Guide: Sådan bruger du mønstre i dit hjem

Det kan godt virke lidt intimiderende at bruge mønstre i indretningen, men det behøver det slet ikke at være. Vi guider dig til, hvordan du nemt bruger mønstre i indretningen.

Tæpper

Tæpper er en oplagt måde at få et pift af mønster i indretningen. Det er et af de ældste tricks i bogen, da de findes i mange designs og størrelser, så det er nemt at finde et, der komplimenterer den øvrige stil.

Gentagende farveskema

Selvom der sker meget i rummet, så virker det ikke overvældende for øjet. Farveskemaet bliver nemlig gentaget i tæppet, hvilket binder indretningen sammen.

Simpelt mønster og rolige farver

Det store, hvide tæppe skaber nærmest en ø midt i stuen. Samtidig giver det simple mønster et roligt interessepunkt i indretningen.

Visuel kontrast

Det diskrete print i tæpperne giver rummet en form for dynamik, når tæppet bruges som modvægt til de hvide vægge og gulve.


Tapet og gulve

Mønstre på tapet og gulve er en sjov måde at gøre indretningen mere interessant. Brug det et uventet sted, fx. på badeværelset, som et modspil til den øvrige indretning.

Opmærksomhedskrævende print

Tapet behøver absolut ikke dække et helt rum. Vælg i stedet et tapet med et stærkt print, og brug det som kontrast til de resterende vægge.

Mønstrede fliser

Et mønstret gulv giver ikke blot en flot kontrast til rummet, men det får også rummet til at synes større, da det drager opmærksomheden. Et flot, monokromt farveskema er nemt at bruge i indretningen.

Roligt print til børneværelset

Børneværelset er et oplagt rum at have fokus på print og farver. Her komplimenterer det rolige tapet rummets farver, hvilket giver børneværelset et beroligende udtryk.


Tekstiler og små detaljer

Gennem små, mønstrede detaljer vil indretningen synes mere interessant og personlig. Gå efter larmende print på puder eller vaser, mens et mere diskret og roligt mønster fungerer godt på sengetøj.

Kunst med tekstur og mønster

Vægtæppet er et sjovt alternativ til en plakat eller et maleri. Det giver både tekstur og farve til rummet, og det vil absolut give indretningen et tvist.

Sengetøj med diskret mønster

Hvis du ønsker et mere diskret mønster, så er sengetøjet et godt sted at starte. Mønsteret giver rummet et nærmest barnligt udtryk, hvilket er en fin kontrast til den moderne indretning.

Strejf af farve

Mønstrede puder kan styles i næsten hvert rum i hjemmet. Lad en enkelt, mønstret pude stå i modsætning til neutrale farver, så mønsteret tilføjer farve og liv.