Bordopdækning med sukkulenter og kaktusser
© Blueberry Tales

Dæk op med sukkulenter

Camilla Drost fra Blueberry Tales fejrer sin kærestes 30-års fødselsdag med et smukt fødselsdagsbord. Se her, hvordan du med kaktusser, sukkulenter og en krøllet hørdug kan skabe en rå og maskulin borddækning.

Opdækning der er en 30-års fødselar værdig

Kaffe, røg og whisky var smagene ved den fødselsdagsmiddag, Mikkel afholdte i anledningen af sin 30 års fødselsdag. I dette indlæg vil jeg dele det bord, som jeg dækkede til lejligheden, og hvis I når hele vejen igennem indlægget, vil I også finde den menu, vi serverede.

De af jer, som følger mig på Instagram ved, at vi netop er hjemvendt fra Marokko, hvor vi brugte et par dage på at slappe af. Vi tilbragte en nat i et hyggeligt berber-telt i Agafay ørkenen lidt syd for Marrakech. Den næste morgen vågnede vi utrolig tidligt (takket være vores betænksomme søn, August), tids nok til at nyde det smukke landskab og solen, da den stod op over de snedækkede Atlasbjerge og svøbte den blege ørken i sine varme stråler. Og lige dér fyldte Mikkel 30 år! For at fejre denne milepæl havde han i denne weekend inviteret nogle af sine ældste og tætteste venner til god mad, vin og cognac; en borddækningsmulighed, jeg ikke kunne lade passere.

Lys på middagsbordet
© Blueberry Tales

Sukkulenter og kaktusser på bordet

Jeg har på det seneste leget med idéen om at style et bord med kaktusser og sukkulenter; jeg er vild med de støvede grønne farver og rå udseende, og da dette var en aften med drengene, tænkte jeg, at det var en oplagt anledning til at føre min idé ud i livet.

Som ved mange andre former for visuel kunst, handler borddækningen om komposition; det gyldne snit, fokuspunkter og ledende linjer. Jeg ser rum og bord som mit motiv, og så styler jeg derfra, med dugen som afsæt – hvis jeg bruger sådan en, naturligvis.

Jeg er vild med måden, hvorpå forskellige farver og teksturer kan spille sammen, og det er noget, jeg tillægger mindst lige så stor vægt på som kompositionen. Da jeg gerne ville trække borddækningen i den lidt mere rå/maskuline retning, brugte jeg en mørkegrå hørdug, som jeg ikke strøg (for den perfekte uperfekte krøllede dug kan dugen opbevares krøllet sammen til en stor stofbold). Jeg brugte også vores stentøj og facetslebne whiskyglas.

Ved blot at ændre nogle få men centrale elementer, synes jeg, at et bord kan ændre markant udtryk, og det er naturligvis kun din fantasi, som sætter grænserne.

Suppe | Jordskokkesuppe m/ stenbidderogn

Kød og grønt | Saltbagt culotte m/ selleri og pære (Find link til opskrift her)

Ost | Gedeost og 24 mdr. Gruyère

Kage | Chokolade, kaffe, røg og whisky lagkage (Find link til opskrift her)

Dæk bordet med den perfekte uperfekte krøllede hørdug
© Blueberry Tales
Oliven og smukke terrakottakrukker på middagsbordet
© Blueberry Tales
Dæk dit middagsbord med en krøllet hørdug
© Blueberry Tales
Stil sukkulenter og kaktusser på middagsbordet
© Blueberry Tales

Blueberry Tales og BO BEDRE

Følg Camilla Drost på hendes blog blueberrytales.com. Eller find fremover nogle af hendes bedste og smukkeste madkreationer i en dansk udgave her på bobedre.dk på bobedre.dk/blueberrytales.