Guide til danske bolighuse og møbelforretninger
© Bambusreoler fra ATBO - Pexels

Bolighuse: Her skal du købe dine møbler

IKEA, IDEmøbler eller Hay? Er du i tvivl om hvor du skal købe sofa eller spisebord, som passer til din boligindretning? Vi guider dig til de helt rigtige bolighuse og møbelforretninger.

Find vej i bolighus-junglen

At finde den nye sofa, reol eller lampe, der kan opgradere hjemmet kan være lidt af en tålmodighedsprøve. Bolighusene og møbelforretningerne bugner af lækre møbler, dansk- og udenlandsk design og boligtilbehør i alle stilarter, materialer, farver og prisklasser. Det kan derfor være en smule uoverskueligt at begive sig ud på jagt i møbelhusene – selv for den største indretningsentusiast.

Sofaguiden til bolighuse og møbelforretninger

Det kan være en god idé at afsøge markedet hjemme fra sofaen, inden du tager på udflugt til de mange møbelforretninger, bolighuse og designbutikker, der findes rundt om i landet. Det er denne del af projekt ”nye-møbler”, som vi kan hjælpe dig med. Vi har nemlig samlet en liste over de bedste danske boliglhuse. Så du ved, hvor du kan finde de nye møbel til hjemmet – uanset om det skal være Hay eller IKEA.

IDEmøbler - 36 butikker i Danmark

IDEmøbler er en dansk møbelkæde og vel nok kendt af de fleste. Kæden blev etableret i 1969 og rummer i dag 36 butikker fordelt i hele landet.

Kæden har et ret bredt sortiment, primært til stuen, spisestuen og soveværelset. Desuden kan du også finde møbler til haven i IDEmøbler. Et bredt udvalg i både design og prisniveau er ifølge kæden selv, det væsentligste ved IDEmøbler. Det betyder, at du kan finde en prisvenlige sofa til teenageværelset og Verner Panton-lampen til spisestuen.

Se mere her

Flotte møbler fra møbelforretning til spisestuen.
© IDEmøbler

Designmøbler fra Bolia

Hvis det nye spisebord skal være af naturmaterialer som træ, marmor og beton, og sofaen af uld, læder eller genanvendelig polyester skal du udforske Bolia og deres møbelunivers. Kæden kalder sig selv en designvirksomhed, der holder på skræddersyede og håndlavede produkter – alle med et skandinavisk udtryk.

Udvalget dækker over sofaer, spisestuemøbler, opbevaringsløsninger, lamper og kontor- og entrémøbler. Desuden har butikken væld af fine pyntegenstande, tæpper og andre accessories. Bolia har syv butikker i Aarhus, Købehavn, Lyngby, Odense og Roskilde samt en netbutik, der også forhandler hele udvalget.

Priserne er meget blandede - der er sofaer til alt mellem 8.000 kr. og 100.000 kr., og spiseborde fra 4.000 kr. til 25.000 kr. Til gengæld kan du finde yndige glasvaser og lysestager for en slik.

Se mere her

Moderne sofaer i klassisk stil fra Bolia bolighuset
© Bolia

Bolighuset Hay: æstetik og humor

Hvis About a Chair, Wrong for Hay og sengetæppet Dot siger dig noget, er det ikke mærkeligt. Produkterne kommer naturligvis fra Hay, der inden for de sidste 10 år i den grad har fået deres navn på det danske – og udenlandske – møbelkort.

Hays sortiment favner bredt over møbler, tekstiler, køkkenaccessoirers, lamper osv. Både danske og internationale designere har haft fingrene i møbelproducentens varer, der alle er bygget på funktionelt design, kvalitet, humor og æstetik.

De fleste møbler i Hays sortiment har vældig fornuftige priser. Nyklassikeren, About a Chair koster 1.599 kr. og Hays genoplivning af FDB-møblerne byder på spiseborde fra omkring 2.000 kr.

Se mere her

Bolighuset og møbelforretningen Hay er dansk design på den fede måde
© Hay

IKEA's saml-selv-univers

Hele verdens møbelhus, IKEA, behøver næsten ingen præsentation. Varehuset har mere 9.500 produkter i hele sortimentet, og kommer således bredt rundt om alle boligindretningens hjørner. Det er unødvendigt at nævne, at IKEA slår sig på lave funktionalitet til billige priser og ”saml-selv-princippet”.

Der er intet unikt eller særegent over en Billy reol fra IKEA – til gengæld er den billig, funktionsdygtig og enkel i designet. Derfor kan IKEA-møblerne sagtes indgå som en del af møblementet i ethvert hjem.

Der findes IKEA-butikker i Aalborg, Aarhus, Gentofte, Odense og Taastrup.

Se mere her

Bolighuset IKEA passer ind i alle hjem
© IKEA

Bolighuset Ilvas store sofaudvalg

Ilva begyndte som en lille møbelbutik i Vanløse i 1961 under navnet J.L. Møbler. Manden bag butikken, Jørgen Linde, var især optaget af at sælge de bedste sofaer til sine kunder. Siden hen er forretningen vokset sig til flere og i dag findes Ilva i Aalborg, Aarhus, Ishøj, Kolding, Lyngby, Odense og Viborg.

Intet mindre end 500 sofaer kan du vælge imellem, udover møbler og tilbehør til alle boligens rum. Der er stor variation i pris, form og udtryk blandt Ilvas møbler – fra de klassiske Flexa børnemøbler til Ilvas egne designkoncepter.

Se mere her

Møbelhuse tilbyder stor variation i sortimentet
© Ilva

Trævarefabrikkernes udsalg

Trævarefabrikernes Udsalg byder på træmøbler og trævarer til hele hjemmet og er især kendt for ABC-reolen, børnesenge, bogkasser og reolsystemer. Butikskæden har eksisteret i mere end 70 år, og har i dag 10 forretninger fordelt over hele landet.

Der arbejdes med et nogenlunde fast varesortiment, hvilket betyder at stigereolen eller reolsystemet altid kan udbygges og opdateres. Priserne varierer alt efter træsort og behandling, men de fleste produkter fås i prisvenlige varianter.

Se mere her

Træ og god kvalitet holder længere - også når det gælder dine møbler
© ABC Reolen

Bo Concept - moderne design

Moderne designmøbler – det er med Bo Concepts egne ord præcis, hvad du finder hos dem. Kædens sortiment er tiltænkt mennesker, der er tiltrukket af den urbane livsstil, og butikkens egne designere skaber møbler, der både er smarte og moderne.

Priserne varierer i sofasortimentet fra omkring 10.000 kr. til 60.000 kr. mens et spisebord koster fra 4.000 kr. til 20.000 kr.

Bo Concept findes i Ishøj, København og Aarhus. Alle butikker tilbyder desuden indretningshjælp.

Se mere her

Interiør fra bolighuset / møbelforretningen Bo Concept.
© Bo Concept

Håndlavede møbler fra Nova Møbler

På Nørrebrogade i København ligger Nova Møblers første butik, der åbnede i 2003. Både Odense, Aarhus, Helsingør, Amager og København K har siden hen fået en Nova-butik og på hjemmesiden kan du også købe et udvalg af kædens produkter.

Det er især håndlavede møbler og boligtilbehør med et rustikt eller industrielt udtryk, du finder i butikken. Mange af møblerne produceres af Nova Møbler selv, men de forhandler også internationale brands som Tom Dixon og &tradition – og så kan du ofte købe kunst produceret af lokale kunstnere.

De fleste møbler er inspireret af 40´erne, 50´erne og 60´erne – og så anvendes genbrugstræ i produktionen.

En sofa koster godt 6.000 kr. og det samme gør et spisebord.

Se mere her

Super smart og lækker lænestol fra møbelforretningen Nova Møbler
© Nova Møbler

Bolighuset Biva - møbler på tilbud

Hos møbelhuset BIVA Møbler kan du finde et af landets største udvalg af billige møbler til alle hjemmets rum. BIVAs brede sortiment indeholder funktionelle møbler for enhver smag i stilfuldt og moderne design - blandt andet sofaer, lænestole, spiseborde, madrasser og lamper. Sortimentet bliver løbende opdateret med nye møbler, så det rammer tidens trend i boligindretningen bedst muligt.

Du kan se mere på webshoppen her eller i BIVAs showroom på Roskildevej 537, Brøndby.

Se mere her

Møbler fra bolighuset Ilva.
© Biva

Sofakompagniet - online bolighus

Designsofaerne fra det danske møbeldesignfirma, Sofakompagniet, er yderst populære. Det skyldes formentligt både de forskellige produkter, der både udstråler klassisk design og retrostil og de gode priser.

Sofakompagniet er stiftet som et online møbelhus. Møblerne købes og betales på nettet og leveres direkte fra firmaets fabrik i Vietnam, hvilket ifølge firmaet selv sikrer lave priser.

Sofaerne er designet af Sofakompagniets egne designere og nye, frække designs er målet med hver ny kollektion. Ud over et stort udvalg af sofaer tilbyder Sofakompagniet også sofa- og spiseborde.

Priserne starter fra omkring 3.000 kr. Du kan se og prøve alle sofaer og borde i Sofakompagniets showrooms i Aarhus og København.

Se mere her

Sofaer fra online bolighuset sofakompagniet.
© Sofakompagniet