Indretningsarkitekten guider: Bedre rumfordeling og flow i sommerhuset

Et smalt og trængt køkken kan være vanskeligt at indrette. Vores indretningsarkitekt kommer med sit input til, hvordan Mia kan ombygge sit sommerhus og dermed optimere sit køkken.

Sommerhus inspiration: Majas sommerhus (nu)
© Lone Barslund

Kære Maja

Tillykke med det skønne sommerhus, fint sortmalet med hvide vinduer, døre og masser af charme.

Det forekommer mig, at man simpelthen kommer ind det forkerte sted i huset. Jeg forestiller mig, at hvis I flytter indgangen og bryggerset, så kan I få to dejlige værelser med eget bad i den nu fredelige ende. Det store soveværelse bliver fortsat gennemgangsrum, så enten er det lille værelse til familiens mindste, og ellers kan det bruges til arbejdsværelse. Døren ind til badeværelset flyttes om på den anden væg. Ved at flytte indgang og bryggers over til køkkenet får I samlet adgang og fordelingsrum midt i huset.

Badeværelsets dør flyttes ud i en ny mellemgang, så den er væk fra køkkenet. Den nye dør sidder lige ud for bagdøren, der fører ud til jeres udendørs bruseplads. Bryggerset er egentlig kun vaskesøjle og et skab - jeg tænker, at det ikke er nødvendigt med vask her.

Ved at nedlægge det lille værelse ved køkkenet og inddrage det i indgang og det nye køkken, får man direkte adgang til terrassen og mulighed for at lave endnu et værelse eller to små værelser for enden af stuen. Jeres opholdsstue flyttes om på den anden side, hvor der indrettes med sofa og lænestole, der sagtens kan være i det ret smalle rum.

Så nu har I tre eller fire værelser, spisestue med brændeovn i sammenhæng med køkken og direkte adgang igennem huset til opholdsstue og værelser, så alt i alt en meget bedre fordeling af den gode plads.

Jeg håber, du kan bruge det.

Bedste hilsener
Lone

Sommerhus inspiration: Majas sommerhus (efter)
© Lone Barslund

LÆS OGSÅ