8 hjem med smarte opbevaringsmuligheder

Mangler du inspiration til opbevaringsmuligheder i dit hjem? 8 vidunderlige hjem giver deres bud på, hvordan de opbevarer deres ting på den mest smarte og elegante måde.

© Mads Mogensen

Skræddersyet reolsystem der gemmer dit tv væk

Huset i West End i London har været igennem en stor renovering og er blevet til et vidunderligt moderne hjem. I dagligstuen er der en speciallavet reol, som ejerne blandt andet bruger til opbevaringsplads af en samling af værker, der købt med hjem fra rejser og markeder. Den nederste del af reolen er malet i en blå nuance, der matcher endevæggen. Ved at placere fjernsynet i en niche i skabet, er det lykkedes at få fjernsynet til blende ind i rummet. Et speciellavet reolsystem hjælper dig desuden til at få udnyttet pladsen bedst muligt i dit hjem, specielt hvis du har skråvægge.

© Christian Schaulin

Benyt højden i dit hjem til opbevaring

Inde i Stockholms smukke skærgård har et ungt par bygget en spektakulær bolig midt i naturen. I huset har parret specialbygget en reol, der udnytter rummets højde til opbevaring. Reolen har både åbne og lukkede hylder, så tingene kan gemmes væk og udstilles.
Er du heldig at have højt til loftet i dit hjem, bør du udnytte højden på bedst mulig måde. Det kan blandt andet gøres med en reol, der fylder hele væggen og går helt op til loftet, hvorpå du kan opbevare dine bøger og udstille andre personlige genstande. Det kan være ting, som du gerne vil have opbevaret et sted hvor de kan vises frem, uden at du har behov for at skulle nå dem særlig ofte.

Se resten af boligreportagen, der er skrevet af Kristina Raderschad her.
© Birgitta Wolfgang

Så nemt kan du gemme dine køkkenmaskiner væk

I et drømmehuset nord for København er der et hav af gode opbevaringsmuligheder.
En ting vi alle kender til, er mangel på opbevaringsplads til vores køkkenmaskiner. I dette hjem har familien fået lavet et stort skab i deres køkken, som gemmer på køkkenmaskinerne, samtidig med at du nemt kan benytte dig af dem. Det eneste du skal gøre, er at åbne lågerne til skabet, hvori dine køkkenmaskiner står. Denne måde at opbevare sine køkkenmaskiner på ses mere og mere. Du skal være opmærksom på at have nok el-stik inde i skabet, så dine køkkenmaskiner har mulighed for at blive sat til, mens de stadig står i skabet.

Se her, hvordan familien har fået implementeret andre smarte opbevaringsmuligheder.

© Mads Mogensen

Få mere opbevaring ved spisebordet med et vitrineskab

Hjemme hos Lene Halse Hornemann er spisestuen indrettet med en stor sort reol, der er placeret langs endevæggen. Reolens nederste hylder er lukket til med låger, hvor familien har mulighed for opbevaring. Reolens øverste hylder er åbne og her er hylderne udnyttet til at udstille simple vaser og bøger, der er sorteret efter farver.

Ofte ses lignende reoler med glaslåger, hvori der er mulighed for at vise dit fineste service, fade, glas og vaser frem.

Se resten af boligreportagen af Martina Hunglinger her.

© Stylist: Stine Kirchheiner. Fotograf: Andreas Mikkel Hansen.

Enkelt badeværelse med masser af opbevaring

Badeværelset her, byder på flere praktiske opbevaringsmuligheder for familien. Endevæggen er skabe og hylder i egetræ fra gulv til loft, hvilket giver masser af plads til opbevaring. Træets struktur ses tydeligt, hvilket giver rummet en helt anden effekt, end en klassisk ensfarvet låge.
Endevæggen skiller dig ud fra andre endevægge, ved at have et dekorativ element med åbne hylder, hvor bordpladen går helt hen til og danner en hylde i sig selv. I den modsatte er der masser opbevaringsplads bag skabslågerne.

Se badeværelset fra flere vinkler af her og bliv inspireret til smarte opbevaringsløsninger.

© Andreas Mikkel Hansen

Tænk i multifunktionelle møbler til det lille hjem

I en lejlighed på kun 40 kvadratmeter gælder det om at være kreativ med opbevaringen. Designer, Michael Kristensen, har stue og kontor i samme rum, der kan forvandles til et soveværelse. Den specieldesignede sofa har masser af plads til opbevaring i soklen. Halvdelen af sofaen kan drejes rundt og hurtigt blive til en seng.

Når du bor småt, er det vigtigt at tænke kreativt og skabe multifunktionelle løsninger, der giver plads til opbevaring. Det er derudover vigtigt at indrette med lyse farver, for at det ikke kommer til at se småt ud. Det kan du fx gøre ved at male både gulv, loft og vægge hvide.

Se flere billeder af det multifunktionelle møbel og andre kreative løsninger her.

© Kira Brandt

En køkkenø med plads til opbevaring og samvær

Hjemme i Thomas Schlossers rækkehus på Holmen, har han fået lavet et bombastisk køkken i sort marmor og teaktræ. Den lange ø i køkkenet er udført i sort marmor med teaktræsskuffer, der giver masser af plads til opbevaring.

Har du plads i dit hjem til en køkkenø, bør du tænke flere forskellige funktioner ind i den. Sørg eksempelvis for at der stik til computere og ipads, så familien har lyst til at sidde ved øen mens der bliver lavet mad.

Se resten af boligreportagen, der er skrevet af Katrine Martensen-Larsen her.

© Mads Mogensen

Unik garderobeplads i soveværelset

Arkitekt Manfred Lux har bygget sit drømmehus på en skrænt ned til floden Schmutter i Tyskland. I soveværelset under sengen, er der skuffer til opbevaring og i den mørke trævæg bagerst i soveværelset er der indrettet skabe. Som en ekstra fin detalje, er der er luft mellem skabe og skuffer, så de kan anvendes som sengebord.