Her er årets farver 2021

Natur, harmoni og ro er de helt store inspirationskilder.

Årets farver 2021

I tidens ånd bestræber vi os efter en livsstil med mere bæredygtighed, ro og varme. Dette afspejles i vores indretning og valg af farver, som netop kan understøttes af disse følelser.

Farvegiganterne Jotun og Dyrup samt det anerkendte trendbureau Pejgruppen kan allerede nu se en tendens inden for de bløde, neutrale farver inspireret af naturens kontraster, og vi giver dig her et samlet bud på tre key colours, som bliver årets farver 2021.

Farverne på den luftige blå palet

© Jotun

"Ocean Air"

© Jotun

Luftig, støvet blå

Det tyder stærkt på, at en støvet, luftig pastelblå bliver en af de toneangivende farver for 2021.

Det danske brand Dyrup har fremhævet “Misty Aqua”, som udstråler rå, levende natur og kan tilføje et friskt udtryk til rummet.

Jotuns globale farvechef Lisbeth Larsen understreger, at vi står over for en livsstilsændring, og at vi i usikre tider oftest gerne vil føle os trygge i vores eget hjem. Derfor er deres støvede blå “Ocean Air” også inspireret af naturens elementer for at skabe en rolig atmosfære.

Ro, harmoni og natur fortsætter som Årets farver i 2022, hvor Dyrup også fremhæver hjemmearbejdets indflydelse på farvevalgene i hjemmet.

Pejgruppen har udvalgt farven “Stillwater” fra Pantone, som også afspejler tidens ånd med ønsket om en roligere tilværelse. Den luftige støvede blå emmer af spiritualitet, velvære og kan tage dig langt væk fra dagligdagens høje tempo.

"Observe"

© Jotun

"Transcend"

© Dyrup

"Natural Clay"

© Jotun

Elegant, lys brun

En neutral og blød brun basisfarve, som kan skabe en følelse af tryghed og harmoni i dit hjem, kommer højst sandsynligt også til at dominere markedet i 2021.

Dyrup lancerer en ny lys brun “Transcend” med fokus på ro og varm minimalisme, som understøtter en mere monokrom stil. Denne kan dog også kombineres med mere kulørte farver for at skabe et mere kontrastfyldt hjem.

Jotun er hoppet med på samme bølge og introducerer nye neutrale farver, bl.a. “Observe”, “Hummus” og “Dessert Pink”, som alle kan skabe en beroligende atmosfære og kan sammensættes med mange andre farver.

Rustik, varm brun

En af de helt store upcoming trends i 2021 er varme og rustikke farver, der også er kendt som “Terracotta-farverne”.

Inspirationen er hentet fra hele verden - lige fra det marokkanske ørkensands gyldenrosa nuancer til Mexicos brændte orange toner.

Dyrup har lanceret “Light Cherry Parade”, som har en helt speciel dybde, der gør det nemt, at matche lyse såvel som mørke farver i hjemmet.

“Natural Clay” er en af farverne på Jotuns farvepalette, som har et mere rustikt og sanseligt vibe, der tilføjer varme og hygge i dit hjem.

Pejgruppen har fremhævet et mere brændt og rødligt skær i farven “Brandied Melon” fra Pantone, som værende en af årets farver 2021. Viben er cool og retro, men leder også tankerne hen til solfalmet sand nær ækvator.

"Light Cherry Parade"

© Dyrup