I øjnefaldende indgang

En stor bunke sko, der rodede, et ensomt spejl og en trist trappe var dét, der bød denne måneds læsere velkommen, hver gang de åbnede døren til rækkehuset i Albertslund.

© Andreas Mikkel Hansen

Hvorfor henvendte I jer til Mit nye rum?
–Vi havde brug for hjælp til at løse vores store opbevaringsproblem, og så kunne vi simpelt hen ikke finde noget godt lys til entreen.

Vi ville gerne have det lidt anderledes, og det måtte også gerne være lidt sjovt – men vi kunne ikke rigtigt selv finde ud af, hvordan vi skulle indrette os.

Hvad havde I aldrig selv fundet på?
–De sorte skabe på førstesalen – måden, de hænger på. Vi havde heller aldrig fundet på at bruge den store væg til vores overtøj – vi troede jo tværtimod, at det skulle gemmes lidt væk.

© Andreas Mikkel Hansen

Månedens læsere Kirsa og Peter Kofoed.

© Andreas Mikkel Hansen

Før - led entreen under et klassisk problem for smalle rækkehuse, nemlig dårlig belysning, som fik indgangspartiet til at virke mørkt og trist. Reposen på førstesalen var også dårligt udnyttet og manglede opbevaring, og så havde Peter Kofoed fået en kedelig vane med at hænge sit tøj på gelænderet.

© Andreas Mikkel Hansen

Det evige entré-problem Kirsa og Peter Kofoed bor i et rækkehus, traditionelt indrettet med en lille entré, der skal rumme det hele. Opbevaring, atmosfære og de praktiske løsninger, alle har brug for, når de skal ind og ud ad døren. Parret var især godt trætte af den dårlige belysning, da entreen og trappeforløbet ingen vinduer har. Trinnene er derfor blevet malet hvide, og det har gjort en afgørende forskel.

© Andreas Mikkel Hansen

Gør knager og overtøj til en del af indretningen, når muligheden for at gemme det væk ikke er der. Det har været filosofien i denne entré, og du kan nemt gøre det efter med fx disse sjove knager og bøjler fra Domestic. 479 kr. for et sæt, Base212.

© Andreas Mikkel Hansen

Skoskabe er gode til at få ryddet alt det fodtøj af vejen, som du ikke har i brug nu og her - og et ryddet gulv giver luft og ro i entreen. Shoebox har skostænger, der kan flyttes efter behov og skostørrelse, kan både hænges på væggen, placeres på sokler og kombineres med andre moduler som fx spejl og hylde. Knopperne kan bruges som knager og fås også i farver, fra 1499 kr., IDEmøbler.

© Andreas Mikkel Hansen

Opbevaring er i det hele taget afgørende for, om entreen fungerer. Find en løsning, der passer til netop dit rum – fx med Cabi U-serien, der kan bygges op efter behov. Fås i hvid og sort stål, som vist, 40 x 41 cm, 1699 kr., et sæt fødder, 199 kr., Hay.

© Andreas Mikkel Hansen

En blød, fin siddeplads er dejlig, når fx skoene skal snørres. Her er det en puf i 100 % bomuld med betræk i 100 % uld, h 50 cm, 1799 kr., By Nord.

© Andreas Mikkel Hansen

Opbevaring og oprydning Der var ingen tvivl om, at der i den grad manglede strategisk opbevaring til overtøj og sko i læserparrets entré og trappeopgang. Løsningen blev at udnytte pladsen både oppe og nede og på den måde binde området ved hoveddøren sammen med trappen og reposen på førstesalen.

© Andreas Mikkel Hansen

Nede er skoene kommet af vejen i de sorte skoskabe, så gulvet altid er ryddet, og der på den måde er mere luft og plads, når man træder ind i huset. Skabene linker samtidig videre til de sorte højskabe, sat effektfuldt på en lillamalet væg, lige når man kommer op ad trappen.

© Andreas Mikkel Hansen

Skabene linker samtidig videre til de sorte højskabe, sat effektfuldt på en lillamalet væg, lige når man kommer op ad trappen. De rummer ekstra tøj og overtøj, der ikke er i brug nu og her, mens de jakker og tasker, parret har i brug til daglig, bliver fremhævet på den nye tapetvæg med fine knager. Et lille afsætningbord med skabsplads indeni er også kommet til.

© Andreas Mikkel Hansen

Detaljer og farver Sort, hvidt, gråt og lilla er de grundlæggende farver, der er arbejdet med i denne entré. De binder indgangspartiet ved hoveddøren sammen med trappe og repos ved at gå igen i de grå og sorte tæpper, de sorte skabe, tapet, vægfarve, puder, knager osv.

© Andreas Mikkel Hansen

Belysningsproblemet er løst med en enkel klase af lamper, der også har en flot grafisk effekt.

© Andreas Mikkel Hansen

Tapetet giver fin grafisk virkning og passer godt til husets beboere, og selv om væggen her skal bruges til ophæng, kan man sagtens lege med udsmykningen. Vær blot opmærksom på, at der ikke kommer for mange farver ind i tapetet, da tøjet, som skal hænge her, også har farver. Her er der også tænkt i et lille naturtema med den bladformede gulvløber og egernknager, og en personlig billedvæg viser, hvem der bor her.