9 modige projekter til dig, der ikke er bange for farver

Mangler du det sidste skub til at kaste dig ud i et vovet malerprojekt? Så se med her og lad dig inspirere.

Den rene kunst

Der er virkelig noget kunstnerisk over dette kreative malerprojekt. Både valget af farver og former samt det fine spejl, som på en finurlig måde fuldender det hele. Det må da siges at være et inspirerende og i den grad også et modigt projekt.

De friske og varme farver giver noget liv og hygge til indretningen. Dette må være et eksempel på, at man ikke skal være bange for at kombinere flere farver og nuancer, se bare, hvordan farverne her passer perfekt sammen på trods af deres meget forskellige nuancer.

Tør du male loftet?

Det har man i hvert fald gjort her, og det må da siges at være vellykket. Her har man formået at skabe en hyggelig hulestemning midt i stuen, fordi loft og vægge er malet i den samme varme, men neddæmpet orange farve.

Billederne på væggen og den flotte hvide loftslampe kommer virkelig til deres ret, fordi de står i så tydelig kontrast til væggene og loftet.

Et gennemført og modigt malerprojekt, må man sige!

Var der nogle, der sagde turkis?

Her får man i hvert fald turkis for alle pengene og så endda kombineret med en sart lyserød.

Det giver et legende og vildt udtryk til det ellers meget enkle køkken, og man kan da ikke andet end at blive glad, når man træder ind i dette farvemekka.

Dette er et eksempel på, at man sagtens kan eksperimentere med vilde farvekombinationer og skrigende farver, og stadig ende ud med et vellykket resultat.

Dog er det vigtigt at sørge for, at farverne i de forskellige rum i dit hjem passer nogenlunde sammen, da man ellers kan ende ud med et forvirrende helhedsindtryk.

Mal dine døre

Kast dig ud i at male dine døre samme farve som væggene omkring, som man har gjort her.

Det giver et virkelig gennemført og anderledes tvist til indretningen og er et forholdsvis enkelt projekt.

En hvid dør mod en farvet væg kan i mange tilfælde tage al opmærksomheden på grund af den iøjnefaldende kontrast, hvormed den farvede væg slet ikke kommer til sin ret. Og det er da ærgerligt. Så overvejer du at male en væg, burde du tage døren med i dine overvejelser.

Lad en væg skille sig ud

Hvis du trænger til, at der sker noget nyt i dit hjem eller bare mangler noget at tage dig til, så er det altid en god idé at give dig i kast med at male en væg.

En enkelt farvet væg i stuen, på børneværelset, i køkkenet eller sågar på badeværelset kan nemlig gøre underværker.

Her har man valgt en modig og meget skrap lyserød farve, som i den grad giver noget kant og en wow-effekt til stuen. Du kan også sagtens holde dig til en mere neutral farve og stadig tilføre kant og liv til din indretning.

Gå all in med din yndlingsfarve

Hvis du elsker lilla, er der ingen, der stopper dig i at male hele din stue lilla. Og her har du et eksempel på, at det faktisk kan se rigtig elegant og stilrent ud med en lilla stue.

Et modigt valg, må man sige, men den sarte lilla farve giver denne stue et helt unikt udtryk, og den understøtter de øvrige farver fremfor at overdøve dem.

Vær ikke bange for at gå all in med din yndlingsfarve, hvis du har lyst til det, og hvis det i øvrigt passer til din indretning.

Regnbuens farver

Her er alle regnbuens farver bogstaveligt talt samlet på ét sted.

Den turkis væg passer perfekt til den øvrige indretning i stuen, og den lader samtidig de forskelligt farvede billeder på væggen træde frem og komme til deres ret.

Man må sige, at vi har at gøre med et meget vovet farvespil, som bestemt ikke ville fungere i alle hjem, men her er det helt rigtigt.

Skab en rød tråd

Mangler du inspiration til, hvordan du kan pifte din gamle trappe lidt op, så er dette da et godt bud.

Her har man været modig og valgt at male trappen i forskellige pastelfarver, men der er også mange andre muligheder. Måske er der en farve, som går igen flere steder i din indretning? Så ville den være oplagt at bruge på trappen, da du på den måde let kan skabe en rød tråd i din indretning.

Lad dit loft skille sig ud

Her har man virkelig været modig og valgt at male loftet på det enkle og minimalistiske badeværelse helt gult. Og det fungerer overraskende godt!

Den skrigende, gule farve står i kontrast til de helt neutrale grå farver, og den giver samtidig noget liv og varme til de kolde, grå nuancer. En modig og anderledes måde at skabe et unikt badeværelse på.