Vask tekstilerne i hjemmet sikkert og grundigt med AEG serie 8000
© iStock

4 ting i boligen du sagtens kan smide i vaskemaskinen

Har du også lækre tekstiler i hjemmet, der trænger til at blive frisket op, men som du ikke tør smide i vaskemaskinen?

Tekstiler i hjemmet som tæpper, gardiner og puder giver en hyggelig stemning, men ofte er de sarte materialer svære at få rene. Måske er du i tvivl om, hvad du gør, når først uheldet er ude og kaffen er spildt på det lækre uldtæppe eller på yndlingsskjorten i silke, du har hængende i garderoben. Men bare rolig - nu kan du faktisk vaske alle dine sarte tekstiler i maskinen.

1. Silke

Sengetøj i silke er super populært i øjeblikket - især blandt kvinder - fordi silkens bløde overflade gør, at din hud ikke gnider mod stoffet i løbet af natten, som den fx gør ved et pudebetræk i bomuld. Dermed kan du mindske fine rynker i ansigtet og få et blødere hår. Silke kan dog være besværligt at holde pænt, fordi det traditionelt set anbefales at vaske i hånden.

Dog findes der i dag vaskemaskiner og tørretumblere, der med et specielt vaskeprogram passer godt på silken, så det bliver let at vaske uden bekymringer og holder sig smukt vask efter vask.

AEG har med deres 8000 serie gjort det muligt at vaske og tørre selv de mest sarte materialer i maskinen.

2. Uld

Der er ikke noget som et blødt og lækkert uldtæppe i sofaen eller til de kølige sommeraftner på terrassen. Hvis ikke det hjælper at hænge uldtæppet til luftning udenfor, så vask det i en maskine med et program, som er specielt lavet til at passe på delikate materialer som uld og cashmere. På den måde bevarer materialets fibre styrken og forbliver bløde, så du kan have glæde af dit tæppe i lang tid.

Kan det virkelig passe, at man kan smide sarte materialer i vaskemaskinen og tørretumbleren? Det afprøvede svenske Whyred, hvor hele AW17-kollektionen fik en tur i AEGs nyeste maskiner lige inden showstart. Se hvordan det gik i videoen her:

3. Hør

Hør er et naturligt materiale, der har en smuk lethed og mat glans, som giver et let udtryk i stuen eller soveværelset. Men hør kan være besværligt at vaske, da fibrene kan knække og derved skabe huller i stoffet.

Du kan sagtens vaske og tørre dine boligtekstiler og tøj i hør ved lav temperatur på et skånsomt program i maskinen.

4. Alt i din garderobe

Selvom det kan virke helt vildt, så kan du faktisk også smide næsten alt i din garderobe i vaskemaskinen og tørretumbleren. Selv de mest sarte items som silkebluser, blondetoppe og cahsmeretrøjer kan med en moderne maskine, der tilpasser sine programmer til tøjet, blive vasket og tørret i maskinen, uden at tøjet lide skade eller blive misfarvet.

AEG Serie 8000 gør det nemt og sikkert at vaske og tørre de sarte materialer
© AEG

Nu er det nemt at passe på sarte materialer

AEG har netop lanceret kampagnen #FashionWash, der opfordrer os til at vaske og købe mindre tøj. Vi slider nemlig unødigt meget på vores tøj og forkorter dets levetid ved at vaske det alt for ofte.

AEG 8000 serien består af en vaskemaskine og tørretumbler, der vasker og tørrer selv det mest sarte og delikate tøj.

Vaskemaskinen damper dine skjorter, vasker din uldfrakke og sørger for, at dit silketøj bevarer elasticiteten og farverne. Takket være ÖKOMix-teknologien bliver dit tøj vasket i dybden selv ved lave temperaturer og korte vaskeprogrammer.

Tørretumbleren tørrer din uldtrøje, uden at den krymper eller bliver slidt, og dine skjorter bliver mindre krøllede, end hvis du hænger dem til tørre. AbsoluteCare®-systemet tilpasser programmet, så tromlebevægelse og temperatur passer nøjagtigt til tøjet.

Læs alt om eksperimentet og maskinerne fra AEG på Aeg.dk/carelabelproject