© gettyimages

Indret opad for at udnytte alle kvadratmeter

En rumhøj reol er en af løsningerne på mangel af opbevaringsplads i en villalejlighed.

Kære Lone.

Du kommer med så mange gode forslag på bloggen, så nu prøver vi om du kan hjælpe os videre med vores projekt.

Vi bor i villalejlighed på første salen i en 50´er villa. Vi har en lys stue hvor loftet går til kip i den ene side men den er svær for os at indrette på grund af en pejs i det ene (høje) hjørne og en ganglinje fra køkken og gang til altan, som vi prøver ikke at møblere hen over.

Vi mangler reolplads og opbevaring i det hele taget og en større spiseplads, da vi tit har gæster.

Vi håber meget at du har tid til at kikke på det.

Vh Lotte og Kim.

plantegning stue
© Lone Barslund

Hej Lotte og Kim.

Jeres høje endevæg er totalt velegnet til at bygge en rumhøj reol på, så I understreger lofthøjden og får skabt et markant og iøjnefaldende møbel i rummet.

Allerflottest vil det være hvis I kan flytte pejsen til midt på væggen med reoler på begge sider. Pejsen bygges ind i en rumhøj, pudset væg, der giver tyngde i midten som kontrast til reolerne på begge sider.

Reolerne bygges af krydsfinér- eller MDF plader, der grundes og males.

I stedet for sofa med chaiselong og lænestol, kan I vælge en hjørnesofa, der vil definere opholdspladsen i rummet ved at vende den lange led ud imod stue og ganglinje.

Jeres spiseplads kan blive en hel del større hvis I vender bordet. En fast bænk med sæde- og ryghynde sparer plads i forhold til stole, så I kan få plads til 10, med ekstra stole for bordenderne.

Imellem bænken og væg til køkken kan I fint placere et skab eller lukket reol til alle de ting, der ikke skal stå fremme,- mapper og alt det andet lettere rodede grej, vi alle har.

Bedste hilsener Lone

plantegning stue
© Lone Barslund
plantegning reol
© Lone Barslund
© Lone Barslund