Guide: sådan bruger du striber i indretningen

Striber går aldrig af mode og er så alsidige, at de passer ind i det fleste moderne hjem. Der findes mange forskellige måder at bruge striberne i indretningen. Vi guider dig her.

ALTERNATIVE STRIBER
© Broste Copenhagen

Striber behøver ikke være klassiske og strigente. Især inden for kunsten er striberne et vidt begreb. Find din favorit og hæng det op derhjemme.

PAK IND MED STRIBER
© Broste Copenhagen

Er du glad for striberne, men ikke helt klar til at få den permanent ind i boligen? Pak opbevaringsæsker ind i flot stribet papir, eller forkæl dine nærmeste med gaver med flot stribet indpakning.

BLØDE STRIBER
© Broste Copenhagen

En nem måde at tilføje striber i sit hjem på, er ved at købe tekstiler. Både viskestykker, tæpper og puder findes ofte i striber.

FLYTBAR STRIBET VÆG
© IKEA

Brug de klassiske sort/hvid striber på en ny måde: på væggen. Et godt tip er at male eller beklæde en MDF-plade i stedet for at male hele væggen. På den måde kan du få striber lige der, hvor du vil.

STRIBER I SENGEN
© IKEA

Giv din seng en hurtig make-over ved at købe stribet sengesæt. Det giver et stilrent look, 240 x 220 cm, 199 kr., IKEA

SOMMERSTRIBER
© IKEA

Tag striberne med udendørs. Stribede strandstole leder tankerne hen på gamle amerikanske film. Læn dig tilbage i en retro-klassiker.

ENSFARVET STRIBER
© Kähler

Brug striber i køkkenet. Find porcelæn eller måske et helt stel inspireret af striber. Striberne i Hammershøi-serien er diskrete og enkelte. Lige nu kan du blive den heldige vinder af hele stellet her.

STRIBER PÅ VÆGGEN
© Dyrup

Mal striber på væggen. Hvis du er modig, så mal dem diagonalt i stedet for vertikalt. Pas på ikke at få ujævne linjer, når du maler.

ZEBRA STRIBER

Er du ikke hoppet helt med på den stribede tendens? Så væn dig til tanken med denne fine zebra, h 14 cm, bøgetræ, 599,95 kr., Kay Bojesen Denmark

LAV SELV STRIBER
© Birgitta Drejer

Striber kan opnås på mange måder. Lav selv dine striber i bogreolen ved at kombinere forskellige farver. Kun fantasien sætter grænser.

Læs hele boligreportagen: Feminin og maskulin lejlighed på Frederiksberg