Hvordan udnytter vi pladsen under et skråloft?

Du kender det måske? Værelset ser stort ud, men det skrå loft betyder, at pladsen er næsten umulig at udnytte. Se, hvordan BO BEDREs indretningsekspert løser opgaven.

Hej Lone.

Vi er ved at lægge sidste hånd på vores helt nyindrettede loftetage, hvor vi efter at have boet i stueetagen uden børn, nu har indrettet tre soveværelser og et nyt bad.

Da huset har et helt almindeligt sadeltag, har vi valgt at lade loftet gå til kip i værelserne med synlige spær, mens loftet i gang og bad bliver plant.

Flere af vennerne har sagt at vi skulle lave et walk-in closet i forbindelse med vores soveværelse, men vi er nu blevet enige om at vi hellere vil have et større værelse og så have klædeskabene i værelset.

Mit spørgsmål går nu på skabene og hvordan vi indretter os både pænt og praktisk.

Der er ret høje skunkvægge, ca 140 cm høje, så vi håber at vi kan få en del tøj-opbevaring.

Vi håber du har en god idé til os.

Hilsener Lulu og Morten

© Lone Barslund
© Lone Barslund

Kære Lulu og Morten.

Jeg har tegnet to skabsløsninger så I kan se hvor meget plads I reelt får under skråloftet.

Det er super at I har så høj skunkvæg, for det giver værelserne god plads med fuld stå-højde og mulighed for at indrette skabene i 60 cm dybde.

De to snit i skabene viser således hvor meget plads I får med fuld skabsdybde på 60 cm, hvilket er hvad der skal bruges til bøjletøjet i en lav og en høj model.

I det lave skab er der højde til bøjletøj og / eller tre hylder.

I det høje skab er der plads til yderligere en hylde over bøjlestængerne, men her er hyldedybden reduceret til knap 50 cm på grund af tagetes hældning.

Så I kan vælge praktisk og tage den høje løsning, hvor skabsfronterne vil være ret markante, eller den lavere, lidt lettere udgave, hvor skabene mere ligner et møbel, fordi der er plads tilovers til en vase, tasker og lignende.

lone barslund