3 stilfulde døre til designelskeren

Den kompromisløse designelsker ved, at nøglen til at skabe den helt rigtige stil ligger i detaljen. Døre er muligvis ikke det første, man tænker på, når det handler om boligindretning, men de udgør en stor del af boligens samlede udtryk og kan være med til at understrege stilen.

Vi har samlet en guide med tips og tricks til, hvordan du skaber et stilrent udtryk med håndlavede kvalitetsdøre fra SWEDOOR, der har lanceret en ny kollektion med fokus på design produceret af snedkere i Danmark.

Om du er til moderne byggeri, funkis fra 60erne eller klassisk stil fra det forrige århundrede, kan du skabe det helt rigtige look, der passer til din boligstil.

Stilrene toner til moderne hjem

Den moderne bolig vil ofte være karakteriseret ved rene linjer, naturlige farver og enkle snit. Tænk indretningen i en simpel farveskala med fokus på for eksempel sort, hvid, brun og grå og sammensæt din indretning herefter.

Sørg for at skabe en rolig indretning med fokus på udvalgte designklassikere som for eksempel en lænestol eller en lampe. For at gøre stilen gennemført, er det vigtigt at finde et dørdesign, der matcher din boligs unikke stil eller arkitektur – gerne i organiske materialer som træ.

Klassiske detaljer til tidløse hjem

Er din bolig i klassisk stil med tidløse detaljer som stuklofter, plankegulve eller høje paneler, er det oplagt at vælge døre med originale detaljer. Bor du en murermestervilla fra 1920ene eller i en lejlighed i herskabelig stil, vil en klassisk fyldningsdør være oplagt. Brug farver i naturlige nuancer, der både kan gå til moderne møbler eller en mere traditionel stil.

Funktionelt udtryk til funkis-stilen

Den stilrene funkisvilla er kendetegnet ved rene linjer uden overflødelige detaljer. Her er fokus på funktionalitet og det enkle udtryk – gerne i monokrome farver som sort og hvid. Den glatte dør med vindue, der giver lys imellem rummene, er et oplagt valg, hvis du vil fuldende udtrykket.