3 møbler du skal opdatere i dit hjem i 2016

Sofaen er kommet op på tå, der er ved at ske en kulturændring på toilettet, og spisebordet breder sig. Læs, hvordan du lynhurtigt får 2016 ind i dit hjem.

Mange fantastiske tendenser præger 2016, når det gælder indretning: Spræl på farver, materialer og teknologi. Men du behøver ikke benytte dig af dem alle for at få et smukt og kontemporært hjem, der følger med og samtidig er stilsikkert.

Derfor har vi her udvalgt tre (et halvt!) tip, der vil opdatere dit hjem med bare en enkelt udskiftning.

1. LANGBORDET HAR VOKSEVÆRK Vi kommer ikke uden om, at spisebordet skal fylde rigtig meget i dit hjem i 2016. Det er et samlingspunkt i den travle, moderne familie, og man skal kunne lave alt rundt om det bord – samtidig med, at der er plads til alle. Med træ går du aldrig galt i byen, men vælg gerne andre materialer, og vælg helst ikke noget, der er for spinkelt. Store planker eller tungt marmor der virkelig markerer et centrum i hjemmet, finder man hos mange producenter. Til daglig kan du placere et smukt stilleben i den ene ende af bordet, som du kan skifte ud jævnligt. Til fest er det bare om at være kreativ med borddækningen og udnytte alle centimeter.

2. FREMTIDENS TOILET ER HER Ja, toilettet er også et møbel, og i 2016 begynder der for alvor at komme teknologi ind på badeværelset. En af de ting, der måske kræver en kulturændring hos de fleste, men som allerede har vundet indpas i mange luksuriøse hjem i Danmark, er AquaClean-toiletterne, der vasker med lunt vand og tørrer dig efter toiletbesøg. Vi bruger vand til at vaske hænder og hår – hvorfor ikke være lige så hygiejniske, når vi har været på toilettet? Noget, der måske vil overraske dig er, at over 70 procent af verdens befolkning allerede bruger vand i stedet for papir. Du betjener douche- og tørrefunktionen med et enkelt tryk på en fjernbetjening, og alle medlemmer af familien kan have deres egen profil. Det teknologisk overlegne AquaClean-toilet fra schweiziske Geberit er med andre ord fremtidens møbel og passer smukt ind på det designbevidste badeværelse. Se, præcis hvordan det fungerer her.

3. SOFAEN SKAL PÅ BENENE Ak. Flyderens tid er ovre. Vil du gerne have et stilfuldt hjem anno 2016, så skal du have en sofa, der står på smukke ben. Træben, stålben, runde, firkantede – det er ligemeget. Bare sofaen er løftet fra jorden, så du skaber illusionen af rum og luft i din stue, og så sofaen bliver et lækkert møbel i stedet for en dominerende gigant i rummet. Kig tilbage på de danske møbelklassikere og find masser af inspiration – men forkæl eventuelt dig selv med en moderne version, der ofte lige har skruet lidt op for komforten. Vær modig og vælg meget gerne smukt læder, der kun bliver lækrere med tiden, eller vælg et fantastisk uldstof i en markant farve. Begge dele kan nemt skiftes ind i et stilrent, nordisk hjem.

...OG SÅ LIGE ET LILLE TIP TIL!
Har du smukke gulve? Eller måske ikke? Uanset hvad, så skynd dig at forene eller forskønne dem med et unikt gulvtæppe, der skaber masser af struktur i rummet. I år er der (ligesom i 2015) næsten frit valg på alle hylder, når det gælder grafiske og farverige mønstre. Vælg gerne et tykt, blødt materiale – jo mere struktur jo bedre!