© Huffington Post

Etikette for bryllupsgæster: Opfør dig MEGET bedre, end du plejer

De fleste af os ved, hvad korrekt opførsel til bryllupper er. Hvis du alligevel skulle være i tvivl - eller kender nogen, som tydeligvis er - har vi etiketten for gæster klar her.

De 10 vigtigste regler: Sådan opfører bryllupsgæster sig

1. Først og fremmest: Dette er brudens fest, og alle kvindelige gæster skal acceptere dette faktum. Ingen må forsøge at overstråle denne kvinde, hverken hvad angår påklædning eller andre facetter.
Derfor siger det også sig selv, at ingen andre kvinder ankommer i hvide kjoler – dét ville være en direkte fornærmelse af hele konceptet. Kun små brudepiger kan snige sig til en stille prinsessedrøm. Andre må styre sig.
Hvis der er angivet regler for påklædning i invitationen, skal de følges. Lad dine klip-klappere stå i sommerhuset.

 1. Svar på bryllupsinvitationen i god tid og overskrid under ingen omstændigheder 'svar udbedes-datoen'.
  Brudeparret bruger en masse penge og energi på dette arrangement, og de skal har brug for at vide, nøjagtigt hvem gæsterne er – især for at tilrettelægge en god bordplan.
  Med andre ord – det er ikke her, du går og hyggeventer på, om Champions Leaque-finalen spilles den dag, eller om du måske finder et andet påhæng i mellemtiden. (Hvis det sidste sker, er det generelt et tegn på, at du skal tage dig sammen).

 2. Kom ikke for sent til kirken eller receptionen. Kom i det hele taget ikke for sent.
  Dette punkt burde kunne udelades, men der kan jo gå ting galt i trafikken osv. Hvis du pludselig står uden for kirken, og ceremonien er gået i gang, skal du ikke komme blæsende ind og forstyrre alle. Du venter udenfor, indtil det er overstået, og dørene alligevel åbnes.

 3. Giv kun brudeparret gaver, de udtrykker ønske om. Dette er måske den eneste begivenhed, hvor gaveønsker skal respekteres hundrede procent, og man bør droppe sin ellers velmente impulsivitet og kreativitet.

Konversér gerne med gommens nye svigermor

 1. Drik ikke for meget alkohol. Punktum. Pinligt fulde bryllupsgæster er jordens mest belastende væsener.
  Hold i det hele taget lav profil og find din indre 'old school-høflighed' frem. Lad være med at indgå i politiske diskussioner eller andre samtaler, som kan blive højrøstede og trække forkert opmærksomhed til jeres bord.
  Impulsive taler og skålsange er no go - toast masterens plan skal overholdes til punkt og prikke.

 2. Insistér ikke på at tale for længe og intenst med brudeparret under festen, selvom du får behov for at vise din store glæde på deres vegne.
  De er lykkelige for at se dig, men i dag er deres hoveder oppe i skyerne, og du kan ikke forvente, at din monolog siver ind.

 3. Derimod er det altid en god idé at trække brudeparrets forældre, især mødrene, til side og udtrykke taknemmelighed og positivitet.

 4. Styr din smartphone. Lad være med at tage fotos hele tiden - der er sikkert en bryllupsfotograf til stede - og lad Facebook, mails og sms'er ligge.
  I øvrigt skal du respektere, hvis brudeparret gerne vil have opstillede fotos af gæsterne, som involverer dig.

 5. Hvis du ikke bryder dig om maden, borddækningen eller noget andet, så hold det for dig selv. End of story.

 6. Det er okay at forlade festen forholdsvist tidligt, men det må først være efter brudevalsen. Du behøver ikke være til stede til kl. 6 som gæst efter denne lange dag.

Få flere bryllupsfif her