materialet har nemlig den fantastiske egenskab, at det absorberer lydbølger og vibrationer.

Har du problemer med akustikken i dit hjem eller måske på arbejdspladsen, kan kork ofte være med til at løse problemet.

Du kan for eksempel lave en såkaldt akustikvæg beklædt med kork eller bare nøjes med at hænge en opslagstavle af kork op på væggen. På den måde kan du let forbedre akustikken og gøre rummet rart at være i.

Korkens dekorative egenskab

Korken er og bliver et smukt og dekorativt tvist i indretningen. Hvad end det er i form af nipsgenstande i kork, hele vægge i kork eller møbler i kork, så giver det din indretning et anderledes og personligt udtryk.

Korken udgør samtidig et råt og meget naturligt element i indretningen, som giver en følelse af, at man bringer naturen med indenfor.

Lad dig inspirere

Mangler du inspiration, så kommer her en række forskellige bud på, hvordan du kan indrette med kork.

PAX garderobeskab fra IKEA med korklåger
© IKEA
Mormor sukkerskål
© normann Copenhagen
TRAY-IT brødbakke
© RIG-TIG
AVSKILD glasunderlag i kork
© IKEA
POUR OVER kaffebrygger med filter
© BODUM
Karlsson Modest vægur i kork
© Karlsson
Kork sidebord eller taburet
© Vitra