Guide: Sådan indretter du med loppefund og arvestykker

Hvordan får man loppefund og arvestykker til at passe ind i en moderne indretning? BO BEDRE guider dig her til, hvordan du får et personligt look med retrofund.

SMÅMØBLER
© Peter Kragballe

Der findes mange velholdte småmøbler på loppemarkederne, som ikke eksistere i den moderne bolig i dag. Især natborde, telefonborde og magasinholdere er i denne kategori. Brug den forskellige steder i boligen. Her skaber det lille træbord en fin kontrast til resten af den nordiske indretning.

PERSONLIGHED VED SPISEBORDET
© Nathalie Veil

Skab personlighed rundt om spisebordet med forskellige typer stole. Find stolene på loppemarkederne. Med lidt sandpapir og maling kan de blive flotte igen, se hvordan du vedligeholder dine fund her.

UNIK KERAMIK

Keramik er noget af det, der er allermest af på loppemarkederne. Du kan sagtens blande nyt og gammelt. Gå efter keramik med en unik glasur og i samme nuancer og lav derefter stillebens med dem i boligen.

LAMPE MED NYT LIV
© Nathalie Veil

Der er ofte rigtigt mange flotte lamper på loppemarkederne. Giv ikke op, hvis du finder drømmelampen, men uden ledning. Køb en ny stofledning i en indretningsbutik og giv din lampe nyt liv. Vælg selv om du vil have en faverig ledning eller en mere neutral én, som her, hvor ledningen matcher lampen og skabet i hjørnet.

ALTERNATIV RUMDELER
© Nathalie Veil

Savner du lys derhjemme? Find gamle fine vinduer og sæt i væggen for et anderledes look.
Bliv inspireret af resten af stilen i boligen her.

LILLE SPEJL PÅ VÆGGEN DER..
© Tia Borgsmidt

Ikke kun billeder eller malerier kan fungere som vægpynt. Gå efter unikke spejle på loppemarkederne og hæng dem sammen som vægpynt. Et godt råd er at lede efter spejle med en rød tråd, så du undgår et rodet look. Her matcher de fine trærammer hinanden. Se hele boligen her.

MØBLER MED HISTORIE
© Tia Borgsmidt

Du kan være heldig at finde et møbel, der kommer med en historie. Hvis du finder smukke møbler på loppemarked, så spørg sælger, om han kender historien bag. Det giver dine møbler sjæl. Dette er et gammelt apotekerskab. Det kan være en udfordring at tænke et så specielt møbel ind i hjemmet. Her har ejerne valgt at lægge en ny plade på toppen, så den får et mere moderne look, og så fungerer den perfekt som kommode.

NYE FUNKTIONER
© Martin sølyst

Når du finder møbler på loppemarkeder kan du give dem helt nye funktioner, når de bliver sat sammen med andre ting. Dette helt specielle skrivebord er lavet af et gammel skrivebord, en bunke mursten og et gammelt overskab. Se hele boligen her.

EN BLANDING
© Ditte Capion

Du kan opnå et personligt resultat, hvis du blander dine loppefund med nyere møbler. Her er stigen og lampen i messing fundet på et loppemarked og stylet sammen med en ny reol og nye lamper. Se resten af boligen her

PUDER PÅ GULVET
© Niels Ahlberg

Når du indretter din stue, kan du tænke alternative sidepladser ind i din indretning. Du kan skabe en casual loungestemning med en stor pude på gulvet. Hold udkig efter puderne på loppemarked eller find dit favoritstof og lav din egen. Se resten af det inspirerende hjem her.