Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hvordan placerer vi møblerne i køkken-alrummet mest hensigtsmæssigt?

Parret har købt en projektlejlighed i Bjarke Ingels Kampanilen, men har svært ved at indrette deres køkken-alrum. Vores ekspert giver parret sine bedste råd her.

Hej Lone,

Vi har købt en projektlejlighed i Bjarke Ingels Kampanilen og har lidt udfordringer med placering af møbler i køkken/alrum/stue samt det ene værelse.

Lejligheden ligger på 9. Etage med udsigt over vand og by og bliver med rå beton lofter, sildebensparket i eg og vinduesrammer i eg.
Vi har valgt en køkkenø som ikke er på tegningen og vil gerne have et rundt bord med plads til minimum 6-8 personer.

Hvordan placerer vi spisebord og sofa mest hensigtsmæssigt?

Vi har også brug for hjælp til at indrette værelset ved køkkenet som skal fungere som hjemmekontor og værelse for 2 teenagere hver anden weekend. Det må gerne være et enkelt, minimalistisk nordisk udtryk.

Mvh. Anne

Kære Anne,

Hvis øen, - som jeg jo altså ikke ved hvordan ser ud, nu ikke skulle være der, så kunne I få en rigtig velfungerende sofaafdeling ved, at placere sofaen med ryggen til køkkenet og god plads til en eller to lænestole og tv eller fladskærm på ydermuren.

Plan A

Hvis I ændrer øen fra at være noget, man kan gå rundt om, til en ensidet model, som sofaen kan placeres op imod, kan denne møblering stadig fungere. (Det bliver så plan a med ø)
Den ø, som jeg har tegnet ind på planen er 240 cm lang og 80 cm dyb.

Plan B

Med en helt fritstående ø kan sofaen næsten kun placeres med ryggen til vinduet, imellem de to søjler, med lænestole og tv eller fladskærm på væggen ind mod jeres soveværelse.

Placering af det runde spisebord giver til gengæld sig selv, idet der er fin plads til et bord med diameter 120 cm i forlængelse af køkkenet, så længe man respekterer adgangen til jeres arbejds/gæsteværelse.

Det sidstnævnte værelse beder du om indretningsforslag til, så det kan rumme to unge mennesker i weekenden og en arbejdsplads på samme tid. Det er svært!
Det kan næsten kun lade sig gøre, hvis de unge mennesker kan sove oppe i og nedenunder en etageseng, - altså en høj seng under loftet hvor I så får indrettet en boksmadras neden under.
Alternativet er en rummelig futon, men det er min erfaring at det ikke er det bedste underlag at sove på, og så ved jeg ikke om de kan acceptere at dele seng.
Det bliver således nok ikke sengen, der kommer til at definere indretningsstilen i værelset, men I kan rette fokus på et smukt skrivebord i eg, så det passer til gulv og vinduesrammer.

Bedste hilsener Lone

Håndplukket til dig