Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hvordan skaber man en åben forbindelse imellem køkkenet og spiseafdeling?

Vores ekspert guider familien til, hvordan de kan modernisere en ældre bungalow. Læs mere om det spændende projekt her.

Hej Lone,

Vi er en familie på tre, snart fire, der er gået i gang med at modernisere en ældre bungalow, så den kommer til at passe til os de forhåbentlig næste mange år.
Den kommende indretning af underetagen bliver lige neden for trappen, et stort badeværelse med brus, kar og vaskesøjle, et opmagasineringsrum og så to renoverede værelser der får udgang mod syd.

Din hjælp ønsker vi til stueetagen, hvor vi gerne vil have en mere åben forbindelse imellem køkken og spiseafdeling, et stort soveværelse og mere stueplads, meget gerne med bedre plads til bogreol og skrivebord, end vi har nu.
Der er mulighed for at bygge ud der hvor husets terrasse er i dag, hvis du finder at det er en god idé.

Vi håber meget at vores brev finder vej til dig.

Bedste hilsener Jens og Sanne

Kære Sanne og Jens,

Selvom den typiske bungalow med den høje kælder, hjørnevinduerne og den flade taghældning efterhånden har mange år på bagen som bygningstype, så er det stadig et virkelig fornuftigt hus med solrige rum og en fin udnyttelse af pladsen.

Når I laver direkte udgang fra kælderen får I uden tvivl nogle gode værelser, blot skal I være sikre på at der er de påkrævede 125 cm fra terræn og op til loftet for at kunne regne det for fuldt beboelige rum.
Der er andre regler såsom en minimum lofthøjde på 230 cm, ventilation, husets samlede bruttoareal osv., så tag en snak med kommunen før i går i gang.

Med hensyn til jeres stueetage, så kunne i som foreslået flytte soveværelset over på den nordvendte side af huset, så det ligger ved siden af badeværelset.
Køkkenet åbnes så meget som muligt ud mod entreen, så I får to langsider i stedet for u-formen og nu med åben forbindelse til jeres spiseafdeling.
Spisebordet kan nemt forlænges ind i den nye udvidede opholdsafdeling, hvor sofagruppen flyttes længere ud mod haven, så der bliver god plads til en lang bogreol opad væggen ind mod soveværelset med et arbejdsbord stående frit foran.

Jeres facade fløjdøre genbruger I i spiseafdelingen så I får direkte adgang til terrassen herfra. Da terrassen på grund af tilbygningen er blevet halveret, kan I som vist udvide trappen til fuld bredde og så anlægge en ny terrasse nede i haveniveau med rigtig god plads til grill og gæster.

Bungalowens typiske flade ”pyramideformede tag” egner sig ikke til at åbne op i kip, men I kan for eksempel isætte et ovenlys ind over køkkenet, hvis I synes at der trænger til at blive åbnet mere op med mere lys fra nord.
(Som er noget af det bedste lys man kan få i sin bolig)

Mange hilsener Lone

Håndplukket til dig